Презентація "Великі українці"

Про матеріал
Презентація створена з метою формування національно свідомої особистості. В матеріалі зібрані відомості про відомих українців та їх місце у світовій культурі та науці від найдавніших часів до сучасності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великі українці у світі

Номер слайду 2

 Володимир ВЕЛИКИЙ - князь київський (979-1015), правитель і хреститель Київської Русі 

Номер слайду 3

Яросла́в Володи́мирович — Великий князь київський.

Номер слайду 4

Анна Ярославна. Донька Ярослава Мудрого 

Номер слайду 5

Ілля́ Юхи́мович Рє́пін — український і російський художник-живописець. Народився у м. Чугуєв поблизу Харкова

Номер слайду 6

Творча спадщина Малевича цілком відповідає результатам роботи людини, яка почала творити в зрілому віці. Після себе живописець залишив щось більше, ніж просто перелік полотен і вдячних учнів. Художник подарував наступним поколінням абсолютно нову ідеологію творчості.(м. Київ)Казимир Малевич “Чорний квадрат”

Номер слайду 7

Різдвяна колядка "Щедрик" принесла українському композиторові світову славу. Вона відома у всьому світі під назвою "Carol of the Bells" та має безліч інтерпретацій. Славетний композитор все життя намагався пропагувати українську культуру у свої творах. Він збирав та обробляв козацькі пісні, створюючи високохудожні твори-пісні.

Номер слайду 8

«Соломі́я Амвро́сіївна Крушельни́цька — українська оперна співачка, педагог (м. Львів)

Номер слайду 9

Кві́тка Ці́сик — американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинґлів у США, оперна і блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Сергій Павлович КОРОЛЬОВ (1907-1966) – радянський учений і конструктор у галузі ракетобудування й космонавтики, піонер освоєння космосу.  Народився у Житомирі.

Номер слайду 12

Ігор Сікорський – інженер-авіаконструктор. м. Київ

Номер слайду 13

Гайді-Марія Стефанишин-Пайпер. Пластунка із Західної України встигла підкорити космос.

Номер слайду 14

Микола Амосов – один з найвідоміших у світі кардіохірургів, який завдяки невтомній праці і таланту став легендою української і світової медицини.

Номер слайду 15

Олена та Олег Таратули винайшли метод, який дозволяє виявляти злоякісні пухлини на ранній стадії та знищувати усі ракові клітини. Олена Таратула (дівоче прізвище - Богун) була випускницею Нововолинського наукового ліцею-інтернату. Нині проживають в Орегоні (США)

Номер слайду 16

О́льга Костянти́нівна Куриле́нко — українська та французька акторка та модель. Найбільш відома я виконавиця ролі дівчини Джеймса Бонда. Народилася у Бердянську. Громадянка України і Франції.

Номер слайду 17

Джек Паланс (Володимир Палагнюк) — голлівудський актор, який ніколи не цурався свого походження. Він нагороджений "Оскаром" у 1992 році. Народився вже у США, батьки були вихідцями зі Львова та Тернопільщини.

Номер слайду 18

Ми́лиця Богда́нівна «Мі́лла» Йо́вович — американська акторка, музикантка, модель, модельєр родом з України. Міла Йовович

Номер слайду 19

Я українець і цим пишаюсь. Серж Лифар.

Номер слайду 20

Киянин Макс Левчин створив систему платежів Pay. Pal, якою зараз користується цілий світ.

pptx
Додано
16 грудня 2022
Переглядів
607
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку