Презентація "Використання штучного інтелекту в освітньому процесі"

Про матеріал
Допоміжний матеріал до уроку іноземної мови на тему "Наука і технічний прогрес", матеріал може бути використаний на уроці як основа для обговорення іноземною мовою.
Перегляд файлу

ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ

imageВ ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ.

РОССОХА НАТАЛІЯ МИКОЛАЇВНА

ВИКЛАДАЧКА ІНОЗЕМНОЇ МОВИ ВИЩОЇ КАТЕГОРІЇ КПК «СИНЕРГІЯ»

ЩО ТАКЕ ЧАТ GPT?

    imageChat GPT – це нейромережа у форматі чат бота, розроблена компанією OpenAI. Чат бот Chat GPT підтримує десятки мов і вміє відповідати на запитання у людській манері. Це зумовлено тим, що, крім стандартних навичок нейромережі вивчати та аналізувати величезні масиви даних і робити з них висновки, нейромережа навчається зворотним звязком від людей. По суті, бот переймає манеру спілкування та мислення.

    Також в основі бота лежать мовні моделі англійської,

іспанської, італійської, китайської, німецької, української, французької, японської та інших мов. Збільшення кількості даних, пропущених через нейромережу кожною з мов, збільшує її інтелектуальні здібності, підвищує якість відповідей та точність підбору інформації. Тому ставлячи питання боту, самі стаємо співучасниками процесу навчання.

ЯК ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ ВИВЧАЄ ІНФОРМАЦІЮ?

image

ЯКІ НАВИЧКИ МАЄ ЧАТ GPT?

    imageЧат бот GPT може похвалитися довгим переліком навичок, але слід памятати, що цей чат бот володіє інформацією до 2021 року, останній раз він був оновлений у січні 2022 року. Тому ми можемо генерувати завдання і він може аналізувати все, що було до 2022 року. Оскільки його розробники призупинили працювати над вдосконаленням цього ШІ, натомість розпочали роботу над створенням другої та третьої форми цього чат боту вже з більш потужнішими інтелектуальними здібностями. Наприклад, цей ШІ вміє писати коротенькі оповідання, аналізувати тексти, давати характеристику головним героям, писати нехитрі коди та багато іншого. Але може робити це з частково не точною інформацією, може допускати незначні помилки у фактах і давати інколи розмиті пояснення. Зате, нові форми штучного інтелекту Chat GPT є більш точними, правильними і швидшими. Вони, навіть, зможуть мислити краще ніж людина і в них зможуть зявлятися почуття і переживання відповідно до різних ситуацій як і в людини. Розробники кажуть, що остання форма цього штучного інтелекту може сердитись, переживати і, навіть, закохуватись як і будь-яка людина.

ВАРТО ЗАЗНАЧИТИ, ЩО ЩЕ БЛИЗЬКО 2 РОКІВ ТОМУ ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ CHAT GPT БУВ ДОСТУПНИЙ

КОРИСТУВАЧАМ ТІЛЬКИ ТИМ, КОТРІ МОГЛИ ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ ПІД АМЕРИКАНСЬКИМ АККАУНТОМ. СЬОГОДНІ ЦЕЙ ЧАТ БОТ ДОСТУПНИЙ І ПІД УКРАЇНСЬКИМ АККАУНТОМ.

image

image

НЕОБХІДНО ТАКОЖ ПАМЯТАТИ ПРО ЕТИКЕТ СПІЛКУВАННЯ, ДОБРОЧЕСНІСТЬ ТА ПОРЯДНІСТЬ ПРИ СТАВЛЕННІ ТИХ ЧИ ІНШИХ ЗАПИТАНЬ. НЕ ВАРТО СТАВИТИ ШТУЧНОМУ ІНТЕЛЕКТУ ПРОВОКАТИВНІ ЗАПИТАННЯ, ЯКІ МОЖУТЬ В ПОДАЛЬШОМУ НЕГАТИВНО ВПЛИНУТИ НА СИТУАЦІЮ.

МОЖНА ТАКОЖ ЗАПИТАТИ ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ ПРО СТАВЛЕННЯ ДО КНИГИ, ФІЛЬМУ ЧИ ЯКОГОСЬ КОНКРЕТНОГО ГЕРОЯ, ТО ОТРИМАЄМО ПРИБЛИЗНО ТАКІ ВІДПОВІДІ:

image

image

image

    imageЗвісно, з появою штучного інтелекту питання дотримання здобувачами освіти академічної доброчесності набуло особливої актуальності. Аби уникати її порушень. , варто розробляти завдання на основі сценаріїв реального світу, які вимагають від дітей застосування особистого досвіду та проведення оригінальних досліджень. Такі завдання не можна легко виконати, покладаючись на згенеровану відповідь Chat GPT, бо вони вимагають критичного мислення, аналізу та навичок розв'язання проблем.

    Сьогодні штучний інтелект створює неймовірні можливості для урізноманітнення навчання! Тож, експериментуйте та впроваджуйте нові ідеї для осучаснення освітнього процесу!

pdf
Додано
8 січня
Переглядів
1580
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку