Презентація "Узагальнення до теми "Цивілізації стародавнього Сходу""

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить матеріали до узагальнюючого уроку та завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення «Цивілізації стародавнього Сходу»6 ВІ29-30

Номер слайду 2

ІСТОРИЧНІ ЗАГАДКИВизначте, які географічні назви закодовані в анаграмах. Укажіть зображення історичної пам’ятки, яке з ними пов’язано.ІСТОРИЧНІ ЗАГАДКИСлова для перевірки: Ніл, Янзци, Євфрат, ГімалаїНазви пам’яток: Великий китайський мур, Буддійська ступа в м. Санчі (Індія), «У нільських хащах» (давньоєгипетський малюнок)Ассирійський зал Лувру. Настінні рельєфи та фрагмент воріт палацу царя Саргона II, VIII ст. до н. е. (Лувр, Франція)Сучасна цифрова реконструкція зіккурату Ану (Межиріччя)

Номер слайду 3

2. ІСТОРИЧНІ ДЖЕРЕЛАНа основі здобутих під час вивчення теми знань наведіть приклади історичних джерел, за допомогою яких учені досліджують історію цивілізацій стародавнього Сходу.

Номер слайду 4

3. КРОСВОРД НАВПАКИСкладіть до розгаданого кросворду запитання, використовуючи здобуті під час навчання знання. Працюючи в групах, створіть власний кросворд до теми «Цивілізації стародавнього Сходу». Назва писемного знака в Єгипті. Поселення громадян поза межами своєї країни; територія чи країна, що позбавлена незалежності та знаходиться під владою іншої держави (метрополії). Велика монархічна держава, на чолі якої стоїть імператор. Докорінні перетворення у різних галузях державного та/або суспільного життя. Сукупність пов'язаних міфів певних людських спільнот. Титул монарха в Стародавньому ЄгиптіРозгалужена система каналів. Особливе уявлення людей про світ, що базується на віруваннях і системі духовних і моральних цінностей. Письмовий документ, у якому закріплено правила, визначені державою.

Номер слайду 5

4. СЕНКАН ІЗ СЕКРЕТОМКрок 1. Знайдіть слова. У магічному колі закодовано п’ять слів. Щоб дізнатися, які саме, і знайти додаткові слова, вам потрібно передусім «перетворити» цифри на літери. Це можуть бути імена правителів, назви визначних пам’яток стародавніх цивілізацій тощо. Ключ до відгадки:літери закодовано під їхніми номерами в українській абетці;початкові літери слів позначено червоним кольором;порядок літер у словах показують стрілки. Крок 2. Складіть історичні сенкани до знайдених слів. Правила складання сенкану. Перший рядок – тема (іменник). Другий – опис теми (два прикметники). Третій – називає дію, пов'язану з темою, складається з трьох дієслів. Четвертий рядок – фраза, переважно з 4-х слів, висловлює ставлення до теми, почуття.

Номер слайду 6

5. ЩО МИ ЗНАЄМО З ТЕМИПеревірте, як ви засвоїли матеріал теми за допомогою онлайн-тесту. Для виконання завдання перейдіть за покликанням:https://forms.gle/KUyyn. TPzya. EXh4 WQ7або скористайтеся смартфоном — зчитайте QR-код.

pptx
Додано
10 листопада 2023
Переглядів
2379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку