Презентація:«Використання казкотерапії в роботі з дітьми дошкільного віку»

Про матеріал
Презентація: «Використання казкотерапії в роботі з дітьми дошкільного віку»
Перегляд файлу

image


imageКазка - це своєрідна модель світу для дітей дошкільного віку, загальнотеоретична конструкція пошуку шляхів особистості.

image

imageКазкотерапія - це метод, у якому казкова форма застосовується для інтеграції особистості, розвитку її творчих здібностей, удосконалення взаємодії з навколишнім світом.

image

image

image

Діагностичні

imageКазки застосовуються на   початковому етапі казкотерапії, оскільки дозволяють діагностувати, виявити певні властивості особистості, проблеми, рівень розвитку необхідних знань про навколишню дійсність, життєві цінності тощо.

Корекційні

imageПісля проведення діагностики використовуються казки, основною метою яких є корекція, тобто зміна, розвиток необхідних навичок, умінь, набуття знань, що можуть допомогти людині надалі

Психотерапевтичні

imageКазки можуть застосовуватися як на завершальному етапі казкотерапії, так і на будьякому іншому. Тобто вони можуть бути використані   замість коригувальних або замість діагностичних

image

image

Народні

imageЦе казки різних народів світу, відомі всім із дитинства. Вони дуже важливі для дітей, оскільки діти засвоюють з них не тільки моральні цінності, у них формується дружнє ставлення до інших народів, національностей.

image

image

Основна частина

Розвиток сюжету — відіграє практичну роль. Вона відображає позицію головного героя. У ній до кінця розкриваються:

1)            проблеми, які доводиться розв'язувати героєві;

2)          imageзасіб (здебільшого—це казковий помічник), який допомагає героєві казки упоратися з труднощами, що виникають, і досягти поставленої перед ним мети;

3)          ставлення головного героя до себе, його самооцінка; ставлення до навколишнього світу і тих казкових героїв, які його оточують.

Розв'язання проблеми, конфлікту

imageУ ній герой долає всі труднощі, нагороджується долею за створене ним добро, а зло, що неодмінно присутнє в кожній казці, виявляється переможеним і покараним.

image

image

image

image

image

Переписування казок

imageПереписуючи казку, дописуючи свій кінець або вставляючи необхідні персонажі, дитина саме обирає найбільш відповідний її внутрішньому стану! Розвиток подій і знаходить той варіант розв'язанні ситуацій, що дозволяє їй позбутися внутрішнього напруження — у цьому полягає   психокоригувальний сенс переписування казки.

image

image

imageКазки допомагають долати страхи, невпевненість, допомагають фантазувати, приймати нестандартні рішення та розуміти, що при бажанні всього можна досягти. Отож, якщо виявите трохи терпіння і фантазії, розповідаючи дітям казку, вони віддячать вогником цікавості в очах і любов'ю у своїх маленьких серцях.

pdf
Додано
12 липня 2020
Переглядів
1452
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку