Презентація: "Василь Сухомлинський "Горбатенька дівчинка"

Про матеріал
Презентація з літературного читання "Горбатенька дівчинка " В.О. Сухомлинського
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Василь Олександрович Сухомлинський “Горбатенька дівчинка”

Номер слайду 2

Словникова скриня «Урок читання» Читання: правильність, швидкість, мовчки – вголос, виразність: цілими словами, групами слів, з дотриманням інтонації; Робота з текстом: запитання, відповідь, план, характеристика героїв. Висновки. Слухати і розуміти (аудіювання); Висловлення думок (говоріння): розповідь, діалог, міркування.

Номер слайду 3

КАРТА

Номер слайду 4

Ла ми Зя Доб про фи Рі на роз Блу не Ва пі Пар спі Бо ту ро тель Вне Ші хо чу Міс тва ку ще Се шит гри

Номер слайду 5

чистомовка Ас-ас-ас - урок читання у нас. Имо-имо-имо – про Добро говоримо. Бро-бро-бро - доброму скрізь добро. Ато-ато-ато - доброго ніколи не забагато. Ать-ать-ать – це потрібно запам’ятать.

Номер слайду 6

Василь Сухомлинський (1918-1970)

Номер слайду 7

Творчість Василя Сухомлинського

Номер слайду 8

Уточнення і тлумачення значень слів і виразів швидко; Живенько — … благав — … просив; очі впились — … очі впились — … придивлялись, уважно дивились; іспит — … екзамен, перевірка.

Номер слайду 9

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 10

Робота в парах 1. Не смійся з лиха людського, щоб тобі не було такого. 2. Добру річ завжди пізнаєш, а добру людину – тільки в біді. 3. Перший крок до добра – не роби зла. 4. Хто людям добра бажає, той і собі має.

Номер слайду 11

ДОБРІ ПОРАДИ

Номер слайду 12

Домашнє завдання С. 116-117, стисл. перек. (стисло переказувати оповідання); підготувати розповідь про добрий вчинок; намалювати ілюстрацію до твору.

Номер слайду 13

Ти живеш серед людей. Не забувай, що кожен твій вчинок, кожне твоє бажання відбивається на людях, які тебе оточують. Знай, що є межа між тим, що тобі хочеться, і тим, що можна. Перевіряй свої вчинки... Роби все так, щоб людям, які тебе оточують, було добре. В. О. Сухомлинський

ppt
Додано
1 грудня 2021
Переглядів
552
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку