Здорові діти-здорова нація.''Здоровий спосіб життя''

Про матеріал
Зберегти здоров’я та знати ,як його вберегти. Щоб не тільки діти,але й дорослі знали ,що можна робити для організму,а що шкодить. Формувати уяву про здоров’я та здоровий спосіб життя, вміння піклуватися про всіх членів сім’ї, а сім’я – осередок збереження та зміцнення здоров’я;
Перегляд файлу

МЕТА: зберегти здоровя та знати ,як його вберегти. Щоб не тільки діти,але й дорослі знали ,що можна робити для організму,а що шкодить. Формувати уяву про здоров’я та здоровий спосіб життя, вміння піклуватися про всіх членів сім’ї, а  сім’я – осередок збереження та зміцнення здоров’я;

 

 

 Єдина краса – це здоров’я. 

(Г. Гейне)               

 

Вступне слово вчителя.

Сьогодні проводиться позакласне заняття на тему:’’ Здоровя, запорука краси людського організму’’.Всі діти знають, що здоров’я – основна складова успішного майбутнього. Здоров’я  закладається при народженні дитини та укріплюється протягом усього життя. Здоровий організм у тієї людини, яка веде здоровий спосіб життя.

Доброго здоров’я діти,доброго вам дня

Хай вам ясно сонце світить у вікно щодня

Хай сміється мирне небо і дивує світ

А земля нехай дарує вам барвистий цвіт

Бо здоров’я ,любі діти,в світі головне

А здоровий і веселий – щастя не мине

А що таке здоровий спосіб життя?

Квіточка здоровя____________

Здоровий спосіб життя – це система поведінки людей, яка направлена на постійне фізичне вдосконалення, культуру харчування і взаємних стосунків, повноцінного сімейного життя, високу творчу активність, високоморальне відношення до навколишнього середовища, людей і самих себе.

 

Слово вчителя

Для досягнення здорового способу життя необхідно дотримуватися певних правил.

Правила здорового способу життя:

  1. Саме головне – запрограмувати себе на ведення здорового способу життя, виявити бажання бути здоровим.
  2. Відмовитися від шкідливих звичок (алкоголю, паління, наркотиків, зловживання статевим життям).
  3. Дотримуватися правил особистої і суспільної гігієни; прагнути до чистоти та охайності.
  4. Навчитися правильно та ефективно поєднувати працю та відпочинок, використовувати скарби Природи – сонце, повітря і воду.
  5. Навчитися раціонально харчуватися, виходячи з умов нашого життя та особливостей української національної кухні.
  6. З повагою та любов’ю відноситись до засобів фізичної культури – правильне регулювання необхідного обсягу фізичного навантаження.

Харчування повинно бути збалансованим за вмістом білків, жирів та вуглеводів. Їх вміст у щоденному  раціоні-1:1:4. Також харчування повинно бути регулярним. Доросла людина повинна приймати їжу 3 рази на добу, дитина та підліток-4-5 разів.

Правильне харчування —основа здорового способу життя . Воно сприяє зниженню  захворюваності, поліпшенню психологічного стану, а саме  головне –підвищенню працездатності та цікавості до навчання.

Що ми п’ємо?  Газовані напої:

Кока-кола з успіхом замінює побутову хімію.

Історія кока -коли стверджує, що  у багатьох  штатах США поліція завжди має у патрульній машині 2 галони коли, щоб змивати  кров з шосе після аварії.

Дистриб’ютори кока-коли вже 20 років використовують її  для очистки моторів своїх вантажівок.

Щоб зменшити  шкоду від  будь-якого газованого напою необхідно дотримуватися  простих правил:

  1. Пийте його охолодженим. Руйнування емалі зубів залежить  від температури напою. Пийте через соломинку, щоб запобігти контакту з банкою.
  2. Обмежтесь однією склянкою 1-2 рази на тиждень
  3. Не давайте газовані напої дітям до 3 років.

Що ми їмо?

Смакові якості чипсів та сухариків досягаються шляхом додавання до них ароматизаторів (хоча їх  називають спеціями ), тому існує велика кількість різноманітних сухариків та чипсів.

Існують чипси та сухарики з натуральним смаком, але за статистикою діти вживають чипси та сухарики  з наповнювачами: сиром, ікрою, сметаною.  Чи варто казати, що ніякої ікри, сиру та сметани там не має, їм смак та аромат додали за допомогою ароматизаторів. Теж саме можна сказати й про сухарики.

Пропоную вживати продукти, які принесуть користь нашому організму.

Регулярне , збалансоване харчування та вживання овочів, фруктів, зелені буде сприяти здоров’ю.

Здоров’я нації сьогодні – загальнодержавний показник, який віддзеркалює рівень соціально-економічного розвитку суспільства. Умови сьогодення свідчать про актуальність проблеми збереження здоров’я дітей в Україні, оскільки майже 90% дітей дошкільного віку, учнів і студентів мають відхилення у здоров’ї.

За даними різних соціологічних опитувань щодня курять 11% учнівської молоді (16% – серед хлопців, 7% – серед дівчат). Вперше починають курити хлопці в 11 років, дівчата – в 14-15 років.

Перший досвід вживання алкоголю діти набувають в 11 років. Зокрема встановлено, що хлопці частіше за дівчат починають експериментувати з алкоголем.

Підсумок уроку

Заняття спортом, активний відпочинок, загартовування, корисні звички, особиста гігієна, дотримання режиму дня, ранкова зарядка, ігри на свіжому повітрі, правильне харчування-запорука всього здоровя.

‘’Здорові діти-здорова нація’’

Пам’ятайте :

Здоров’я – це багатство,

яке Господь нам дав

І треба,щоб з дитинства

Його ти цінував.

Здоров'я не придбаєш,

За гроші пам’ятай

Його від Бога маєш

Про це не забувай.

За своє здоров’я та життя треба боротися! Бажаєм Вам здоров’я та довголіття!!!

 

 

docx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
9 березня 2020
Переглядів
2153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку