Презентація вчителя: " Формування мотивації навчальної діяльності школярів на свідоме ставлення до свого фізичного розвитку"

Про матеріал
Презентація вчителя фізичної культури з науково - методичної проблеми: "Формування мотивації навчальної діяльності школярів на свідоме ставлення до свого фізичного розвитку".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Холод Юлія Володимирівна – 1971 р. н. Опорний заклад Пирятинська ЗШ І – ІІІ ст. №6 Вчитель фізичного виховання – вищої категорії, звання - “ старший вчитель. ” Закінчила Черкаський державний педагогічний інститут. Педагогічний стаж – 27 років. Курсова перепідготовка – 2018 р.

Номер слайду 2

„ Формування мотивації навчальної діяльності школярів на свідоме ставлення до свого фізичного розвитку “  

Номер слайду 3

: Мета діяльності : - збереження і підвищення рівня здоров’я учнів; - формування комплексу життєво необхідних знань, рухових умінь та навичок; - забезпечення розвитку фізичних якостей учнів.

Номер слайду 4

- формування в кожного школяра свідомого уявлення про оздоровчий вплив фізичної культури та спорту на організм людини; - виховання потреби і умінь самостійно займатися фізичною культурою і спортом; - розширення функціональних можливостей організму і укріплення здоров’я, розвиток рухливих якостей; - формування культури здорового способу життя учнів як у навчальний, так і позаурочний час; - формування комунікативних вмінь та навичок.

Номер слайду 5

 внесення змін у підходи до викладання предмету «фізична культура» - тобто переорієнтація на диференційований та особистісно – зорієнтований підхід;  поглиблення та доповнення змісту предмету за рахунок введення теоретичних питань про зміцнення здоров’я та методів оздоровлення;  впровадження технології формування навиків фізичного самовдосконалення учнів;  використання методів спостереження за фізичним розвитком, які враховують розвиток м’язової, серцево – судинної та дихальної систем. Основні напрямки діяльності

Номер слайду 6

Для формування позитивної мотивації практикую: Для мотивації практикую: «Практичний урок» «Ігровий турнір» «Урок – змагання» «Урок - сам собі тренер» «Урок – лідер» «Олімпійський урок»

Номер слайду 7

- метод колового тренування - поточний метод - фронтальний метод - ігровий метод Застосовую такі методи:

Номер слайду 8

Проводжу щорічний моніторинг стану здоров’я та фізичної підготовки учнів з ціллю: виявити стан фізичної підготовки і здоров’я учнів; розробити рекомендації для індивідуальної роботи учнів; проаналізувати результативність роботи по фізичному вихованню і зміцненню здоров’я.

Номер слайду 9

Даний моніторинг роблю за такою схемою: - тестування на початку року; - створення бази даних про фізичну підготовку; - складання списків за рівнем фізичного розвитку; щомісячне тестування для дослідження динаміки росту показників фізичного розвитку; розробка рекомендацій щодо розвитку фізичних якостей; - тестування учнів в кінці року; - аналіз результатів.

Номер слайду 10

Такий моніторинг дозволяє: підвищити успішність по предмету; підвищити динаміку росту фізичної підготовленості учнів ; підвищити інтерес учнів до занять фізкультурою і мотивацію до ведення здорового способу життя; підвищити динаміку стану здоров’я учнів.

ppt
Додано
23 лютого 2019
Переглядів
977
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку