Презентація "Використання інтерактивних методів навчання на уроках предмета "Мистецтво""

Про матеріал
Презентація до заняття школи молодого вчителя "Використання інтерактивних методів навчання на уроках предмета "Мистецтво"". Допоможе візуально опанувати поданий матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Використання інтерактивних методів навчання на уроках мистецтва»Якщо у тебе є одне яблуко і в мене є яблуко, і ми обміняємося ними, то у кожного з нас буде по одному яблуку…Якщо у тебе є ідея і у мене є ідея. І ми обміняємося цими ідеями, то у кожного з нас буде по дві ідеї. Бернард Шоу 

Номер слайду 2

Класифікація методів навчання: Пасивні 2. Активні 3.Інтерактивні

Номер слайду 3

Ефективність інтерактивних методів навчання. За допомогою інтерактивних технологій учні мають змогу:аналізувати навчальну інформацію, творчо підходити до засвоєння навчального матеріалу;вчитися формулювати власну думку, правильно її висловлювати, доводити власну позицію, аргументувати й дискутувати;вчитися слухати іншу людину, поважати її думку;моделювати різні соціальні ситуації, збагачувати власний соціальний досвід через включення в різні життєві ситуації;вчитися будувати конструктивні взаємини у групі, уникати конфліктів, попереджувати їх, шукати компроміси;розвивати навички проектної діяльності, самостійної роботи, виконання творчих робіт.

Номер слайду 4

Піраміда навчання

Номер слайду 5

Принципи, що дозволяють виразити головні особливості інтерактивних методів навчання: Заохочення учнів до активності;Використання питань, що стимулюють спілкування, дискусії та використання практичних навичок;Використання прийомів, які наштовхують учнів на правильні відповіді, а також утримують увагу;Підтримка робочої атмосфери;Включення до роботи на одному рівні з учнями.

Номер слайду 6

Інтерактивні методи навчання. Робота у групах;Мозковий штурм;Рольові ігри;Коло ідей (залучення до дискусії);Мікрофон;Навчаючи – учусь. Акваріум

Номер слайду 7

Метод «Акваріум»Алгоритм дій:- Об'єднання у групи;Ознайомлення із завданням;Робота в першій групі (оголошення завдання, його обговорення 3-5 хв, повернення на місце);Обговорення теми класом;- Робота другої групи за алгоритмом.

Номер слайду 8

Метод «Асоціативний кущ»

Номер слайду 9

Інтерактивна гра «Так чи Ні»Правила гри: відповідати на запитання тільки одним словом Так чи Ні. «Грицю, Грицю, до роботи» - українська народна пісня. Так чи ні?Ця пісня написана в мажорі. Так чи ні?Вона виконується в повільному темпі. Так чи ні?Це спокійна, наспівна пісня. Так чи ні?Музична особливість цієї пісні – маршовість. Так чи ні? Це двочастинний музичний твір. Так чи ні?

Номер слайду 10

Інтерактивна вправа «Клубочок думок»Усе з чогось починається: школа – з порога,урок – з дзвінка, знання – з учителя. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Інші матеріали
Додано
21 січня 2021
Переглядів
2627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку