Презентація виготовлення листівки в техніці ізонитки.

Про матеріал
Презентація виготовлення листівки в техніці ізонитки. Приклади вітальних листівок у техніці нитковохї графіки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАЙСТЕР-КЛАС«Виготовлення листівки»Підготувала:вчитель трудового навчання. Щебетенко Н. П.

Номер слайду 2

Хочете намалювати листівку? Я пропоную Вам незвичайний, чарівний спосіб –декорування нитками. 

Номер слайду 3

Мета:- розглянемо історію виникнення ізонитки, як виду декоративно-ужиткового мистецтва; - ознайомимося з технологією виконання робіт у техніці ізонитка та виготовлення квітів зі стрічки; - навчимося виготовляти вітальну листівку.  

Номер слайду 4

Ізонитка – це графічне зображення, виконане нитками натягнутими у певній послідовності на твердій основі. Ниткова графіка, як вид декоративно-ужиткового мистецтва, вперше з’явилася в Англії у ХУІ ст.. Англійскі ткалі вигадали особливий спосіб переплетіння ниток, які натягували у певній послідовності на цвяхи вбиті у дощечку. Виконані ажурні вироби використовували для прикрашення житла. Зараз цим мистецтвом займаються у різних куточках світу.Історична довідка.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Матеріали:- картон, папір;- голка та нитки, скотч;- кольорова стрічка шириною 1 см, довжиною від 20 см до 30 см;- клей для паперу. Правила охорони праці під час роботи з голкою та ножицями: Якими інструментами потрібно працювати? Передавати ножиці потрібно… Зберігати голки потрібно…? Чи можна штовхати сусідку, щоб щось у неї попросити? Куди потрібно викинути зламані голки?

Номер слайду 7

Порядок виконання виробу: Вишивання стебла та листочка квіточки:- спочатку потрібно виготовити трафарет (він перед Вами);- по трафарету виколюються дірочки на основі листівки по лицьовій стороні картону;Звертаю Вашу увагу: - підбираємо нитку контрастного кольору, довжиною більше 1 м, вузлики на нитці не зав’язуємо;- нитка повинна бути одинарною, закріплюємо її на зворотньому боці скотчем, та виводимо голку у верхній отвір № 6 (або лівий), (дивимось інструкційну карту);

Номер слайду 8

Номер слайду 9

- далі нитку протягуємо у нижній отвір № 6 на протилежній стороні кута (або правий). Нитка повинна бути гарно закріплена та натягнута ;- на зворотньому боці голку виводимо ЗАВЖДИ у сусідній отвір за напрямом вишивання (бо робота ведеться в одному напрямі);- далі вишиваємо весь кут за схемою (інструкційна карта);- виконуємо прямий стібок – стебельок квіточки та закріплюємо кінець нитки на зворотньому боці скотчем.

Номер слайду 10

Виготовлення квіточки:- беремо стрічку довжиною 20-25 см, голку з ниткою та зав’язуємо вузлик на кінці нитки;- прошиваємо стрічку по краю швом «вперед голка» та призбираємо на нитці, скручуємо по колу та закріплюємо бісеринкою у середину квітки. Нитку не відриваємо, а закріплюємо на листівку двома стібками.- нитку знову закріплюємо на зворотньому боці картону.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Оформлення листівки: Нам потрібно прикрасити лицьовий та зворотній боки листівки. - на лицьовий бік можна додати надпис «Вітаю»;- у середину листівки ми вклеїмо лист паперу на якому можна написати свої побажання і таким чином ми сховаємо зворотній бік вишивки.

Номер слайду 13

Критерії контролю:- лінії малюнку повинні бути рівними;- нитки для вишивання – контрастного кольору;- нитка повинна бути одинарною, гарно закріплена та натягнута;- квіточка повинна бути міцно пришитою;- робота повинна бути охайною.

Номер слайду 14

Рефлексія Чи сподобалась Вам робота? Чи зрозуміла вам технологічна послідовність виконання листівки? З якими труднощами зіткнулися під час виконання роботи? Все зробили як хотілося? Красиво? А де краса – там і радість, задоволення та свято!Чи знадобляться вам ці знання та вміння у подальшому вашій діяльності?

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
3580
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку