Презентація "Великодній тиждень"

Про матеріал
Матеріал містить яскраві пояснення щодо значення кожного дня великоднього тижня. Народні та релігійні традиції українського народу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великодній тиждень

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Великий вівторок. Великий вівторок перед Великоднем символізує час, коли Ісус Христос навчав своїх учнів у храмі на горі. Закінчують всі дрібні домашні справи. Особливу увагу слід приділити наряду, який людина вибрала для святкування Пасхи – його слід остаточно довести до ладу і відкласти до свята. Цей день варто провести у суворій стриманості – як в їжі, так і в поведінці. Страсний тиждень покликаний нагадати про останні дні життя Ісуса на землі аж до чудесного воскресіння. Тому віруючим так важливо щодня приділяти увагу молитвам.

Номер слайду 4

Велика середа. Згідно з Біблією, цього дня Іуда вирішив зрадити Христа за 30 срібників. У Велику середу віруючі йдуть на сповідь і просять у Господа простити їхні гріхи. У народі в цей день готуються до фарбування яєць до Великодня. Ті, хто ще не встиг, миють вікна. Шити, вишивати і в’язати з середи вже не можна. Також заборонено веселитися, голосно кричати й галасувати.

Номер слайду 5

Великий четвер. До Чистого четверга були приурочені очисні обряди. Вважалося, що перед Великоднем необхідно очистити не тільки простір, а й душу. Тому люди відправлялися на вранішню службу в церкву, де сповідалися і причащалися, а по поверненню бралися за роботу. Цього дня Ісус Христос в знак покори омив ноги своїм учням та встановив Таїнство Євхаристії на Таємній Вечері. Також в цей день Ісус молився у Гетсиманському саду, був зраджений Юдою Іскаріотом, заарештований первосвящениками і вкинутий в темницю.

Номер слайду 6

Велика п’ятниця. День розп'яття Спасителя, найскорботніший день у роціЗа православною традицією до виносу Плащаниці віруючі нічого не їдять, а потім - тільки хліб і воду. У цей день не можна займатися справами по дому. У цей день не фарбують крашанки і не печуть паски. У Страсну п'ятницю не можна веселитися і сміятися, влаштовувати розваги.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ярмак Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Єгіпко Юлія
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
2623
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку