Презентація "Вічна слава Героям Майдану"

Про матеріал
Презентація до заходу "Вічна слава Героям Майдану" буде корисний класним керівникам та вчителям історії для проведення годин вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Привіт, Україно! Я довго вагався. Я довго писав ці маленькі слова. У тебе вже не один закохався. Й у декількох з них вже була булава. Ти дуже красива, моя Україна,Своєю красою дивуєш весь світ. Тебе вже давно відібрати хотіли. Наразі ж воюють за Крим і за Схід. Моя найдорожча, за тебе вмираютьІ вже спочивають в холодній землі. Яку ще країну так сильно кохають,Для кого ще роблять речі такі?Країно моя, я молюся до небаІ вірю, що ти ще свого досягнеш. Що хлопці, які помирали за тебе. Гордитися будуть тобою без меж.І вибори пройдуть, і стишаться клятви. Побачим хто вірним лишиться тобі. Країно моя, ти найкращого варта. Лише не пропадь ти потрібна мені.

Номер слайду 3

Горить свіча і пам'яті сльоза,Додолу з неї краплями стікає,Земля ридає, плачуть небеса,Майдан Героїв з почестю ховає.Їх взяв Господь, щоб ангелом в раю. В його садах довічно проживати,Вони завжди залишаться в строю,Про них народ пісні буде співати. Небесна сотня білих журавлів,Душа, яких летить під небесами,Ніхто із Вас вмирати не хотів,Хай вічна пам'ять лишиться за вами... Сьогодні туга душу розпина,Багато з вас в коханні не признались,Надворі скоро втішиться весна,Чому ж її ви, хлопці, не діждались?.. Горить свіча і пам'яті сльоза,Додолу з неї краплями стікає,Земля ридає, плачуть небеса,Героїв Україна пам'ятає..

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Майдан ридав, а сотня в небо йшла,Один за одним наче янголята. Тут, на землі прощались матері,А в небі зустрічала Божа Мати. Майдан стогнав, а сотня в небо йшла,Земля змішалась з кров’ю і сльозами. Ридали всі: і рідні, і чужі,І кров текла із серця, наче з рани. Летіли тихо, хоч земля тряслась,Хоч небо поливало їх сльозами. Лиш ангел колискову їм співав. На тій дорозі, що веде до мами. Летіли тихо, хоч майдан ридав,Як ті пташки летіли в небо раннє. Востаннє хтось дитину цілував,І сам не вірив, що це все востаннє. Боліли рани та вже не болять,Жовто-блакитний стяг покрив їх тіло. Один за одним шикувались в ряд,Героїв сотня в небо полетіла.

Номер слайду 6

Хто вони Герої Небесної Сотні?«Небе́сна Со́тня» — прийнята в Україні збірна назва загиблих учасників акцій протесту у грудні 2013 — лютому 2014 року . Це протестувальники, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Майдану .

Номер слайду 7

Назар Войтович – 17 років Іван Наконечний – 82 роки

Номер слайду 8

Подією, яка спричинила соціальний вибух, стала неочікувана відмова Президента України підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. У зв’язку з цим протестні акції почали називати Євромайданом. 21 листопада 2013 р. на Майдані зібралося півтори тисячі осіб, здебільшого журналісти і молодь.

Номер слайду 9

Сергій Нігоян – 21 рік

Номер слайду 10

Назар Войтович – 17 років

Номер слайду 11

За громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, виявлені під час Революції Гідності, активну громадську та волонтерську діяльність” нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно). Указ Президента України від 17 лютого 2017 року. Ярослав Потапенко Історик, професор, викладач університету, патріот, активний учасник Революції Гідності.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Спасибі вам усім звитяжні браття,Низький уклін від серця до землі,Ви розпалили не на вулиці багаття,А в серці кожного жагу до боротьби!Спасибі вам за кожен день й хвилину,Яку ви на Майдані провели!Ви захищали весь народ й країну. Від чорної ядучої чуми. Спасибі вам, що ви стояли міцно,Стояли, бо не знали вороття…Спасибі раненим й загиблим,Бо не ховали ви від куль свої життя!Спасибі всім, хто був тут на МайданіЙ хто руки свої досі не зложив. Спасибі й тим, хто думкою за нами. Хто плакав гірко, вірив і молив…Спасибі серцем і душею,Я щиро це і палко говорю!Як крикнуть: «Слава Україні!»«Навіки слава!» – я завжди скажу!

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

pptx
Додано
28 січня
Переглядів
152
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку