Презентація "Виховання морально - етичних норм у школярів початкових класів".

Про матеріал

Презентація містить матеріал, який розкриває поняття морального виховання, демонструє зміст системуи цінностей морально-етичного виховання за О. Вишневським,

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Виховання морально-етичних норм у школярів початкових класів» Підготувала вчитель початкових класів ОЗНЗ Радомишльська гімназія Омельчук Ірина Олександрівна

Номер слайду 2

«Дитячі роки – той вік, який ми вважаємо віком безтурботної радості, гри, казки – це джерело життєвого ідеалу від того, що відкрилося дитині в навколишньому світі в роки дитинства, що викликало її подив, захоплення, що обурило і примусило плакати не від особистої образи, а від переживання за долі інших людей – від цього залежить, яким громадянином буде наш вихованець» В.О.Сухомлинський

Номер слайду 3

Моральне виховання — цілеспрямована взаємодія дорослого і дитини з метою формування моральних почуттів і якостей, засвоєння моральних норм і правил, розвитку моральних мотивів і навичок поведінки (Савченко О.Я.). Ступені морального виховання І ІІ ІІІ Засвоєння початкових Формування Застосування правил поведінки, етичних морально- розвиток моральних понять та вироблення етичних норм переконань. моральних почуттів. у житті.

Номер слайду 4

Особистісні цінності Сімейні цінності Громадянські цінності Національні цінності Абсолютно вічні цінності Система цінностей морального виховання (за О. Вишневським)

Номер слайду 5

Абсолютно вічні цінності – загальнолюдські цінності, що мають універсальне значення та необмежену сферу застосування. Доброта Правда Любов Чесність Гідність Краса Мудрість Справедливість та інші.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Національні цінності формують у дітей почуття любові до рідної Батьківщини, її національних символів, виховують патріотизм. малюнки воїнам АТО; усний журнал “Наша Батьківщина – рідна Україна; вікторина “Національна символіка”; написання творів “Моя Україна”.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Громадянські цінності - визнання прав і свобод людини, обов'язку перед іншими людьми, поваги до закону. Громадянське виховання ґрунтується на мудрості українського народу, його морально-духовних цінностях, на відповідальному ставленні до природних багатств рідної землі.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Сімейні цінності – моральні основи життя сім'ї, стосунки поколінь, закони родини, піклування про дітей, пам’ять про предків . Моральні стосунки в сім'ї накладають відбиток на все життя людини, оскільки вони закладають основи всіх моральних ставлень людини до суспільства, до праці, до інших людей.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Цінність особистого життя – має значення для самої людини, визначає риси її характеру, поведінку, ставлення до людей та навколишнього середовища . Фундаментом особистісних цінностей є здатність співпереживати, потреба захистити слабкого, допомогти відстаючому, дбайливо ставитися до природи, поважати працю інших людей, радіти особистим успіхам.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

ppt
Додано
29 жовтня 2018
Переглядів
3785
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку