Презентація "Увага як особлива форма психічної активності"

Про матеріал
Особливу роль у житті людини відіграють психічні процеси. Різні види діяльності відповідно висувають особливі вимоги до уваги людини. В одному випадку необхідна блискавична точність у сприйманні рухів, у практичних або розумових діях, в іншому - тривале зосередження на одному об'єкті або одночасна увага до кількох та ін. Завдяки увазі можлива вибіркова активність психічних процесів. А як саме це зробити, і які методики діагностики можна використовувати дізнайтеся з поданого матеріалу.(Просвітницько-практична година психолога додається окремо).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Просвітницька година психолога

Номер слайду 2

це - спрямованість психічної діяльності людини та її зосередженість у певний момент на об'єкти або явища, які мають для людини певне значення при одночасному абстрагуванні від інших, в результаті чого вони відображаються повніше, чіткіше, глибше, ніж інші.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вирахуйте коефіцієнт обсягу уваги за формулою: Q=n/N, де n – кількість перелічених вірно літер, N – загальна кількість літер. Якщо, Q=0,7-0,8 – високий обсяг уваги Q=0,5 – середній обсяг уваги Q=0,4 і нижче – низький обсяг уваги

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Задача жарт !!!

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ppt
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
19 лютого 2019
Переглядів
3118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку