Презентція. Казки. Види казок.

Про матеріал
Презентація.Казки.Види казок. Для учнів 1-4 класів Нової Української Школи.Доцільно використовувати на уроках літературного читання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казка – це народний або літературний твір про вигадані, часто фантастичні події. Підготувала. Тимошенко І. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Чарівні казки),Основна риса цього виду - чарівний, фантастичний світ, в якому живуть і діють головні герої. В них діють фантастичні істоти (Баба Яга, відьма, гноми, ельфи), зустрічаються чарівні предмети ( чарівна паличка, килим-літак, шапка-невидимка)

Номер слайду 4

Казки про тварин..«Коза-дереза», «Цап та баран», «Пан Коцький», «Солом’яний бичок», «Колосок», та ін. Це казки, в яких головними героями є тварини — лісові та домашні, а також птахи та комахи. 

Номер слайду 5

. Соціально-побутові казки. У них існує лише земний світ, реалістично передаються особливості побуту, а головний персонаж - звичайна людина, що бореться за справедливість і добивається свого за допомогою кмітливості, спритності і хитрості.«Про Правду і Кривду», «Ківш лиха», «Мудра дівчина», «Телесик», «Про двох братів і сорок розбійників», «Три брати», «Кирило Кожум’яка», «Дідова дочка».

Номер слайду 6

Казкиавторськінароднінаписані авторомстворені народом

Номер слайду 7

Збирачі казок. Першим збирачем народних казок в Європі був французький поет і літературний критик Шарль Перро (1628-1703). У 1697 він видав збірку «Казки матінки Гуски». До збірки входили 8 прозових казок «Попелюшка»"Кіт у чоботях""Червона Шапочка"«Хлопчик-мізинчик»«Подарунки феї»«Ріке-Чубчик»"Спляча красуня""Синя Борода".

Номер слайду 8

А ось початок систематичного збирання казкового фольклору поклали представники німецької міфологічної школи у фольклористиці брати Грімм: Вільгельм і Якоб.

Номер слайду 9

Казки, казки... У світі їх багато. В них мрія людства, мудрість поколінь. То ж розгорніть сторінку в будень чи у свято. І почерпніть наснагу і глибінь…Дякуюза увагу!

pptx
Додано
2 грудня 2021
Переглядів
1094
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку