Презентація "Використання квест-технологій у практиці дистанційної освіти"

Про матеріал
У данній презентації розглянуто поняття «веб-квест», мета використання, структура веб-квестів, алгоритм їх створення, види квестів. А також розібраний принцип роботи у сервісі Genial.ly для створення елементів веб-квестів та яскравих інтерактивних плакатів, презентацій та інших цифрових матеріалів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вимога часу Сучасний світ стрімко розвивається та змінюється, тому ефективнішими стають активні форми навчання. Саме через активну участь учня у процесі оволодіння знаннями та навичками стає можливим виховання креативної та конкурентоздатної особистості, самостійної у вирішенні життєвих питань, адже саме про це говориться у концепції НУШ.

Номер слайду 3

Поняття «веб-квест» Веб-квест – тривалий цілеспрямований пошук, який може бути пов’язаний із пригодами чи грою. Це вид проекту з орієнтацією на розвиток пізнавальної, дослідницької діяльності учнів. Освітній веб-квест – завдання із елементами рольової гри, це подорож сторінками мережі з метою пошуку відповідей на запитання та обміну із учасниками даної подорожі

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Веб-квест Одна із форм дистанційного навчання, яке має 3 основні елементи: Наявність проблеми, яку потрібно вирішити Командний пошук інформації відбувається в Інтернеті Колективне вирішення проблеми, досягнення згоди між учасниками

Номер слайду 6

Мета використання

Номер слайду 7

Структура веб-квестів

Номер слайду 8

Процес створення веб-квесту

Номер слайду 9

Види квестів За режимом проведення: у реальному режимі, у віртуальному режимі, у комбіованому режимі. За терміном реалізації квест розрізняють: короткотривалі – мета: поглиблення знань та їх інтеграція, розраховані на одне – три заняття; довготривалі – мета: поглиблення і перетворення знань, розраховані на довготривалй термін. За формою роботи: групові, індивідуальні.

Номер слайду 10

Види квестів За інформаційним освітнім середовищем: традиційне освітнє середовище, віртуальне освітнє середовище. За домінуючою діяльністю учнів: дослідницький квест, інформацій квест, творчій квест, пошуковий квест, ігроий квест, рольовий квест. За структурою сюжетів розрізняють: лінійні, нелінійні, кільцеві.

Номер слайду 11

Квести сприяють – розвиток дітей за різними напрямками (фізичному, пізнавальному, соціально-комунікативному); – створення позитивного емоційного настрою; – розвиток соціально-комунікативних якостей шляхом колективного рішення спільних задач; – діяти у команді, а не поодинці; – допомога та взаємодопомога; – спонукання до пізнавально-дослідницької діяльності шляхом рішення проблемних ситуацій; – уважність та сміливість; – забезпечення інтеграції змісту різних освітніх галузей.

Номер слайду 12

Сервіс Genial.ly Стане в нагоді всім, хто бажає урізноманітнити формати створення і представлення в Інтернеті своїх  творчих доробків. Сервіс призначений для створення яскравих інтерактивних плакатів, презентацій та інших цифрових матеріалів. 

Номер слайду 13

Робота в сервісі 1. Створіть обліковий запис. Для цього перейдіть за посиланням app.genial.ly та натисніть кнопку «Створити свій безкоштовний акаунт» («Create your free account»).

Номер слайду 14

Робота в сервісі Другий крок - клацніть на значок «+» у верхньому лівому куті поруч із написом «Create genially» та оберіть підрозділ, з яким бажаєте працювати, тобто формат для створення власного різноманітного контенту

Номер слайду 15

Робота в сервісі 3агальна презентація, досьє і звіт, навчальний досвід, гейміфікація, інтерактивне зображення, горизонтальна та вертикальна інфографіка, путівник, відеопрезентація, особисте брендування або контент для соціальних мереж. 

Номер слайду 16

Робота в сервісі Оберіть шаблон, палітру кольорів та починайте створювати інтерактивну презентацію. До кожного розділу є відеоінструкції, де покроково продемонстровано особливості роботи з сервісом.

Номер слайду 17

Робота в сервісі Після створення презентації натисніть плашку «All Set» із піктограмою паперового літака (у верхньому правому куті сторінки)

Номер слайду 18

Робота в сервісі Оберіть, буде ваша презентація публічною (безкоштовно) чи приватною (функція Premium). Натисніть кнопку «All Set» (внизу ліворуч). Завантажте готову презентацію або поділіться нею у соцмережах. Готово!

Номер слайду 19

Інтерактивне зображення Коли ми обрали цю вкладку і натиснули на неї, перед нами відкриється наступна панель:

Номер слайду 20

Інтерактивне зображення Натиснувши на стрілку в хмаринці, можна відразу завантажити основне фото, яке  потім замінити на інше (якщо необхідно)

Номер слайду 21

Інтерактивне зображення Чекаємо, поки завантажиться редактор, відкривається поле для роботи:

Номер слайду 22

Інтерактивне зображення Давайте розберемося з кнопками меню, які знадобляться нам для роботи. Вони знаходяться ліворуч і використовуються для створення різних інтерактивних міток. Найбільш цікава - це кнопка  "Interactivity". Саме за допомогою цієї кнопки ми можемо додавати різні кружечки, зірочки, маркери, будиночки, логотипи, в тому числі анімовані.

Номер слайду 23

Інтерактивне зображення Розглянемо інші кнопки, які також можуть нам знадобитися: Text - для додавання тексту на зображення: різних шрифтів, розміру "Resources"  - кнопка, за допомогою якої можна додавати різноманітні геометричні фігури: іконки, гіфи, лінії, фото, мапи з бібліотеки цього сервісу. "Images" - для завантаження картинок, зображень зверху головного фону (не більше 5МБ з ПК, або за посиланням з Інтернету) "Background" (фон) - це заміна вашого фону, вашої головної картинки.

Номер слайду 24

Інтерактивне зображення Щоб додати різні інтерактивності, обираємо значок, переносимо його на сторінку, натискаємо лівою клавішею миші і обираємо ефект надаштування: заблокувати зміну піктограми, інтерактивність, анімація

Номер слайду 25

Інтерактивне зображення При натисканні піктограми Інтерактивність виникає таке меню, в якому можна надавати значення типу представлення інформації під час роботи із зображенням

Номер слайду 26

Інтерактивне зображення Перегляньте свій плакат у попередньому вигляді, надайте йому назву Натисніть кнопку «All Set», оберіть режим зберігання публічний чи приватний Завантажте готову сторінку або поділіться нею у соцмережах.

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
8 листопада 2022
Переглядів
938
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку