Презентація "Виготовлення рухомої іграшки з паперу у техніці Papercraft"

Про матеріал
Виготовлення паперових іграшок — мабуть, одна з найдавніших дитячих розваг. Дуже цікаво спостерігати за тим, як звичайний аркуш паперу перетворюється на мавпочку, совеня чи їжачка. Ця презентація допоможе дітям познайомитися з мистецтвом Papercraft і виготовити іграшку в цій техніці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення рухомої іграшки з паперу у техніці Paper craft

Номер слайду 2

Виготовлення паперових іграшок — мабуть, одна з найдавніших дитячих розваг. Неймовірно цікаво спостерігати за тим, як звичайний аркуш паперу перетворюється на будиночок, совеня чи кумедного їжачка. Сьогодні ми познайомимося з мистецтвом паперкрафт і виготовимо іграшку у цій техніці.

Номер слайду 3

ПАПЕРКРАФТ- це моделювання і виготовлення з паперу різних виробів.

Номер слайду 4

Це мистецтво з паперу родом з Японії, але не плутайте його з орігамі! Технологія виготовлення папекафт фігурок відрізняється від орігамі. Головна відмінність - це наявність плоских заготовок (паперкрафт схем), використання ножиць і клею. А в техніці орігамі виріб переважно складається з листка паперу, різати і склеювати нічого не потрібно.

Номер слайду 5

Для виготовлення іграшок у стилі паперкрафт потрібно: кольоровий принтер, цупкий папір, ножиці та клей-олівець. Роздруковуємо заготовку, вирізаємо деталі та склеюємо у потрібних місцях — фігурка готова! Це хобі може зацікавити не тільки дітей, а й дорослих. Паперкрафт може навіть стати оригінальним сімейним захопленням.

Номер слайду 6

Сьогодні існує багато різних схем паперкрафту: транспорту, будівель, тварин, фруктів, посуду, героїв мультфільмів та інших.

Номер слайду 7

Паперкрафт буває простим. Це моделі тварин, будиночків, машин, фруктів та багато іншого.

Номер слайду 8

Складнішими є моделі різних будівель.

Номер слайду 9

Дуже цікавим напрямом паперкрафту є рухомі іграшки , в середині яких сховані прості або навіть дуже складні механізми, за допомогою яких іграшка може рухатись.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Існує ще багато рівнів Paper. Craft, але найскладніший з них - це 3 D-Paper Model. Складні моделі виготовляють таким чином: розпечатують розгортки, вирізають, склеюють и покривають епоксидним клеєм. Після висихання модель стає міцною, ніби виготовлена з пластику. Потім її розфарбовують і покривають лаком.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Як виглядають схеми паперкрафт?Спробуйте відгадати: яку фігурку можна зробити за такими схемами?

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

А за цією схемою ми сьогодні виготовимо нашу рухому іграшку.

Номер слайду 21

Правила безпеки на занятті гуртка: Передавай ножиці лише в закритому вигляді. Тримай ножиці лезом донизу. Працюй ножицями, сидячи за партою. Під час роботи з ножицями стеж, щоб пальці були якнайдалі від леза. Клей треба наносити паличкою. Закінчивши роботу, клей потрібно щільно закрити. Залишки клею витри серветкою.

Номер слайду 22

Основні етапи роботи при складанні схем паперкрафт:1. Протискання ліній згину. Цей етап потрібний для того, щоб згини були чіткі і акуратні. Візьміть кулькову ручку, в якій закінчилось чорнило. Проведіть нею по лініях згину.

Номер слайду 23

2. Вирізання паперкрафт схеми Це один з найбільш важливих моментів, так як від чіткості й акуратності виконаної роботи залежить в цілому весь результат.

Номер слайду 24

3. Згинання деталей. Для згину краще використовувати лінійку. Потрібно розташувати лінійку вздовж самого згину. Потім підняти паперовий елемент і акуратно притиснути його до боку лінійки.

Номер слайду 25

4. Склеювання деталей. Для склеювання можна використовувати клей-олівець або клей ПВА, наносити який можна паличкою. Клею потрібно зовсім небагато, щоб він не розтікався по деталях і не зіпсував їх.

Номер слайду 26

Ось наша іграшка готова!

Номер слайду 27

Сьогодні на занятті : Я навчився…Мені було цікаво…Я зрозумів…Мені сподобалось…

Номер слайду 28

На уроці ви добре потрудилися,іграшку з паперу складати навчилися!

pptx
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
2489
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку