Презентація "Узагальнення і систематизація знань з теми:Координати на площині

Про матеріал

Презентація до уроку геометрії у 9 класі з теми "Координати на площині.Узагальнення".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення і систематизація знань з теми : «Координати на площині»Кг № 90 Геометрія 9 кл. Вчитель Апрасюхіна І. В.

Номер слайду 2

узагальнити та систематизувати поняття декартових координат на площині; закріпити уміння учнів використовувати формули до розв’язування задач.

Номер слайду 3

гра «Математичне доміно»Робота в чаті. Завершити речення одним словом.

Номер слайду 4

Відгадай, про що йтиметься мова на уроці по відповідям на питання у чаті.1. За допомогою їх пілоти літаків передають своє місцезнаходження у просторі.2. Його кидають людям, якщо вона тоне у воді. 3. Множина точок рівновіддаленних від однієї точки.4. Антонім слова крива лінія.5. В ньому немає жодної діагоналі, бісектриси, висоти.6. Якщо помножити швидкість на час, то отримаємо… 7. За ним холодно, як взимку, так і влітку

Номер слайду 5

8. Медіана з’єднує вершину трикутника і на протилежній стороні її ……9. Вона не має ні початку, ні кінця. 10. На мобільних телефонах є GPS навігатори. За допомогою їх встановлюють ваші…..11. коли штурман прокладає на карті маршрут корабля – це застосування ….

Номер слайду 6

Рене Декарт Декартову систему координат вперше запропонував відомий французький математик Рене Декарт близько 1637 р. у працях «Геометрія» та «Міркування про метод». Рене Декарт — французький філософ, фізик, фізіолог, математик, основоположник аналітичної геометрії. Ввів Декартову систему координат, дав поняття змінної величини і функції, ввів багато алгебраїчних позначень. Висловив закон збереження кількості руху, дав поняття імпульсу сили.

Номер слайду 7

Координати навколо нас

Номер слайду 8

Під час бойових дій військовим не обійтись без використання координат. Крилаті ракети, дрони, безпилотники летять за визначеними координатами. Вміння точно визначити координати цілі допоможе її знищити. Визначення координат ворожих об’єктів і знищення їх наближає Перемогу.

Номер слайду 9

Військові за координатами запускають крилаті ракети, щоб влучити в ціль.

Номер слайду 10

Бійці Сил Спеціальних операцій ЗСУ вперше застосували дрон-камікадзе Switchblade. Дрон атакував російський танк Т-72 Б3.

Номер слайду 11

Байрактар - це безпілотний ударний оперативно-тактичний літальний аппарат. Жваві "пташки" відмінно зарекомендували себе в боях проти російських окупантів.

Номер слайду 12

Сили спеціальних операцій почали застосовувати на Сумщині дві нові моделі безпілотників, які мають захист від ворожих засобів . Як озброєння вони використовують міни та гранатомети.

Номер слайду 13

Координати навколо нас

Номер слайду 14

Щоб правильно зайняти своє місце в кінотеатрі, потрібно знати дві координати: ряд і місце.

Номер слайду 15

Щоб грати у морський бой, треба знати, що кожна клітина на ігровому полі визначається двома координатами – буквою і цифрою.

Номер слайду 16

Щоб грати у шахи і шашки треба чітко пам’ятати які ходи може робити кожна фігура, координати яких визначаються цифрами і буквами.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

А зараз згадайте свої координати в нашому класі: 1 ряд, 2 парта, 2 варіант - ?2 ряд, 3 парта, 1 варіант - ?3 ряд, 1 парта, 1 варіант - ?Також координатами є адреса нашої школи, адреса кожного з нас.

Номер слайду 20

Теоретичний марафон«Якщо знаєш ,не зівай. Краще руку піднімай!»Хто був засновником координатної площини?Яке з тверджень неправильне:1. Вісь ОХ називається віссю абсцис , а вісь ОУ - віссю ординат 2. Віссю називається пряма, на якій вибрано початок відліку, напрям і одиничний відрізок.3. У другій чверті абсциса додатня, а ордината від'ємна  4. Системою координат на площині називається сукупність двох взаємноперпендикулярних осей X і У , що перетинаються в точці О (початку координат.) 5 Якщо т. А лежить на осі ординат, то її абсциса дорівнює 16 Якщо т. А збігається з початком координат, то її обидві координатидорівнюють 0.

Номер слайду 21

Знайди відповідність: 1 Рівняння кола а) АВ=√(х2−х1)²+ (у2−у1)² ; 2 Рівняння прямої б) х=х1+х22 ;у=у1+у22;3 Формула відстані між в) ах+ву+с=0; двома точками4 Формула середини відрізків г) (х−а)2+ (у-в)²=R².  

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Не досить оволодіти мудрістю, потрібно також вміти користуватися нею. Застосування знань на практиці.-Скласти рівняння кола, якщо координати центра і радіус відповідно дорівнюють: а) (2;5) , R=3б) (-1;4),R=6; в)(0;-7),R=10, г)(0;0) ,R=5.- На бісектрисі другої чверті взято точку з ординатою у=4. чому дорівнює абсциса цієї точки?1)2; 2)4; 3)-4; 4)-2.-Знайти координати середини відрізка АВ точки О (х; у), якщо А (2; -5) і В (4; 7); у якій координатній чверті розміщується точка О?-Назвіть пряму, яка проходить через початок координат: 1)3х+6=0;2)2х+3у+5=0; 3)4х-3у=0

Номер слайду 24

Визначити координати центра кола і його радіус

Номер слайду 25

х𝟐+ 4х+у²-2у=20 (х²+4х)+ (у²-2у)=20(х²+4х+4)-4+ (у²-2у+1)-1=20(Х+2)²+ (у-1)²=20+4+1(Х+2)²+ (у-1)²=25- рівняння кола. Коорд.центра(-2;1); R=5

Номер слайду 26

РОЗВ’ЯЖИ ЗАДАЧУСкласти рівняння прямої, що проходить через дві точки. А(2;5) і В (4;7)

Номер слайду 27

Використаємо формулу

Номер слайду 28

Ярмарок ідей доведення тверджень1)Довести,що чотирикутник АВСД з вершинами у точках А(2;-1);В(1;3),С (-3;2),Д(-2;-2) являється прямокутником.2)Довести,що чотирикутник АВСД з вершинами у точках А(-3;-2);В(-1;2),С(1;-2),Д(-1;-6) являється ромбом.3)Довести,що трикутник з вершинами в точках А(2;7); В(-1;4),С (1;2) являється прямокутним.4) Довести ,що відрізок АВ являється діаметром кола(Х-5)²+ (у+4)²=17,якщо А (1;-5),В (9-3)

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Перепелиця Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 грудня 2022
Переглядів
1124
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку