Презентація " Види бойових мистецтв"

Про матеріал
Дана презентація може бути використана для дистанційного навчання з фізичної культури. На основі презентації створено тест "На урок"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БОЙОВІ МИСТЕЦТВАЛОЗА ІВАН ОЛЕКСІЙОВИЧ

Номер слайду 2

Єдиноборство Бій, боротьба один на один, між двома противниками, поєдинок. Види спорту в яких два учасники фізично змагаючись один з одним, один на один; діючи в рамках обумовлених правил вони проводять різні прийоми з метою нанести супернику максимальної фізичної шкоди або поставити його в невигідне становище, а також захищаються від аналогічних прийомів суперника.

Номер слайду 3

Бойові мистецтва Бойові мистецтва — це комплекс методів і засобів військово-фізичної підготовки і виховання воїна. Вони складаються з програми основ військової справи, а також методів і засобів з розвитку вмінь і навичок для мистецького рівня ведення індивідуального, групового і колективного рукопашного бою без зброї, з використанням підручних засобів, холодної і вогнепальної зброї. Хоча набуті у цих мистецтвах вміння та знання й використовуються за різними призначеннями, усі бойові мистецтва мають єдину спільну мету: перемогти супротивника фізично або захистити себе. Деякі, зокрема східні, бойові мистецтва тісно пов'язані з духовними або релігійними віруваннями та філософіями, такими як буддизм, даосизм або синто, тоді як інші — мають свій власний духовний або матеріальний кодекс честі. Кожен стиль має унікальні риси, які роблять його відмінним від інших. І все ж, загальною характеристикою бойових мистецтв є систематизація технік ведення бою. Одним із спільних методів тренування, особливо в азійських бойових мистецтвах, є ката, які є групами прийомів, що здійснюються самостійно або часом з партнером/партнерами.

Номер слайду 4

ВАШ ВИБІРЩороку кількість охочих займатися спортом зростає. Люди стежать за своїм тілом, здоров'ям. Деякі сидять на дієтах, інші займаються у спортивних залах. Багато хто освоює бойові мистецтва. Це не тільки ефективний спосіб розвивати своє тіло, це те, що може стати в нагоді в житті.Є бойові мистецтва, які мають на увазі спаринги один на одного за встановленими нормами. Їх завдання – демонстрація технічного результату або виведення конкурента з ладу. Під час вибору бойового мистецтва врахуйте, які вміння необхідно мати, і що знаходиться в фундаменті поєдинку. До поширених типів єдиноборств відносять: ударні, борцівські та змішані. До комбінацій ударної боротьби відносять удари руками, коліна чи ноги. У борцівських єдиноборствах актуальні захоплення, кидки, заломи, підсічки та точки. А ось змішані єдиноборства складаються з комбінації ударних та борцівських комбінацій.

Номер слайду 5

Східні бойові мистецтва. Айкідо Японське бойове мистецтво, яке з'явилося на початку ХХ століття. ... Дзюдо Японське бойове мистецтво, яке з'явилося в кінці XIX століття. ... Джиу-джицу ... Карате ... Тайский бокс (Муай-тай) ... Тхэквондо ... Ушу ... Хапкідо

Номер слайду 6

Українські бойові мистецтва. Асгарда. Бойовий гопак. Рукопаш гопак. Спас. Традиційний козацький бій. Український рукопаш Спас. Хортинг. Фрі-файт

Номер слайду 7

БОЙОВИЙ ТАНЕЦЬПриклади «бойових танців» включають: Український танець «Гопак»Танок пантери — Бірманське Бандо з мечами. Гимнопедія — Стародавня Спарта. Різноманітні європейські танці з шаблями або танці зі зброєю. Хака — Нова Зеландія. Адук-Адук — Бруней. Айала — Катар. Танець Хатак — Афганістан. Бразильська Капоейра, а також деякі подібні Афрокарибські мистецтва. Танець з кинджалом — Шотландія, а також Шотландські танці з мечами. Гула — з традицій корінних гавайців. Йола — з Оману/Об'єднаних Арабських Еміратів.

Номер слайду 8

Без зброїУдарніБокс (English boxing)Історичний грецький бійІсторичний англійський бокс без рукавиць. Сучасний аматорський бокс. Сучасний професійний бокс. Кікбоксинг (за європейськими, американськими чи К1 правилами) і аналогічні стиліСават (французький кікбоксинг)Саньда (китайський кікбоксинг)Муай тай (тайський бокс)Карате. Тхеквондо (за правилами всесвітньої федерації тхеквондо і міжнародної федерації Тхеквон-До)

Номер слайду 9

ЗахватніБоротьба з прийомами захвату, клінчу, збивання з рівноваги. Древньогрецька боротьба. Пляжна боротьба. Дзюдо (олімпійське)Вільна боротьба. Греко-римська боротьба. Колегійна боротьба та схоластична боротьба. Спортивне самбо. Сумо. Боротьба на підкорення: Бразильське джіу-джитсу. Бразиське luta livre. Дзюдо (олімпійське дзюдо, дзюдо Косен)Традиційна боротьба (численні народні стилі в різних країнах світу)Кетч. Реслінг (у формі театральної постановки)

Номер слайду 10

ЗмішаніДамбе (традиційний спорт, схожий на бокс з елементами боротьби у народу Хауса)Панкратіон. Самбо. Кудо (Дайдо Дзюку)Валі туду. Саньда. Змішані бойові мистецтва

Номер слайду 11

ХОЛОДНА ЗБРОЯ  холодною зброєю. Мензура. Кендо. ФехтуванняІсторичне фехтуванняІсторичний середньовічний бійна палицях. Квотерстаф. Сінглстік

Номер слайду 12

Найнебезпечніших бойове мистецтво?Будь-яке бойове мистецтво можна віднести до небезпечного та жорстокого. Існує кілька видів бойових стилів, створених для того, щоб заподіяти противнику якнайбільше болю і завдати травм. До найнебезпечніших бойових мистецтв відносять: 1. Армійський рукопашний бій. Тут можуть бути задіяні як удари, а й захоплення. Вид спорту досить жорстокий, за рахунок того, що раніше він був спрямований на обеззброєння суперника. 2. Карате. Завдання борців – завдання точних ударів, що знерухомлюють суперника. Карате не визнали олімпійськими іграми, оскільки під час спарингів багато травм. Якщо говорити про видовищність, то ММА можна вважати саме таким видом спорту. Багато хто плутає його з боями без правил, але це не так. Учасники змішаних бойових мистецтв обов'язково повинні дотримуватись правил, інакше будуть дискваліфіковані на невизначений термін. У деяких випадках спортсмен взагалі може зав'язати зі своєю кар'єрою.

Номер слайду 13

Найефективніше бойове мистецтво. До найефективніших видів бойових мистецтв можна віднести: 1. тхеквондо; 2. дзюдо; 3.самбо; 4.бойове самбо; 5.бокс. Кожен вид бойових мистецтв задіє усі м'язи людського тіла. Перед тим, як записатися на секцію, потрібно зрозуміти, що ви хочете отримати від занять, адже кожен із видів бойових мистецтв гарний по-своєму.

Номер слайду 14

Легкий та середній контакт. Ці типи спарингів обмежують силу, яка може бути використана проти опонента. У випадку легких спарингів це, зазвичай, лише торкання. Наприклад, удар рукою повинен бути відтягнений у момент удару або безпосередньо перед дотиком. У середньому дотику удар рукою не відтягується, але не повинен наноситися у повну силу. Оскільки використовувана сила обмежується, метою цих типів спарингу не є нокаут опонента. У цих типах змагань використовується система очок /балів для визначення переможця..

Номер слайду 15

Повний контакт. Спаринги або бої зі справжнім дотиком часто розглядаються як необхідний елемент у підготовці до справжнього бою без зброї. Спаринг зі справжнім дотиком відрізняється від легкого та середнього дотику за декількома показниками. Вони включають зменшене використання (або відсутність) захисного обладнання та використання ударів, які не відтягуються, а наносяться у повну силу. У спарингах зі справжнім дотиком метою поєдинку є або нокаут опонента або примушення опонента здатися. Спаринги зі справжнім дотиком можуть включати широке розмаїття дозволених атак та зон контакту на тілі.

Номер слайду 16

Бойовий гопак. Бойовий Гопак – це є: Комплексна система гармонійного розвитку особистості, що спрямована на вдосконалення розуму, духу і тіла. Філософська світоглядна система метою якої є прищеплення позитивного творчого мислення та здатності до нескінченного саморозвитку.

Номер слайду 17

Хортинг. Хортинг – національний вид спортивних єдиноборств. Це не тільки бойове мистецтво, але й комплекс вправ, який загартовує тіло, допомагає самовдосконаленню, наблизитися до українських традицій та отримати духовне й культурне виховання.

Номер слайду 18

Бойове самбо. Воно схоже на ММА, включає великі типи ударів і боротьби. Завдавати ударів можна різними частинами тіла. Спортсмени носять екіпірування, як у спортивному самбо, додатково підбирається захист для ніг, рук, голови та інших відкритих частин тіла, щоб мінімізувати ризики травмування.

Номер слайду 19

Вільна боротьба. Цей вид боротьби поєднує в собі дзюдо та самбо, традиційні бойові елементи. Як вид спорту цю боротьбу прийнято у навчальних закладах. Окремі люди можуть займатися на професійному рівні. Вільна боротьба – серйозний спорт, який бере участь у чемпіонатах світу, Олімпійських іграх і не лише. Змагання з вільної боротьби висувають низку вимог до учасників. Усі мають бути підготовленими на професійному рівні. Спортсмени повинні правильно виконувати всі техніки, долаючи конкурентів на рингу. Навчання їй також має проводитись за допомогою кваліфікованого тренера. Від тренера залежить тактика бою, техніка виконання елементів та інші моменти.

Номер слайду 20

Греко-римська боротьба. Це стиль боротьби, який не складається з якихось зачіпок нижче пояса, такі як трипси або гачки за ноги суперника. Найвідоміші прийоми у греко-римській боротьбі - це кидки, у яких противник може опинитися на килимі простого маневрування.

Номер слайду 21

Сумо. Вперше воно з'явилось у Японії. Такому типу боротьби притаманні удари за допомогою відкритої долоні, поштовхи, кидки, підсічки та підніжки. Однак, не можна бити конкурента в пах, очі або використовувати задушливі прийоми. Перемагає той спортсмен, якому вдалося утримати рівновагу і не торкнутися будь-якою частиною тіла, крім стоп, до паркету. Тренування полягають у необмеженому харчуванні, а також силових зайнять.

Номер слайду 22

УШУВперше з'явилося у Китаї. Існує кілька підвидів ушу:1. Ушу-таолу, де використовуються акробатичні елементи, і навіть прийоми під час руху.2. Ушу-Саньда, який передбачає проведення повноцінного бою. На тренуваннях ознайомтеся з різними ударами кінцівок, а також кидками та захопленнями. Існує як жорстке, так і легке ушу. Під час занять можна розвинути як силу і гнучкість, а й швидкість. Зазвичай, вправи схожі з рухами “четверолапих”.

Номер слайду 23

Рукопашний бій. Комбінації цього виду спорту агресивні і можуть складатися з ударів кінцівками та головою, з больовими та борцівськими «фішками». В основу цього виду спорту були покладені техніки, що застосовуються у східних єдиноборствах, боксі та самбо. Спочатку застосовували лише для підготовки солдатів, зараз він вважається одним з типів єдиноборств. При спарингу між противниками можливий тісний контакт.

Номер слайду 24

Самбо. Самооборона без вогнепальної чи гострої зброї складається з комбінацій, для виконання яких не використовується зброя. Тут дозволено захоплення, кидки. Іноді спортсмени роблять захоплення на удушення .

Номер слайду 25

Джиу джитсу. Перші школи джиу-джитсу з'явилися у Японії. Вони вміли знешкоджувати озброєного суперника голими руками. Основна мета борцівського мистецтва – навчитися битися голими руками. Потім з'явилися удари ногами, захоплення, заломи та інші прийоми.

Номер слайду 26

Борцівські види. У борцівські єдиноборствах удари кінцівками заборонені. Тут основна мета – зробити спортсмена фізично стійким. До того ж, він повинен мати рівновагу. Швидкість тут йде на друге місце.

Номер слайду 27

Дзюдо. Це не лише бійцівські техніки, а й витривалість. Зараз же можна помітити, що основні прийоми: підсікання, кидки, утримання та різні болючі прийоми. У порівнянні з іншими борцівськими прийомами, дзюдо потребує менших фізичних навантажень.

Номер слайду 28

Тайський бокс. Вид спорту, де використовуються прийоми, які виконуються за допомогою рук, ніг, ліктів та колін. На відміну від карате, під час занять боксери часто вступають у спаринг, а не відточуються прийоми з повітрям. Щодо поєдинків, тоді людина може самостійно вибрати, як вона хоче вступати в бій: різко або акуратно.

Номер слайду 29

Тхеквондо. Це корейська боротьба. Використовуються прийоми ногами, а чи не руками. Однак тут можна бити за допомогою долоні чи кулака. Під час занять приділяється час відпрацювання вправ та прийомів. Адже чим складніший прийом, тим вищим він цінується під час спортивних змагань.

Номер слайду 30

Кікбоксинг Цей вид спорту передбачає використання рук та ніг при ударах. Варіації боїв: Лайт. І тут забороняються сильні удари у голову, а техніка Із застосуванням ніг високо цінуються;Семи. Спаринг у половину сили. Після кожного чіткого удару раунд переривається на певний час;Фуллі. Сюди відносяться удари на повну силу. При цьому прийоми направлені на область колін і нижче заборонені. Жорстокий є японський кікбоксинг, у ньому можна бити суперника по ногах і використовувати небезпечні для життя прийоми.

Номер слайду 31

Карате. Це японське бойове мистецтво. "Кара" означає "порожній", а "ті" - "рука". Водночас термін «карате» стосується мистецтва рукопашного бою без зброї. Практика карате дає багато фізичних переваг, включаючи покращення фізичної форми та координації. Це також забезпечує впевненість у собі завдяки вивченню методів самооборони, розвитку самодисципліни та підвищення концентрації уваги.

Номер слайду 32

Бокс. Відомий вид єдиноборства – бокс, для нього використовуються лише рукавички. Бокс — контактний вид спорту, єдиноборство, в якому спортсмени наносять один одному удари кулаками в спеціальних рукавичках. Рефері контролює бій, який триває до 12 раундів

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лобач Віталіна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
1176
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку