Презентація "Веселі історії для дітей і про дітей"

Про матеріал
Презентація до уроку читання на тему: "Веселі історії для дітей і про дітей". Робота з дитячою книгою. Для дистанційного навчання учнів другого класу. Хрестоматія позакласне читання 2 клас НУШ - Курганова Н. В. 2019
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Веселі історії для дітей і про дітей. Робота з дитячою книгою2 клас

Номер слайду 2

Чистомовка. Ав-ав-ав – не лови гав. Ва-ва-ва – книжка нова. Ву-ву-ву – вип’ємо каву. Ув-ув-ув – новину почув. Ві-ві-ві – здивувались паві.Ів-ів-ів – льон зацвів. Во-во-во – намальовано криво. Ов-ов-ов – накололи дров. Ив-ив-ив – я квіти полив. Ви-ви-ви – чорні брови.

Номер слайду 3

Їжак. Приніс я до класу їжака. Нікуди його не витягаю. Сидить він у портфелі. Ніхто про нього не знає. Раптом учитель питає:— Що це таке?Я відповідаю:— Їжак.— Де їжак? — питає учитель.— Тут, — кажу. А він каже:— Я взагалі не тебе питаю. Я Мишка Галкіна питаю, — і на дошку показує.— Це іменник, — відповідає Мишко Галкін.— Вірно, — говорить учитель, — а ти вийди геть із їжаком!

Номер слайду 4

Ну то й що? — Ти знову на мороз вибігаєш без шапки?— Ну то й що? — говорить Ніка.— Ти знову теревенив на уроках?— Ну то й що? — говорить Ніка.— Ти знову повторюєш «ну то й що»?— Ну то й що? — говорить Ніка. Нічого з ним не поробиш. Одного разу ліг Ніка спати, і йому наснилось: іде він стежинкою. Назустріч віслючок біжить.— Кря-кря, — сказав віслючок.— Не кря-кря, а і-а, — сказав Ніка.— Ну то й що? — відповів віслючок. Теревенити - говорити дурниці, нісенітниці.

Номер слайду 5

Здивувався Ніка та пішов далі. Назустріч курка скаче.— Ау! — сказала курка.— Не ау, а куд-кудах, — заперечив Ніка.— Ну то й що? — відповіла курка. Здивувався Ніка та далі пішов. Назустріч верблюд біжить.— Мяу-мяу! — сказав верблюд.— Не мяу-мяу, а... інакше, — сказав Ніка.— Ну то й що? — сказав верблюд.— Знову «ну то й що»?! — крикнув Ніка.І прокинувся. Сів на ліжку і думає: «Як добре, що це сон». З того часу він не каже «ну то й що». Запам’ятай, що слова, які ми повторюємо занадто часто, не наділяючи їх змістом, звуться «слова-паразити». А в тебе є такі слова? Розкажи мені, будь ласка, як можна їх позбутися.

Номер слайду 6

«Козел-баран» Віктор Голявкін У нас у школі є урок співу. Ми на ньому різних пісень співаємо. Взагалі-то я люблю пісні співати. Тільки слів я іноді не знаю. Вчити слова нікому не хочеться. Нудна це справа. Добре, коли одразу запам'ятаєш. Тільки хіба одразу запам'ятаєш? Одного разу Вовчик співав пісню. Він зовсім слів не знав. То він співав інші слова. Які надумає. І ніхто не помітив. В одній пісні, що її нам було задано вивчити, я теж і слів не знала. Вчитель викликав мене цю пісню заспівати. Я сказала вчителю:— Будь ласка, я вас прошу, грайте голосніше. А то мені буде погано чути. А про себе думаю: «Він не почує, що саме я буду співати, а я буду співати будь-що».

Номер слайду 7

Продовження Він подивився на мене і сказав:— Із задоволенням! — і заграв щосили. А я тихенько заспівала. Я співала два слова: «Козел-баран». Тільки мотив я вірно співала. А слова були «козел-баран». Учитель не зупинив мене. Він не зробив мені зауваження. Тільки коли я скінчила співати, він спитав:— Добре було чути?— Добре, — кажу, — навіть дуже!— А тепер, — каже, — я грати буду тихо. А ти співай голосніше. Тільки, будь ласка, без козла. І, звичайно, без барана...

Номер слайду 8

Чи уважний ти читач?1)Яку тваринку приніс головний герой в портфелі до школи?а)курку б)берблюда; в) їжака2) Про яку частину мови згадується в тексті «Їжак»?а)іменник; б)прикметник; в) дієслово.3)Як звали головного героя твору «Ну то й що?»?а)Іван; б)Назар; в) Ніка.4) Теревенити- це….а)співати; б)говорити тихо; в) говорити дурниці.5)Яку тварину не бачив Ніка у своєму сні?а)віслюка; б)їжака; в) курку; г)верблюда.6)Які слова співала дівчинка на уроці музики?а) козел; б)баран; в) олень.

Номер слайду 9

Матеріали взяті з Інтернет ресурсів

pptx
Додано
23 червня 2023
Переглядів
239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку