Презентація ВИКОРИСТАННЯ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА УРОКАХ ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНОГО ЦИКЛУ У ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ ШКОЛІ

Про матеріал

У запропонованій роботі автор розглядає питання використання хмарних технологій як потужного інструмент особистого просування та розвитку, який суттєво здатен підвищити учительську та учнівську компетентність, формувати комунікативні навички і підвищити професійний рівень. Уведення в навчальний процес інформаційно-комунікаційних технологій підвищує якість навчального процесу, допомагає формувати в учнів художньо-практичні та інформаційні компетенції, що досягаються в результаті активної, мотивованої, напруженої роботи з навчальними матеріалами, комп'ютерними моделями, інформаційними джерелами, у тісній співпраці з учителем.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИКОРИСТАННЯ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА УРОКАХ ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНОГО ЦИКЛУВикористання інтерактивних технологій Learningapps.org, який є додатком Web 2.0 Мілюкова Наталія Петрівна, спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Мелітополя Запорізької області2017

Номер слайду 2

Що таке хмари? Хмари – це модель забезпечення повсюдного та зручного мережевого доступу за вимогою. rrrrr

Номер слайду 3

Що нам дають хмари у навчальному процесі на уроках художньо-естетичного циклу? Яке місце можуть займати хмарні технології у навчальному процесі? Використання інформаційно-комунікативних технологій дозволяють оптимізувати урок, підвищити пізнавальний інтерес до мистецьких дисциплін, захопити учнів творчим процесом.

Номер слайду 4

Переваги використання хмарних технологій на уроках художньо-естетичного циклу. Персональне навчання. У класно-урочній системі важко приділяти увагу кожному учневі. Завдяки використанню хмарних технологій є можливість диференційно та індивідуально добирати завдання.

Номер слайду 5

Сloud technologies. Термін Сloud сomputing (technologies) був уперше використаний ще в 1993 р. Еріком Шмідтом для позначення сервісів, що дистанційно підтримують різні дані й додатки, розміщені на віддалених серверах. Хмарні види сервісів – це всі сервіси, що надають свої послуги через Інтернет.

Номер слайду 6

Колективне викладання. Розглядання інтегрованих тем на уроці. Така форма уроку, як інтеграційний урок дає можливість декільком учителям одночасно проводити урок, знаходячись у різних приміщеннях.

Номер слайду 7

Кооперироване навчання. Проектна діяльність на уроці. Виконання достатньо великих обсягів роботи на уроці. Це можливість не прив’язуватись у рамках одного класу, школи, міста.

Номер слайду 8

Інтерактивність. Можливість використання в хмарах різноманітних симуляторів, емуляторів, програм для розбудови моделей, використання інтерактивних модулів.

Номер слайду 9

Гнучкість та мобільність➢ Швидке використання результатів праці. Це означає, що як тільки один з учнів закінчує роботу результат миттєво буде доступний для інших учнів. Або можливість роботи над одним документом та додатком декількох учнів одночасно.➢ Без прив’язки до місця і пристрою. Немає необхідності прив’язуватись до будь - якого програмного забезпечення. Не треба шукати програму, установлювати, обновлювати, турбуватись за безпеку свого комп’ютера.➢ Зручний графік роботи. Відхід від класно-урочної системи під час карантинів, індивідуальних хвороб, позашкільних заходів, поглибленого вивчення предмета. Можливість а синхронного спілкування учителя з учнями.

Номер слайду 10

Взаємодія. Учень – учень. Учень - Учитель

Номер слайду 11

Взаємодія. Група учнів – учень Група учнів – учитель

Номер слайду 12

Взаємодія. Група учнів – група вчителів.

Номер слайду 13

Основні комунікації. Музичні форуми. Мистецькі Вікі ресурси. Блоги мистецтв, блоги митців. Голосування у мистецьких топ-проектах(галереях, музеях…). Огляди (мистецьких майстер-класів, художніх виставок, мистецьких проектів…). Електронна пошта. Групи. Розсилка матеріалів. Миттєві групи (Skype, Viber, ICQ…)Веб-конференції.

Номер слайду 14

Забезпечення навчального процесу. Контент. ПерсональніГруповіВідкритіПублікаціїї, флеш-книги,PDF – книги. Біблиотекі, довідники,новини

Номер слайду 15

Оцінювання. Опитування, тести, завдання. Завантаження файлів. Створення й оформлення проектів Електронні журнали

Номер слайду 16

Практичне застосування. Сервіс Learning. Apps.org, є сервісом Web 2.0 для підтримки процесів навчання та викладання за допомогою невеликих інтерактивних модулів(вправ). Ці модулі можуть використовуватись безпосередньо як навчальні ресурси або для самостійної роботи. Учитель або учень самостійно працюють над створенням модулів.https://learningapps.org/display?v=phkuf0jkt17

Номер слайду 17

Практичне застосування.https://learningapps.org/display?v=pg6yoq9ha17 На уроці з узагальнення теми «Архітектура світу» для учнів 11 класу з «Художньої культури» можна запропонувати модуль (вправу) На уроці за темою «Епоха Відродження. Епоха титанів.» Модуль https://learningapps.org/display?v=p557jkrt317

Номер слайду 18

Google надає безліч додатків і сервісів

Номер слайду 19

Google Формиhttps://docs.google.com/forms/d/1 Mg_nj. Uxv5rd. Oj. Gg3tw. Ny6xua. U4k. Vp. EBq6 Un. XXQQd. HCI/edit

Номер слайду 20

Дякую за увагу!Бажаю успіхів!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Єрмак Марина Миколаївна
    Дякую за плідну роботу.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
24 березня 2018
Переглядів
2001
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку