Презентація "Використання групових методів навчання для активізації пізнавальної діяльності студентів. Узагальнення педагогічного досвіду"

Про матеріал
В презентації представлені матеріали щодо узагальнення педагогічного досвіду викладача за педагогічною проблемою "Використання групових методів навчання для активізації пізнавальної діяльності студентів"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шичева Оксана Миколаївна. Кваліфікаційна категорія «спеціаліст вищої категорії», викладач-методист Дисципліни, які викладаю: «Безпека життєдіяльності»«Охорона праці»«Основи екології» Дисципліна, з якої атестуюсь: «Безпека життєдіяльності»

Номер слайду 2

Узагальнення педагогічного досвіду. Педагогічна проблема: Використання групових методів навчання для активізації пізнавальної діяльності студентів

Номер слайду 3

Більшість вчителів витрачають час на питання, покликані встановити, чого учень не знає, а справжнє мистецтво постановки питання полягає в тому, щоб з’ясувати, що учень знає або здатний пізнати. Альберт Ейнштейн

Номер слайду 4

Метою освіти з безпеки життєдіяльності в закладі освіти є:- формування культури людини щодо безпеки, відповідних моральних цінностей, поглядів, поведінки тощо;- забезпечення певного стану захищеності людини шляхом формування необхідних знань та вмінь реагування на надзвичайні ситуації природного, техногенного, екологічного, соціального характеру;- формування правильної соціальної позиції щодо власної безпеки, мотивація безпечної поведінки в побуті, на виробництві.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Методики активного навчання, які використовуються на заняттях «БЖД» дозволяють: Забезпечити зв'язок з раніше вивченим навчальним матеріалом (міжпредметні зв'язки) ,Використовувати досягнення вітчизняної та світової науки; технічні засоби, наочність, дидактичні матеріализв'язок з життям

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Критичне мислення (асоціативний кущ, вправа «Афоризми»);Соціологічне опитування;Випереджувальні завдання;Робота в групах;Проблемне навчання;STEAM-освіта;Ігрові технології;Пошук причинно-наслідкових зв'язків;Самостійна робота студентів;Контроль знань (взаємоопитування, мозковий штурм, тестовий контроль, інтелектуальний марафон)Методики, які використовую на заняттях «БЖД» :

Номер слайду 9

Вправа «Афоризми»Студенти об’єднуються у групи. Кожна група повинна пояснити значення афоризму, розкриваючи своє бачення даної проблеми. Наприклад:«Здоров’я – дорожче за золото» (В. Шекспір).«Здорова людина – найдорогоцінніший витвір природи» (Т. Корлейль).«Здоров’я – мудрих гонорар» (П. Беранже).

Номер слайду 10

Соціологічне опитування

Номер слайду 11

Робота в групах. Вправи для групової роботи - це організована активність студентів, спрямована на відпрацювання нових навичок. Конфуцій сказав: «Скажи мені - і я забуду, покажи мені - і я запам'ятаю, дай мені зробити - і я зрозумію». Мета вправ - не стільки навчити долати перешкоди, скільки навчити учасників певним поведінковим навичкам, які можна використовувати в різних ситуаціях реального життя.

Номер слайду 12

Завдання «Ми самі про себе»Викладач розкладає картки на столику за кількістю груп, на зворотному боці картки вказані типові складні життєві ситуації. Пояснення викладача: Ми з вами іноді потрапляємо в різноманітні складні життєві ситуації або стаємо свідками, як наші рідні, близькі, друзі або просто знайомі не можуть впоратися зі шкідливими звичками, які призводять до погіршення їх здоров'я. Що ж робити? Як допомогти не тільки собі, а й людям, які нас оточують, знайти вихід з тієї чи іншої життєвої ситуації, яка шкодить нашому здоров'ю? Пропонуємо представнику від кожної групи взяти одну картку. Кожна картка містить короткий опис складної життєвої ситуації. Ви після обговорення ситуації зачитуєте її і розповідаєте про те, як би ви її вирішили в реальному житті, а потім відповідаєте на додаткові питання інших груп відповідно до ситуації.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Завдання 3 «Моделі здорової і хворої людини»Які у вас виникають асоціації зі словом «Здоров'я»?Чим здорова людина відрізняється від нездорової?

Номер слайду 16

Завдання 3 «Моделі здорової і хворої людини»Здорова людина. Нездорова людина

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Участь студентів у науково-практичних конференціях. Наука – перші кроки. Регіональна студенська науково-практична конференція “Нобелевські читання”Всеукраїнська науково-практична конференція “Вітчизняна наука на зламі епох: проблеми та перспективи розвитку”

Номер слайду 30

Участь студентів у фахових конкурсах. Кращий металург Кращий знавець з охорони праці

Номер слайду 31

Екскурсії до музею металургійного комбінату ім.Ілліча Та знайомство з провідними підприємствами міста

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Бережіть себе і будьте здорові!

Номер слайду 35

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
24 березня 2020
Переглядів
834
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку