Презентація ,"Узагальнення вивченого про прикметник".

Про матеріал

Узагальнення знань про прикметник. Групові форми роботи, ігри. Закріплення знань про роди прикметників, використовуючи прикметникове лото. ,,Щоденні 5".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок української мови у 3 класі

Номер слайду 2

Узагальнення вивченого про прикметник

Номер слайду 3

Вітання Учні Добрий день! У добрий час, Радо ми вітаєм Вас! Всі за парти ми сідаєм До роботи приступаєм. Вчитель Ось дзвінок вже пролунав Працювати час настав. На уроці не лініться І знаннями поділіться.

Номер слайду 4

Емоційне налаштування - Поміркуйте і скажіть, яким ви бачите наш урок? - А якими ви уявляєте себе на уроці? - Подаруйте мені свої усмішки, а я дарую вам свою усмішку, і ми починаємо наш урок.

Номер слайду 5

Буду я навчатись мови золотої У трави - веснянки, у гори крутої, В потічка веселого, що постане річкою, В пагінця зеленого, що зросте смерічкою. Девіз уроку

Номер слайду 6

Актуалізація опорних знань - Твори якого розділу ми зараз вивчаємо? - Казки яких народів ви запам’ятали? - Яку казку називають авторською, а яку народною? - Яку казку ви читали вдома?

Номер слайду 7

«Щоденні 5» Читаю для когось. Перевірка домашнього завдання. Запитання до тексту казки: - Якими були бджоли? - Чому, на вашу думку, комахи напали на мисливця? - Чи зміниться ставлення тетерука до сусідів?

Номер слайду 8

Головна думка казки: «У складну хвилину треба завжди виручати, друзів, сусідів, знайомих».

Номер слайду 9

- Яка частини мови називається прикметником? - На які ознаки вказує прикметник? - З якою частиною мовою найчастіше зв’язаний прикметник у реченні? - За чим змінюється прикметник? Я думаю ви здогадалися яка тема і мета уроку ? Мотивація навчальної діяльності Мозковий штурм

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка Ч. р.–піднімаємо руки вгору Ж р. – руки в сторони С. р – присідаємо У множині – плескаємо у долоні (Зелений, добра, запашні, солодке, дерев’яна, кольоровий, чудові, весела, паперовий, гарні, чарівна, шкільний).

Номер слайду 11

Каліграфічна хвилинка Урок продовжим без зупинки з каліграфічної хвилинки. Мм ов ва ова мова мовою

Номер слайду 12

Робота в групах 1 група Злий - … веселий - … низький - … гіркий - … 2 група Швидкий - … білий - … м’який - … старий - …

Номер слайду 13

«Щоденні 5» Пишу для себе. Доповнити речення. Прийшла (яка?) ... весна. Засяя­ло (яке?) ... сонечко. Заплакала від радості (яка?) ... берізка. Довідка: яскраве, білоко­ра, довгожданна.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

1 група Об’єднати у групи слова близькі за значенням. Розумний, ласкавий, ніжний, кмітливий, привітний, охайний, чепурний, акуратний, тямущий. 2 група Веселий,мужній,сміливий,радісний, життєрадісний, пахучий, ароматний, запашний , хоробрий. Робота в групах

Номер слайду 16

Гра «Прикметникове лото» Ч.р. Ж.р. С. р. Множина жовта синя червона зелена цеглинки лего

Номер слайду 17

Добрати прикметники Весна (яка?) – рання День… Сонце… Листя… Квіти… Стіл… Кішка…

Номер слайду 18

«Щоденні 5».Пишу для себе. До виділеного слова добрати антонім. Маленька праця краща за … безділля.

Номер слайду 19

Робота в групах Поширити текст прикметниками. 1 група Сплела дівчина собі віночок із ________ волошок, ________ромашок, ________ дзвіночків,наділа на голову – красиво як! 2 група Одного_______ ранку Івась пішов на прогулянку. Світило _______ сонце.Стиха шуміли __________ дерева.

Номер слайду 20

Рефлексія - - Які моменти уроку вам запамяталися і сподобалися? - Чи виправдалися ваші сподівання щодо уроку? - Чи цікаво було на уроці? -Яким був наш урок?

Номер слайду 21

Цеглинку лего підніміть роботу свою оцініть.

Номер слайду 22

Вчитель Ви всі, діти, молодці Гарно працювали! Але дзвоник пролунав, Він мені і вам сказав, Що урок вже час кінчати, Треба йти відпочивати.

Номер слайду 23

Дякую , вам дітоньки за урок , ви були сьогодні « Молодці».

ppt
Пов’язані теми
Українська мова, Презентації
НУШ
Додано
18 лютого
Переглядів
37
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку