Презентація "Узагальнення знань з теми "Розчини".

Про матеріал
Презентація містить завдання на повторення основних понять з теми "Розчини". Презентація може бути використана на уроці узагальнення та систематизації знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мартинович Н. А. Узагальнення знань з теми «Розчини».

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

розчинність

Номер слайду 5

Позначте{CF821 DB8-F4 EB-4 A41-A1 BA-3 FCAFE7338 EE}1йони, що мітсяться в розчині засобу для чищення труб, якщо в цьому розчині колір метилового оранжевого змінюється на жовтий: А карбонат-іони. Б гідроксид-іони. В йони Гідрогену. Г йони натрію.2{4 C3 C2611-4 C71-4 FC5-86 AE-919 BDF0 F9419}йони, що містяться в розчині засобу для видалення накипу, якщо відомо, що в цьому розчині колір універсального індикаторного папірця змінюється на червоний: А йони Гідрогену;Б гідроксид-іони;В хлорид-іони;Г йони Калію.

Номер слайду 6

Для свіжого молока норма p. H = 6,8. Укажіть, як зміниться цей показник, якщо молоко прокисло.а підвищитьсяб знизитьсяв стане нульовимг буде дорівнювати 14.p. H

Номер слайду 7

Укажіть{CF821 DB8-F4 EB-4 A41-A1 BA-3 FCAFE7338 EE}1кількість аніонів, що утворюється під час дисоціації однієї структурної частинки кальцій хлориду.2суму коефіцієнтів у скороченому рівнянні реакції між цинк нітратом та калій гідроксидом.3суму коефіцієнтів у скороченому йонному рівнянні реакції між натрій карбонатом і хлоридною кислотою.4кількість катіонів у скороченому йонному рівнянні реакції між алюміній бромідом та калій ортофосфатом.5загальну кількість йонів, що утворюються під час дисоціації однієї структурної частинки алюміній сульфату.

Номер слайду 8

Задача № 1 Обчисліть й укажіть масову частку сахарози (%) в розчині, для приготування якого взяли сахарозу масою 15 г і воду масою 200 г.

Номер слайду 9

Задача № 2 Для реакції з 50 г 6,3 % розчину нітратної кислоти потрібно 80 г розчину калій гідроксиду. Обчисліть масову частку калій гідроксиду у цьому розчині.

Номер слайду 10

Задача № 3

Номер слайду 11

Розчин - це …Компонентами розчину є …За допомогою індикаторів можна визначити катіони Гідрогену та …Насичений розчин - це розчин, у якому …Кількісно описує кислотність розчинів … показник. У слині p. H= 7. Слина має …. середовище. Електроліти на відміну від неелектролітів …Якісна реакція - хімічна реакція, що дозволяє …

pptx
Додано
20 листопада 2022
Переглядів
743
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку