Презентація "Види гарячих напоїв. Практична робота "Приготування чаю каркаде".

Про матеріал
Продовжується робота з формуючого (практичного) етапу проєкту “Гайда на кухню!” Проєкт спрямований на формування у здобувачів освіти з ООП культури харчування; правильних харчових звичок; основ здорового харчування та здорового способу життя; соціалізацію дітей з порушення слуху та дітей з тяжкими порушеннями мовлення. Матеріал використовувався на уроці трудового навчання за дистанційною формою навчання. Рецепти страв адаптовані відповідно до Збірника рецептури страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах./ Є Клопотенко
Перегляд файлу

imageСлайд

1

Тема: Ви́ди гаря́чих напо́їв. По́суд для приготува́ння  гаря́чих напо́їв.

Практи́чна робо́та. Техноло́гія приготува́ння гаря́чих напо́їв

(чай каркаде)́ . Вимоги до я́  кості гото́ вих напо́ їв.́

image

2

imageЯкий звук на контролі?

nПридумайте слова з контрольним звуком.

nСкажіть мені ці слова тихо.

nСкажіть мені ці слова голосно.

nПридумайте речення з цими словами.

imagenВ якій назві предмета є контрольний звук?

image

4

imageЩо будемо робити на уроці?

nУважно слухати

image

nГарно говорити, контролювати контрольний звук, слідкувати за висотою голосу,

наголосом

nВідповідати на запитання, виконувати завдання

nЧитати, писати, малювати

nЗнаходити підказки

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image


image

image22           lПра́вила безпе́чної робо́ти з кухо́нними електропри́ладами.

1.        Перед роботою перевірити справність електричного дроту.

2.        Не наливати воду у чайник, якщо він увімкнений у електромережу.

3.        Вмикати та вимикати електроприлади тільки за вилку сухими руками.

image


image

image

image


image

image

image


СЛОВНИК

гаря́чі напо́ї, чай, каркаде, кві́       тка Гібі́  скуса́ зава́рник,

наси́п, зали́й, доли́й, розли́й, дода́й, остуди.́

 

image

Завдання:

1. Запиши у зошит (слайди 1,18).

2.Повтори правила безпечної роботи

(слайд 22)

3. Виконай практичну роботу (слайди 19,20,21,23,24,25,26,27,28).

4.Вивчи словник (слайд 30)

5.Фото звіт завантаж у ГуглКлас.

Презентацію підготувала вчителька трудового навчання КЗО “КСШ “Сузір’я”

ДОР

Назаренко ВГ (основа - презентаційні, фото матеріали з мережі інтернет, відео з сайту “Нове шкільне харчування”

(Є.Клопотенко)

https://www.youtube.com/@cultfood4233)

pdf
Пов’язані теми
Трудове навчання, Презентації
Інкл
Додано
7 липня 2023
Переглядів
249
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку