Презентація " Варіативний модуль з технології"

Про матеріал
Що може бути краще подарунка, зробленого власними руками і подарованого рідній або близькій людині в день будь-якого свята чи урочистої дати. Вітальні листівки . Варіативний модуль з предмета “ Технології ”
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що може бути краще подарунка, зробленого власними руками і подарованого рідній або близькій людині в день будь-якого свята чи урочистої дати.

Номер слайду 2

Вітальні листівки Варіативний модульз предмета “ Технології ”

Номер слайду 3

Програмою модуля передбачено ознайомлення учнів з одним із давніх видів декоративно-ужиткового мистецтва — листівки. Вивчення технології виготовлення листівок передбачається через проектно-технологічну діяльність учнів, практичним результатом якої має стати проект.№ з.п. Назва теми. К-ть годин1. Листівки – вид декоративно-ужиткового мистецтва. Загальні відомості про технологію виготовлення листівок 22. Проектування та виготовлення листівок163. Презентація та оцінка результатів проектної діяльності2 Всього:20 Тематичний план

Номер слайду 4

Для виготовлення листівок використовують наступні техніки: Кардмейкінг Скрапбукінг Квілінг Орігамі Ізонитка Вишивка Айріс фолдінг Штампінг Декупаж

Номер слайду 5

Кардмейкінг - означає виготовлення листівок ручної роботи.

Номер слайду 6

Скрапбукінг - це своєрідний спосіб збереження і передачі окремих історій за допомогою особливих візуальних і тактильних прийомів замість звичайного оповідання, що передається «з уст в уста».

Номер слайду 7

Квілінг -мистецтво виготовлення плоских або об'ємних композицій зі скручених в спіральки, довгих і вузьких, смужок паперу. З таких паперових спіралей створюють квіти та візерунки.

Номер слайду 8

Орігамі - мистецтво складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок.

Номер слайду 9

Ізонитка - це техніка створення картин з ниток на твердій основі. Її також називають вишивкою на картоні.

Номер слайду 10

Вишивка — це вид народного декоративного мистецтва на певних предметах, яке виконане різними ручними або машинними швами.

Номер слайду 11

- можна перевести як «райдужне складання». Малюнок заповнюється тонкими паперовими смужками, які, накладаючись один на одного під певним кутом, створюють цікавий ефект закрученої спіралі. Айріс фолдінг

Номер слайду 12

Штампінг - це один з прийомів в скрапбукінгу , в якому для створення альбомів та листівок використовують штампи та чорнило.

Номер слайду 13

Декупаж — декоративна техніка по тканині, склу, дереву (та інших поверхнях), що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується.

Номер слайду 14

«Творцем може бути кожен, якщо у нього є те, що його надихає» Платон

Номер слайду 15

Дякую за увагу !

Номер слайду 16

Підготувала :викладач Іщенко Н. П. ДНЗ “ ПТУ №40 м. Новоукраїнка”

pptx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
4 лютого 2019
Переглядів
1424
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку