Презентація " Василь Олександрович Сухомлинський"

Про матеріал
Матеріал можно використати під час проведення заходів щодо вшанування творчої спадщини В.О.Сухомлинського. Підібрано для учнів початкової школи, при проведенні годин спілкування, присвячених видатному педагогу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Василь Олександрович Сухомлинський 1918 – 1970р.р. (педагог, письменник, публіцист, поет). Автор Вчитель початкових класів школи №4 м. Костянтинівки Бондаренко Олена Василівна

Номер слайду 2

Народився Василь Олександрович 28 вересня 1918 р. в с. Василівці на Кіровоградщині в родині бідного селянина.

Номер слайду 3

Батько працював столярем і теслярем, майстрував колеса і музичні інструменти. Мама працювала у колгоспі, а зимовими вечорами розповідала дітям казки.

Номер слайду 4

У родині, крім Василя, було ще троє дітей – Іван, Сергій і Меланія. Всі вони стали вчителями.

Номер слайду 5

Василь ріс жвавим і допитливим. Змалку любив малювати. Був енергійним, життєрадісним хлопчиком, любив читати твори Т. Шевченка, П. Мирного.

Номер слайду 6

У 1933 році хлопчик закінчив семирічну школу. Однокласники говорили, що у нього чудовий характер.

Номер слайду 7

Після закінчення Полтавського педінституту працював учителем української мови і літератури, був завучем.

Номер слайду 8

У 1941 році, коли почалася війна Василь Олександрович пішов на фронт. Але довелося воювати не довго, він був двічі поранений і довго лікувався.

Номер слайду 9

Понад 35 років працював вчителем і директором школи. 32 роки він вів педагогічний щоденник, в якому записував свої спостереження за поведінкою дітей.

Номер слайду 10

Потім ці розповіді виливалися на папір і ставали книгами. Всього Сухомлинський написав майже 1500 цікавих розповідей для дітей: мініатюр-казок; оповідань; легенд; притч; новел.

Номер слайду 11

Його книги виходили і виходять масовими тиражами в багатьох країнах світу (Росії, Німеччині, Японії, США, Канаді, Китаї). Твори письменника перекладені на 53 мови світу.

Номер слайду 12

Уже перебуваючи в лікарні важкохворий Василь Олександрович думав про школу. Останні його слова сповнені туги за школою: «Знову вересень. Дзвоник. Діти йдуть до школи, а я йду із життя…»

Номер слайду 13

Помер Сухомлинський 2 вересня 1970 року. Похований на кладовищі всього за 300 метрів від школи, якій віддав усе своє життя.

ppt
Додано
29 вересня 2019
Переглядів
3272
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку