Презентація "Усний твір на тему:"Майбутнє починається сьогодні" (за твором А.Азімова "Фах")

Про матеріал
Презентація до уроку розвитку зв'язного мовлення із зарубіжної літератури в 7 класі в межах тижня охорони праці "Усний твір на тему:"Майбутнє починається сьогодні"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Усний твір на тему:«Майбутнє починається сьогодні»

Номер слайду 2

{2 D5 ABB26-0587-4 C30-8999-92 F81 FD0307 C}Не існує завтрашньогодня. Майбутнє укладенев сьогоденні. Тільки сьогодні може статиднем порятунку людини. Дейл Карнегі

Номер слайду 3

Сьогодні на уроці визгадаєте про структуру монологічного висловлювання;матимете можливість створити усний твір за поданим початком;удосконалите навички створення власного висловлювання;пригадаєте правила безпеки життєдіяльності й охорони праці.

Номер слайду 4

Яким постало перед вами майбутнє в повісті Айзека Азімова «Фах»?(Доберіть 5 прикметників)У які незвичайні ситуації потрапляє герой твору Джордж Плейтен?

Номер слайду 5

«Він зайшов у велику кімнату, захаращену страхітливою апаратурою з безліччю кнопок на прозорих панелях. »«Лікар стояв до нього спиною. З одної машини виповзала вузька паперова стрічка, де було видно хвилясту фіалкову лінію. Лікар відривав її і вкладав у щілину іншої машини. Машина викинула невели- кий шматок плівки, її лікар вивчав.» 

Номер слайду 6

«Він купив квиток на літак до Сан-Франциско на третю годину ночі. Інші відлітали до великих центрів Олімпіади тільки вранці, а Джордж волів чекати якомога менше.»

Номер слайду 7

Там, куди ми вирушаємо,дороги нам не знадобляться. Х/ф «Назад у майбутнє»«І Джордж… опинився у скімері. Він вирішив було вилізти, та вони вже піднялися в повітря.»

Номер слайду 8

«Він був прикро вражений, помітивши поруч із собою сивого. Швидко відійшовши, спробував заспокоїтися. Зрештою, цей чоловік стояв у черзі за ним. Сивий не звернув на нього ніякої уваги, якщо не зважати на таємну посмішку, що промайнула на його обличчі.»

Номер слайду 9

«Інженеску задумливо глянув на Джорджа і простягнув руку до відеофону.»

Номер слайду 10

« Я збирався стати програмістом обчислювальних машин, і я справді можу ним бути, хоч би що вони там казали, посилаючись на дослідження.»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Наслідки тривалої роботи за комп’ютером Порушення зору. Захворювання прямої кишки. Захворювання кистей рук. Захворювання опорно-рухового апарату. Захворювання нервової системи

Номер слайду 13

Вправи для очей1. Горизонтальні рухи очей: направо-наліво.2. Рух очними яблуками вертикально вгору-вниз.3. Кругові рухи очима: за годинниковою стрілкою і в протилежному напрямку.4. Інтенсивні заплющення та розплющення очей у швидкому темпі.5. Рух очей по діагоналі: скосити очі в лівий нижній кут, потім по прямій перевести погляд вгору. Аналогічно в протилежному напрямку.6. Зведення очей до носа. Для цього до перенісся поставте палець і подивіться на нього – очі легко “з’єднаються”.7. Часто поморгайте очима.8. Робота ока “на відстань”. Уважно подивіться на близьку, добре видиму деталь, а потім спрямуйте погляд удалину, намагаючись побачити максимально віддалені предмети.

Номер слайду 14

Усний твір на тему: «Майбутнє починається сьогодні»

Номер слайду 15

РОЗДУМ

Номер слайду 16

{D7 AC3 CCA-C797-4891-BE02-D94 E43425 B78}Частина. Спеціальні слова і вирази у творіТЕЗАЯ думаю,... Я вважаю,... Мені здається, що... На мою думку,... Моя точка зору на цю проблему така:... АРГУМЕНТИЯ так вважаю, тому що ... Аргументом на користь моєї думки може бути те, що ... До того ж ... Довести своє твердження я можу такими аргументами: по-перше,..., а по-друге,... На користь моєї думки можу навести такі аргументи:... ВИСНОВОКОтже, можна дійти висновку, що ... Підсумовуючи, можна зазначити:... Таким чином, можна зробити висновок, що... Отже, бачимо, що... На завершення свого роздуму підсумую:...

Номер слайду 17

Усний твір на тему: «Майбутнє починається сьогодні»За поданим початком складіть усний твір, довівши необхідність дотримання техніки безпеки в житті й при виконанні окремих видів робіт

Номер слайду 18

Здавалося б, що таке сьогодні? Просто ще один нічим не примітний день. Іноді буває таке, що саме сьогодні нічого не хочеться робити. Подумки міркуєш: все можна зробити завтра, адже ще є багато часу. І ніхто не замислюється над тим, що все починається саме сьогодні. Все наше життя залежить іноді від однієї миті. Від того, що ми зробимо, куди поїдемо, чим займемося, з ким побачимося саме в цю хвилину.

Номер слайду 19

Усний твір на тему: «Майбутнє починається сьогодні»

Номер слайду 20

Закінчіть речення. Сьогодні на уроці я…

Номер слайду 21

Домашнє завдання. Розпочати читання твору Діани Вінн Джонс «Мандрівний замок Хаула»

pptx
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
2615
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку