Презентація ,, Весняний настрій ''

Про матеріал

Автор: Кужелєва Інга Володимирівна

Навчально - виховний комплекс "Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад І ст.",

М. Славута, Хмельницької обл.

Вихователь дошкільної групи

Майстер-клас''Весняний настрій''

Майстер-клас буде корисний педагогам і батькам у роботі з дітьми старшого дошкільного віку та всім хто любить майструвати з паперу.


Призначення: виріб можна використовувати як прикрасу інтер'єру, подарунок, сувенір.

Мета:

- познайомити педагогів з різними нетрадиційними техніками конструювання з картону та паперу.

- розвивати мистецький хист і виховання художнього смаку.

- навчити практичним прийомам виготовлення підсніжника, нарциса, крокусу .

- розвивати інтерес до спільного творчого процесу.


Завдання:
розширювати знання в області конструювання з картону та паперу;
розвивати вміння робити об'ємні вироби;
виховувати акуратність і самостійність

Мабуть, ніякі інші рослини не викликають стільки емоцій, як перші весняні квіти. Весна дражнить першими теплими променями сонця, першою зеленню трави і боязкими струмками, ось-ось з'являться первоцвіти, саме ці маленькі, але дуже сміливі рослини говорять про остаточний прихід весни. А щоб мати чудовий букет не обов'язково йти до лісу і зривати квіти. Ми можемо їх виготовити своїми руками. І ось таким маленьким вчинком допоможемо нашій природі і збережемо її красу, красу первоцвітів.

Вже прийшла до нас весна,

Все навколо одива.

Підсніжники прокидаються

Проліски всміхаються

Крокуси закриваються

Пташки прилітають

Діти вибігають

На луках стрибають.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хто як зимуєМайстер-клас''Весняний настрій''Підготувала та провела: вихователь НВК '' ДНЗ-ЗОШ Іст. '' КУЖЕЛЄВА Інга Володимирівнам. СЛАВУТА

Номер слайду 2

Майстер-клас буде корисний педагогам і батькам у роботі з дітьми старшого дошкільного віку та всім хто любить майструвати з паперу. Призначення: виріб можна використовувати як прикрасу інтер'єру, подарунок, сувенір. Мета: - познайомити педагогів з різними нетрадиційними техніками аплікації.- розвивати мистецький хист і виховання художнього смаку.- навчити практичним прийомам виготовлення підсніжника, нарциса, крокусу .- розвивати інтерес до спільного творчого процесу. Завдання:розширювати знання в області конструювання з картону та паперу;розвивати вміння робити об'ємні вироби;виховувати акуратність і самостійність

Номер слайду 3

Підсніжник

Номер слайду 4

Матеріал:білий офісний папір;кольоровий папір;клей;ножиці;простий олівець;шаблони;трубочка для коктейлю.

Номер слайду 5

Етапи виконання роботи: Відрізаємо зелений гофрований папір смужкою ширина 2см., довжина 25см., обклеюємо цією смужкою трубочку, це буде стебло. Вирізаємо з білого паперу пелюстки квітів, склеюємо їх між собою, фіксуємо на стеблі. Вирізаємо пелюстки у формі краплі, з’єднуємо їх зі стеблом. Квітка підсніжник готова.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Нарцис. Матеріал:жовтий папір;зелений гофрований папір;паперова форма для кексу;клей;ножиці;простий олівець;шаблони;трубочка для коктейлю.

Номер слайду 8

Етапи виконання роботи:1. З гофрованого зеленого паперу вирізаємо смужку шириною 2 см., довжиною 30см., та обклеюємо трубочку, кінці паперу закріплюємо клеєм.2. На жовтий папір прикладаємо шаблон квітки, обводимо і вирізаємо. За допомогою скотчу, зі зворотного боку, з’єднуємо квітку з стеблом.3. До основи квітки приклеюємо паперову форму для кексу.4. Вирізаємо пелюстки у формі краплі, з’єднуємо їх зі стеблом.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Крокуси

Номер слайду 11

Витончений букет вимагає ряду спеціальних матеріалів та інструментів. Тому перш ніж починати покроково робити крокуси, розглянемо, що нам буде потрібно: гофрований папір пастельних відтінків для квітів; зелений гофрований папір для листочків; флористичні палички; клей; ножиці; скотч.Є нюанс по вибору паперу. Не потрібно використовувати папір-гармошку. Делікатна текстура гофри передасть всю ніжність цих квітів.

Номер слайду 12

Етапи виконання роботи:1. Один крокус складається з трьох смужок паперу. Розміри смужки 40*60см. Щоб сформувати основу пелюстки, визначаємо центр смужки і двічі її скручуємо. Залишилося скласти смужку навпіл і оформити верх пелюстки. Пальцями тягнемо верх паперу в різні боки. Куточки пелюстки загортаємо всередину і закруглюємо, натискаючи на них. 2. Далі виконуємо серцевину крокусу. Вирізавши з гофрованого листа невеликий прямокутник, надсекаємо його ножицями, обертаємо навколо дерев’яної палички. Серцевина готова.3. Обертаємо серцевину пелюстками. Для одного крокусу досить трьох пелюсток, але їх може бути і більше. Щоб листочки добре трималися, їх фіксуємо скотчем.4. Листочки виготовляються з паперу зелених відтінків. З нарізаних смужок шириною по 15*30 см. Листочки приклеюються безпосередньо до квітки або до стеблинки крокусу. Стеблинка, в свою чергу, формується шляхом обмотування палички-підстави зеленою смужкою паперу. Цікавий ефект досягається, якщо взяти зелені листи різних відтінків.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Дякую за увагу Дякую за увагу !

pptx
Додано
20 жовтня 2018
Переглядів
2532
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку