Презентація "Узагальнення знань про вуглеводи. Розв`язання задач"

Про матеріал
Презентаця містить узагальнюючі матеріали про моно- та дисахариди, задачі з відповідних тем.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Узагальнення знань з теми «Вуглеводи». Розв´язання задач10 клас

Номер слайду 2

Повторення вивченого матеріалу. Вуглеводи— найпоширеніші в природі органічні сполуки, які утворюються внаслідок фотосинтезу. Їх загальна формула — Cn(H2 O)m. Вуглеводи поділяють на моносахариди, дисахариди і полісахариди. Найважливішим моносахаридом є глюкоза С6 Н12 О6. Це кристалічна речовина, добре розчинна у воді, солодка на смак. Глюкоза вступає в реакції окиснення, відновлення, бродіння. Її добувають гідролізом природних речовин. Глюкозу застосовують у харчовій промисловості, медицині, органічному синтезі.

Номер слайду 3

Задачі з теми «Моносахариди. Глюкоза»1. Яка маса срібла утворюється при окисненні 0,4 моль глюкози надлишком амоніачного розчину аргентум (І) оксиду?2. Який об’єм вуглекислого газу (н. у.) виділиться при повному перетворенні 90 г глюкози на спирт під час бродіння?3. У результаті молочнокислого бродіння глюкози утворилося 3,6 г молочної кислоти і залишилось 8,4 г глюкози. Обчисліть масу вуглеводу до початку реакції.

Номер слайду 4

Повторення вивченого матеріалу. Дисахариди — вуглеводи, молекули яких складаються із двох залишків молекул моносахаридів. Загальна формула цих сполук — С12 Н22 О11. Важливим дисахаридом є сахароза. Це —біла кристалічна речовина із солодким смаком, розчинна у воді. Молекула сполуки складається із залишків молекул глюкози і фруктози. Сахароза зазнає гідролізу, взаємодіє з гідроксидами деяких металічних елементів, при нагріванні розкладається. Сахароза є харчовим продуктом. Цю речовину також використовують у хімічній технології.

Номер слайду 5

Задачі з теми «Дисахариди. Сахароза»1. Напишіть хімічні рівняння, які відповідають наведеним нижче перетворенням, і вкажіть умови перебігу реакцій:сахароза →глюкоза →етанол →етиловий естер оцтової кислоти.2. Які маси цукру і його водного розчину з масовою часткою 10 % потрібно змішати, щоб виготовити 200 г 20 %-го розчину?3. При гідролізі деякої маси сахарози утворилася удвічі менша маса глюкози. Яка частка дисахариду перетворилася на моносахариди?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Товстолес Лариса
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 лютого 2020
Переглядів
2706
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку