Презентація "Виховна година до Дня толерантності"

Про матеріал
Метою заходу є розширення знань здобувачів освіти про поняття толерантність; розвивати вміння толерантного спілкування, культуру гарних манер та вчинків, розділяти думку інших та вміло визнавати свої недоліки і помилки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година до Дня толерантностіПідготувала вихователь Щастинського відділення ВП «РЦПО ЛНУ імені Тараса Шевченка»Дущенко Галина Станіславівна

Номер слайду 2

Мета: Розширити знання здобувачів освіти про поняття толерантності;Розвивати вміння толерантного спілкування, культуру гарних манер та вчинків, розділяти думку інших та вміло визнавати свої недоліки і помилки; Виховувати повагу до оточуючих, стриманість, людяність;Формувати гармонійно розвинену особистость, здатну розуміти, поважати, співчувати та допомагати іншим людям через колективні сумісні справи в колективі.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

День толерантності 16 листопада відзначається дуже незвичайне, але дуже важливе для людства свято — Міжнародний день толерантності. Цей День був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою  у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО. У статті 6 Декларації зазначено: «з метою мобілізації громадськості, звернення уваги на небезпеки, приховані у нетерпимості, зміцнення прихильності і активізації дій на підтримку поширення ідей толерантності і виховання у її дусі ми урочисто проголошуємо 16 листопада міжнародним днем, присвяченим толерантності, що відзначається щорічно». Цього дня за традицією у різних країнах світу проводяться акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості.

Номер слайду 5

Що таке толерантність?У перекладі з латинської «tolerance» означає «терпіння». У суспільстві толерантність означає терпимість до інших думок, поглядів, традицій, вірувань та поведінки, відмова від домінування, заподіяння шкоди і насильства;Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань. Також толерантність – це єдність у різноманітті. Для громадян це, передусім, активна позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

На жаль, останнє десятиліття принесло людству багато зла, агресії та випадків нетерпимості по відношенню до представників інших релігій, інших рас, інших держав. Цей день нагадує всім нам про те, що насильство, тероризм, етнічне та релігійне переслідування — це ті явища, яким не повинно бути місця в 21 столітті. Широкомасштабний геноцид повинен змусити кожну людину замислитись над своїми особистими вчинками, оскільки толерантність потрібно проявляти не тільки на рівні держав та націй, а й на рівні спілкування між близькими людьми. 

Номер слайду 8

Риси толерантної людини:поблажливість, терпіння; почуття гумору; чуйність, довіра; альтруїзм; гуманізм; терпимість до відмінностей; уміння оволодіти собою; гарне ставлення до інших; доброзичливість, уміння не засуджувати інших; уміння слухати; здатність до співпереживання.

Номер слайду 9

 Толерантна людина Толерантна людина – це перш за все особистість, якій притаманні духовні, моральні цінності та якості. Як писав Олександр Довженко : «…людина повинна бути Людиною…». Цей вислів пояснюється тим , що кожен з нас повинен задуматися над своїм відношенням до інших , вміти правильно підтримати один одного , поважати людей , прислуховуватися до інших думок , поглядів.

Номер слайду 10

Тепер, коли ми навчилися літати у повітрі, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного: навчитися жити на землі, як люди. Бернард Шоу

Номер слайду 11

Твори добро-ось заклик толерантності , ось гідний вчинок кожної людини , кожного громадянина. Кожен з нас повинен вірити в добро , повинен творити сам його , не чекаючи на поштовх , а сам з своєї ініціативи зробити щось таке , щоб принесло користь для всіх хто оточує нас. Зробити те , що інші вважають неможливим. Зацікавити всіх , подати гідний приклад і віру в хороше , незабутнє продовження життя.

Номер слайду 12

Почніть з себеІ весь ваш життєвий шлях наповниться гармонією , посмішками , яскравим сонцем над головою , щирими враженнями , хорошими відгуками від оточуючих. І тоді життя не пройде марно і ви з гідністю можете себе називати Людиною!Отже , давайте самореалізовуйтеся , самоудосконалюйтеся , виховуйте в собі ті якості , що будуть наповнювати наше буття тільки позитивними емоціями і кожною щасливою хвилинкою нашого життя , бо життя дається людині лише один раз і прожити його потрібно з гідністю. Спілкуймось толерантно — ось мій заклик до вас , нехай кожен з нас пробудить в себе людські почуття щирості і доброти.

Номер слайду 13

Політична толерантність

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Пам’ятайте:

Номер слайду 16

pptx
Додав(-ла)
Дущенко Галина
Додано
26 грудня 2021
Переглядів
4429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку