Презентація "Ваше майбутнє - в ваших руках"

Про матеріал
Як обрати професію? Це питання дуже складне в усі часи. Для самостійного та свідомого вибору, необхідні знання та уявлення про те, які особистісні риси та здібності вимагає майбутня професія. Для учнів 9 класу -ця тема дуже актуальна. Як і в кожної людини, в них повинен бути вибір. А так як в Україні попит на технічні спеціальності росте, а заробітня плата в них не нижча чим у юристів, нам потрібно розбити міфи та стереотипи, які вже давно засіли в нашому суспільстві.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Святогірська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-II ступенів № 12 Донецької обласної ради Профоріентаційний захід «Ваше майбутнє – в ваших руках»Підготувала: Тиха А. С. Святогірськ -2020 р.

Номер слайду 2

Мета:формування в учнів відповідального відношення до вибору професії, інформування про якості, які притаманні людям тих або інших професій, допомога у визначенні своїх інтересів і здібностей. зорієнтувати учнів на свідомий вибір майбутньої професії; виховувати у дітей любов до праці, повагу до людей будь-якої професії ;допомагати у визначенні власної життєвої траєкторії з урахуванням професійних інтересів та природних здібностей.

Номер слайду 3

«Якщо Ви по-справжньому вірите в те, що робите, не дозволяйте ніяким обставинам стримувати Вас. Кращі в світі досягнення стали можливими не «ЗАВДЯКИ», а «ВСУПЕРЕЧ». Головне – робити свою справу». Дейл Карнегі

Номер слайду 4

Мозковий штурм: «Професії моєї родини»

Номер слайду 5

Вправа «Рука долі»Чи підійшли вам професії «запропоновані долею»?Як зміниться життя, коли ви самостійно виберете ту професію, яка вам до душі?

Номер слайду 6

Увага. Мислення. Пам'ять

Номер слайду 7

Конкурс на увагу

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Конкурс на мислення

Номер слайду 12

Яка чашка кави наповниться швидше?

Номер слайду 13

Хто є хто?!В одному селі жили: Коваль – Петро,Вродлива – Марійка,Пастух – Степан,Листоноша – Ольга,Вчитель – Іван,Кухарка – Ганна,Її син – Володька,Нероба - Марфа,Мисливець – Микола та його собака – Ян.

Номер слайду 14

В одному селі жили: Коваль – Вродлива – Пастух – Листоноша – Вчитель – Кухарка – Її син – Нероба - Мисливець – та його собака – .

Номер слайду 15

Майбутнє за нами!

Номер слайду 16

"Майбутнє зайнятості"

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Вправа «Неіснуюча професія»

Номер слайду 20

Обговорення:• Чи буде затребуваний такий професіонал? • Чи знайдуться охочі працювати за цією професією? • Кому вона може бути цікава?

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Вправа «Оплески»

Номер слайду 24

Рефлексія. Сьогодні я дізнався…Було цікаво…Було важко…Я виконував завдання…Я зрозумів, що…Я отримав…Я відчув, що…Тепер я можу…Я навчився…В мене вийшло…. Я зміг…Тепер я спробую…. Мене здивувало…Мені захотілось…Цей захід для мене….

pptx
Додано
9 лютого 2020
Переглядів
1429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку