Презентація виховного заходу з математики "Твоє життя залежить від твого вибору"

Про матеріал
Презентація позакласного заходу з математики. Мета якого - виховання негативного ставлення до куріння;показати пагубний вплив куріння на організм; допомогти учням розвивати в собі звичку до здорового та творчого способу життя
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Твоє життя залежить від твого вибору !

Номер слайду 2

«Головним скарбом життя є здоров’я, і щоб його зберегти треба багато знати» Авіценна

Номер слайду 3

Наше здоров'я залежить від таких основних чинників:  • Спадковості - на 20 %,  • Рівня медицини - на 10 %,  • Екології - на 20 %,  • Способу життя - на 50 %. 

Номер слайду 4

Звичка – це спосіб дії, поведінки, що став для людини постійним,звичним, характерним саме для неїЯкщо звичка робить негативний вплив на організм людини, на його здоров’я, руйнує його життя — це шкідлива звичка.

Номер слайду 5

Останнім часом виникло питання « Чому люди курять?»

Номер слайду 6

Наслідування дітьми дорослих( 30% дітей живе у сім’ях, де хоча б один з дорослих регулярно зловживає спиртним, куріння взагалі не вважають за проблему);Лжесоціалізація ( коли діти відчувають себе дорослішими, сміливішими, впливовішими саме в стані алкоголю чи з цигаркою в руці);Доступність ( Нині в країні 190 тис. підприємців торгують цигарками, пивом та іншими слабоалкогольними напоями. Кожен з них має мінімум п’ять точок реалізації. А отже, на вісім дітей припадає принаймі один кіоск);Цікавість (з цієї причини почали курити 25%) ;Задоволення (це супутні і приємні (спочатку) відчуття, від хорошого самопочуття і релаксації до містичної ейфорії. Далі виникає пряма залежність);невміння правильно використовувати свій вільний час;Відчуження та невлаштованість в житті.

Номер слайду 7

Що таке куріння?Куріння - це шкідлива звичка, що полягає у вдиханні диму тліючого тютюну; це одна із форм токсикоманії. Паління сьогодні - одна із найсерйозніших проблем, з якою борються в усьому світі. Найстрашніша з них – рак !!!

Номер слайду 8

ВІДЕО ПРО ШКОДУ ПАЛІННЯ

Номер слайду 9

Номер слайду 10

АЛЬТЕРНАТИВА СИГАРЕТАМ

Номер слайду 11

А зараз давайте подивимося на курців з точки зору математики. Розв’яжемо ряд завдань і зробимо певні висновки. МАТЕМАТИЧНИЙ ПРАКТИКУМ

Номер слайду 12

Хто першим знайшов тютюн?-4420-913-2572 М 125÷(-5) О 26+(-6) К -35+(-9) У -17+30 Б -12·(-6) Л -17-(-8)В якій країні вперше з’явився тютюн?-5-4-2578-43-1225 И -45-(-2) А 30+(-35) Е -12-13 К 144÷(-12) Р -13·(-6) М -0,5-3,5 А 6-(-19)

Номер слайду 13

Задача 3. Нехай середня тривалість життя людини 70 років . За статистикою діти які курять вкорочують собі життя на 15%. То до скільки років вони можуть дожити?Задача 1. Дим від однієї сигарети має 5 мл отрути нікотину. Скільки отрути нікотину одержить підліток, викуривши 3 сигарети?Задача 2. Середня вага новонародженої дитини 3 кг.400 гр. Якщо у дитини курить батько, то її вага буде на119гр. меншою, а якщо мати то на 225гр. Знайти скільки % втрачає у вазі новонароджена дитина:а) якщо курить батько;б) якщо курить мати;в) якщо курять обоєВідповідь округлити до одиниць.

Номер слайду 14

ЧОМУ ВАРТО ВІДМОВИТИСЬ ВІД КУРІННЯ?

Номер слайду 15

Зроби свій вибір !!!VS

Номер слайду 16

Живіть здоровим життям! Дайте змогу вашим дітям і онукам народитись здоровими і щасливими!

Номер слайду 17

Здоров’я – це щастя. Здоров’я – це сила. Здоров’я – це віра, надія і крила. Здоров’я – це скарб, який у вас є. Цінуйте здоров’я, якщо. Бог дає.

pptx
Додано
30 січня 2023
Переглядів
214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку