Презентація."Вікторина по оптиці"

Про матеріал
Цей матеріал поглиблює знання дітей про світло та світлові явища, пробуджує цікавість до цих питань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вікторина по темі«Світлові явища»(9клас)Презентацію розробила. Вчитель фізики. Хмельницького ліцею №15Імені Олександра Співачука

Номер слайду 2

Евклі́д (грец. Ευκλείδης; близько 365 — близько 270 до н. е.) — старогрецький математик1. Вчений - один із творців геометрії. Він же відкрив прямолінійне поширення світла Хто цей вчений?Який закон з оптики ще він відкрив?

Номер слайду 3

Який перший годинник видумала людина?На чомугрунтується принцип його дії?

Номер слайду 4

1. Один із багатосерійних телевізійних фільмів називається « Тіні зникають опівдні». Чому ж дійсно тіні зникають опівдні ?Пояснити.

Номер слайду 5

Один із творів Герберта Уелса називається «Людина-невидимка»Якими властивостями повинно було володіти тіло цієї людини, щоб було невидимим?

Номер слайду 6

Чи може ця людина бачити? Як ви думаєте?Чому?

Номер слайду 7

Чому очі риб мають більш випуклу форму, ніж в наземних тварин? З чим це пов’язано?

Номер слайду 8

Що це за явище і як воно утворюється?

Номер слайду 9

Від чого залежить, як виглядає Місяць у повню.?

Номер слайду 10

Звичайну веселку ви всі бачили. А чи знаєте ви , що буває місячна веселка! Як ви думаєте, при яких обставинах найкраще спостерігати місячну веселку і яку властивість світла вона відображає?

Номер слайду 11

Цей віршик із казки: «Світ мій, дзеркальце ,скажи та всю правду розкажи. Я на світі всіх гарніша , і рум’яна , і біліша»З якої казки цей віршик?. В яких ще казках є чарівне дзеркальце?. Чому воно каже правду?основне правило – розміщуй дзеркало так, аби воно відбивало тільки приємні речі» 

Номер слайду 12

Дуже давно одна собака відвідала індійський храм, в якому була тисяча дзеркал. Вона піднялася сходами храму, увійшла в нього і опинилася в святилищі, прикрашеному тисячами дзеркал. Озирнувшись довкола, собака побачила в дзеркалах тисячу собак і, злякавшись, вищирила зуби. Злякавшись,вона вискочила з нього з думкою,що світ є скопищем злих собак. З тих пір собака більше ніколи не переступала поріг цього храму. Через місяць до храму з тисячею дзеркал прийшла інша собака. Вона увійшла в нього і, глянувши в дзеркало, побачив тисячі доброзичливих і миролюбно налаштованих собак. Вона покинула храм з упевненістю, що світ сповнений доброзичливих собак. Поясніть , будь ласка, яка властивість світла відображена в цій легенді? Що можемо ми сказати про особливість зображення в дзеркалі?

pptx
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
Додано
14 жовтня 2021
Переглядів
632
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку