Презентація "Узагальнення вивченого про Всесвіт та Сонячну систему"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати на уроках ЯДС для узагальнення знань після вивчення розділу "Всесвіт. Сонячна система" за обома чинними програмами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення вивченого Всесвіт. Сонячна системи.

Номер слайду 2

Ранкове коло. Гра «Чарівні окуляри».

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завдання. Дати відповіді на запитання:– Назвіть планети Сонячної системи.– Назвіть першу та останню планету від Сонця.– Назвіть найбільшу і найменшу планету Сонячної системи.– Порівняйте розміри планети Земля з іншими планетами.– Що ви можете сказати про розміри Сонця по відношенню до планет Сонячної системи?– Що називається меридіанами? – Що таке екватор? 

Номер слайду 4

Мотивація навчальної діяльності учнів. Повідомлення теми і мети уроку. Уявіть, що сьогодні з нами на зв’язку Марс. Він хоче дізнатися як ви засвоїли навчальний матеріал про Всесвіт та Сонячну систему та розповісти вам декілька цікавинок. Також Марс приготуваа для вас декілька завдань.

Номер слайду 5

Фeнoлoгiчнi спостереження. Робoтa гiдрoмeтцентру. Пора року Місяць Число День тижня Погода

Номер слайду 6

Завдання «Добротність» Запишіть на зображенні Марса якості, які вам допомагатимуть у виконанні завдань.

Номер слайду 7

Перевірка знання учнями фактичного матеріалу й основних понять з вивченої теми. Самостійне виконання завдань учнями з наявними варіантами відповідей (тестування).

Номер слайду 8

Релаксаційна хвилинка. Прослухати аудіо-відео записhttps://www.youtube.com/watch?v=m0 Jlg. Vg5cxw

Номер слайду 9

Цікавинки від Марсіка.

Номер слайду 10

Завдання від Марсіка за QR-кодом. Сайт Learning Apps Назвіть планети Сонячної системи. Для виконання завдання, натисніть лівою кнопкою мишки по маркеру та оберіть правильну відповідь.

Номер слайду 11

Підсумок уроку. Рефлексія. Вправа «Незакінчені речення»Я задоволена/задоволений... Я зміг/змогла... Я не зрозуміла/не зрозумів... Я ще не засвоїла/не засвоїв... Мені було важко...

pptx
Додано
15 грудня 2021
Переглядів
1253
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку