Презентація відкритого уроку з алгебри у 7 класі на тему " Розв'язування задач "

Про матеріал
Презентація відкритого уроку з алгебри у 7 класі на тему " Розв'язування задач " на застосування одержаних знань та набутих умінь при розв'язуванні лінійних рівнянь різного типу та задач за допомогою таких рівнянь
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відкритий урок. Подорож математичним лабіринтом7 клас. Вчитель Глушко Г. А.

Номер слайду 2

Тема. Розв’язування задач. Мета: застосувати отримані знання і набуті уміння при розв’язуванні лінійних рівнянь з однією змінною; розвивати логічне мислення, увагу, пам'ять, уяву; виховувати зацікавленість, активність, старанність. Завдання: застосувати отримані знання і набуті уміння при розв’язуванні лінійних рівнянь з однією змінною. Обладнання: демонстраційний матеріал, роздаткові індивідуальні картки. Тип уроку: урок застосування одержаних знань та набутих умінь. Форма проведення: урок-гра.

Номер слайду 3

Хід уроку1. Перевірка домашнього завдання. (2хв)№ 856(3,5.6), 862(2,3), підручник.2. Повідомлення теми, мети і завдань уроку. (1хв)Діти, сьогодні ми здійснимо подорож математичним лабіринтом. Для цього нам доведеться подолати різні перешкоди, обійти приховані пастки і небезпечні засідки. Ви готові?Діти: так!А це ми зараз перевіримо. Побачимо, як ви впораєтеся із першим завданням.

Номер слайду 4

3. Актуалізація опорних знань. (18хв)Перше випробування. Ми ступили в лабіринт. Перед нами 3 пари дверей з трьома різними напрямками. Який напрямок обрати? Нам підкаже корінь рівняння. Двері №1 Двері №2 Двері №3 Друге завдання. Ми обрали напрямок. Давайте тепер відчинимо ці двері. Але це, виявляється, не так просто. Двері із кодовим замком. Який же код? Щоб це дізнатися, розв’яжемо рівняння

Номер слайду 5

Ура! Ми дізналися кодове число. Третє завдання. Перед нами стіна із загадками. Щоб іти далі. Необхідно розгадати ключове слово. Для цього виконайте нескладні завдання.

Номер слайду 6

Завдання на картках у тестовій форміВаріант 1. Серед чисел оберіть те, яке є коренем рівняння1) x + 7 = 10: М) x = 17; К) x = 3; Н) x = -3;2) 2x +1 = 5: А) x = 1; Е) x = 3; О) x = 2;3) x : 3 = 9: Т) x = 3; Р) x = 27; В) x = -3;4) 3(x – 1) =3: І) x = 2; Е) x = 1; У) x = 0;5) 2x – 4 = x+1: Р) x = 3; М) x = - 3; Н) x = 5;6) : А) x = 2; Б) x = 6; Ь) x = 8; Варіант 2. Серед чисел оберіть те, яке є коренем рівняння1) x – 5 = 8: М) x = 3; К) x = 13; Н) x = -3;2) 3x –2 = 7: Е) x = 1; О) x = 3; А) x = 2;3) x : 4 = 8: Т) x = 2; Р) x = 32; В) x = -2;4) 2(x + 1) =6: І) x = 2; Е) x = 3; У) x = 0;5) 3x – 2 = 2x+7: Р) x = 1; Н) x = 9; М) x = 5;6) : Ь) x = 2; Б) x = 7; А) x = 10; Ну, що ви готові назвати ключове слово? Правильно, це корінь. А тепер згадаємо вивчені раніше поняття та властивості, що стосуються лінійних рівнянь. Що називають коренем рівняння?Які рівняння називають рівносильними?Що означає розв’язати рівняння?Відповіді на ці питання допоможуть нам продовжити нашу подорож.

Номер слайду 7

4. Застосування одержаних знань та набутих умінь. (22хв)Обережно, друзі, попереду прихована засідка «Ступиш-провалишся». Щоб її обійти, необхідно знайти розв’язок наступного рівняння. Четверте завдання – розв’язків безліч. Що ж це значить? Пастка – це обман. Ми можемо спокійно йти далі. Погляньте вперед, ми вже наблизились до виходу з лабіринту. Але що це за написи з попередженнями на стіні? Діти, як ви думаєте. що ж це означає «вогонь чи вода»? Я зрозуміла, якщо ми не вирішимо останнього завдання, нас обпече полум’ям або затопить водою. Погляньмо на завдання. Як його розв’язати?

Номер слайду 8

П’яте завдання. Відповідь: -4; 3. Введемо ці числа у клітинки на стіні лабіринту. Ура, ми зупинили і вогонь, і воду. Ну все, тепер ми біля виходу з лабіринту. Це означає, друзі, що наша цікава і небезпечна подорож закінчилась. Вам сподобалася вона? Тепер підведемо підсумки.

Номер слайду 9

5. Підведення підсумків уроку. (1хв)6. Оголошення домашнього завдання. (1хв)№ 867(3.4), 879(2), § 23, підручник.

pptx
До підручника
Алгебра 7 клас (Бевз Г.П., Бевз В.Г.)
До уроку
Розділ 4. ЛІНІЙНІ РІВНЯННЯ ТА ЇХ СИСТЕМИ
Додано
20 лютого 2019
Переглядів
1851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку