Презентація "Вироби з полімерної глини"

Про матеріал

Матеріал можна використати для учнів 10 -11класів при роботі над проектом

"Вироби з полімерної глини". Технологія ліплення з глини вважається однією з найсучасніших технологій декоративно-ужиткового мистецтва. Ліплення з полімерної глини відкриває великі простори для розвитку в учнів фантазії та винахідництва.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення виробів з полімерної глини. Загальні відомості

Номер слайду 2

Полімерна глина — це пластична маса, за зовнішнім виглядом і на дотик нагадує пластилин, володіє характерним трав'яним запахом

Номер слайду 3

Полімерна глинабула розроблений більше 30 років тому для виготовлення ляльок. Зараз область її застосування значно розширилася і тепер включає виготовлення заготовок з різними візерунками,штампування, імітацію каменю і металу, створення текстур і колажів із застосуванням різних матеріалів.

Номер слайду 4

Для виготовлення найпростіших виробі з полімерної глини вам знадобиться не так вже й багато - кілька шматків глини, який-небудь інструмент для її розкачування, гостре лезо, робоча поверхня і піч.

Номер слайду 5

Починати роботу краще з квітів, біжутерії

Номер слайду 6

Виготовлення кімнатних рослин

Номер слайду 7

Квіти

Номер слайду 8

Виготовлення ляльок потребує певних навичок

Номер слайду 9

Виготовлення прикрас потребує майстерності

Номер слайду 10

Їжа

Номер слайду 11

Тварини

Номер слайду 12

Гудзики з полімерної глини

Номер слайду 13

Декорування виробів елементами з полімерної глини

Номер слайду 14

Заходи безпеки при роботі з полімерною глиною• Вироби з полімерної глини не можна використовувати для прийому і приготування їжі.• Мийте руки після роботи з глиною, щоб повністю змити пластифікатор.• По можливості обпалюйте вироби на вулиці. При випалюванні в приміщенні забезпечте хорошу вентиляцію.• НІКОЛИ не перевищуйте рекомендовану температуру випалу.• Вийнявши деко з печі, перевірте, чи не залишилися на ньому шматочки глини.• Пам'ятайте, що одноманітні рухи можуть викликати біль в руках. Якщо ви відчуєте біль в руках або пальцях - відкладіть глину на деякий час. Особливо важливо дотримуватися цього правила при роботі з дуже твердими видами глини.• Надяганіть латексні рукавички при роботі з глиною.• Деякі пігменти, що містяться в глині, залишають сліди на руках, тому спочатку працюйте з більш світлими кольорами. 

Номер слайду 15

Дякую за увагу

pptx
Додано
2 січня 2019
Переглядів
2903
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку