Презентація уроку " Текст есе "

Про матеріал
Презентація розроблена за підручником М. Захарійчук 3 клас 2021 р. Можна використовувати під час дистанційного навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

9 квітня Текст-есе

Номер слайду 2

9 квітня. Визначте тип тексту Подорожник-трав’яниста рослина. Його листочки міцні, круглі. Його листочки міцні, круглі. Над темно-зеленим листям підніма-ються стрілки-стебла. Дрібненькі квіточки зібрані у густий колосок.( текст-опис) Навколо суха земля, а під листям подорожника вона волога,прохолодна. Чому це так? Мабуть, тому, що листочки цієї рослини притиснуті до землі. Станеш випадково на листочок подорожника, злякаєшся, щопошкодив його. А подорожник, як і раніше, міцно стоїть. Ото живуча трава.( текст-міркування) В’ється стежка через полле. Йдеш по ній і бачиш по боках подо-рожник. Росте він на узбіччях, біля доріг, де ходять люди.( текст-розповідь)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Дев’яте квітня Класна робота. Пп пр рп ра ур рв рож до ник по Подорожник росте біля доріг, на узбіччях, де ходять люди.- Яке це речення за метою висловлювання?- Яке це речення за інтонацією?- Визначте у кожному слові частину мови?

Номер слайду 5

Робота з підручником( С. 150, вправа 374)Прочитайте текст. Прочитайте речення , у яких описано море.( Тихе, ніжне, й ласкаве. Але море дуже мінливе! Воно буваєнавіть небезпечним.)У якій частині тексту розповідається про морських мешканців?( в основній частині)Знайдіть наукові відомості, що наводить авторка.( Ось медуза. Вона складається на 90 відсотків з води.)Чи є в тексті судження та міркування?Прочитайте їх. Знайдіть і прочитайте висновок, який вона робить.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Робота з правилом Текст-есе- невеликий твір, у якому описуються власні враження іміркування про предмети, явища та події, розповідається про них, міркуються та наводяться наукові докази і факти,робляться власні висновки. Прочитайте основну частину тексту. Спишіть з основної частини 4 і 5 речення.

Номер слайду 8

Вправа 374 А з’явилися медузи на Землі так давно, що їхні предки були свідками динозаврів. Деякі медузи отруйні, а їхні укуси можутьвикликати опіки на шкірі людини.

Номер слайду 9

Вправа 375( усно)Прочитайте і порівняйте 3 тексти. Чим вони відрізняються?В якому тексті подані наукові відомості про життя бджіл?

Номер слайду 10

ПОРІВНЯЙТекст-міркування. Переконує у правильності ( неправильності) висловленої думки. Текст-есе. Висловлюється думка та враження про якусь подію, вчинок чи явище, виражаються власні почуття.

Номер слайду 11

Вправа 376 Прочитайте прислів’я . Яке з них стосується змісту вправи 375 ?( Сади деревину- будеш їсти садовину.)

Номер слайду 12

Вправа 376 Сади деревину- будеш їсти садовину. Так говорять у народі. Для того, щоб виріс квітучий сад, потрібно його посадити, доглядати. Потім дерева вкриваються білим цвітом. Над ними літають комахи і запилюють пишні квіти. А вони дарують нам свій чарівний аромат. Деревця швидко ростуть, і скоро вже будуть тішити нас плодами. Люблю спостерігати за квітучим садом.

pptx
Додано
8 січня 2022
Переглядів
980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку