Презентація <Віртуальна книжкова виставка "Казки В. Сухомлинського">

Про матеріал

Віртуальна книжкова виставка "Казки В. Сухомлинського". Матеріал представлений у виді презентації, яка знайомить юних читачів та учнів з дитячими казками В. Сухомлинського та містить короткі анотації до кожної його книги.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віртуальна книжкова виставка: «Казки Василя Сухомлинського»

Номер слайду 2

Василь Олександрович Сухомлинський створив понад тисячу казок, казки писали і його вихованці. Він стверджував, що фантастичні казкові образи відкривають дитині не тільки красу, а ще й істину, бо примушують співпереживати, битися серденьку, шукати виходу із ситуації, що склалася. Казки В. Сухомлинського – вічна мудрість життя, вони спонукають до роздумів, допомагають думати, робити висновки. 

Номер слайду 3

До збірки ввійшли кращі казки про тварин відомого українського педагога і письменника Василя Олександровича Сухомлинського. Вони вчать маленьких читачів любити Батьківщину, її природу, поважати старших і допомагати меншим, бути добрими, кмітливими і працьовитими. 

Номер слайду 4

Ця книга — збірка мудрих і повчальних казок, оповідань, притч, новел, написаних для дітей і дорослих великим українським педагогом і письменником Василем Сухомлинським. Кожна казка, кожне оповідання показують читачам неповторну красу природи, магічну силу доброти і чуйності у взаєминах між людьми, пробуджують у нас бажання захистити слабшого, допомогти старшим.

Номер слайду 5

.«Ви живете серед людей. Кожен ваш вчинок, кожне ваше бажання позначаються на людях… Роблять так, щоб людям, які оточують вас, було добре». – писав відомий український педагог і письменник Василь Сухомлинський. Твори Сухомлинського формують у дітей найголовніше – людяність. Вони вчать маленьких читачів відрізняти гарні вчинки від поганих, бути вічливими, чемними, поважати старших, захищати менших.

Номер слайду 6

 У книзі зібрано найцікавіші твори письменника для дітей: притчі, казки та оповідання. Поетичні, щирі, дотепні, з глибоким підтекстом, вони пройняті любов’ю до дитини, до рідного краю, ненав’язливо, часом обережним натяком вчать доброзичливості, поваги до старших, відповідальності за свої вчинки. Що вкладете в дитину, те з часом і отримаєте, ця книжка вкладає добро.

Номер слайду 7

Що таке Школа під Голубим Небом? Теплий літній вечір. На голубому небі спалахує перша зірочка. Щодня до мене приходять діти. Дошкільники, першокласники, другокласники... Ми сідаємо під столітнім дубом. Замовкає село, засинає степ, із саду долинають таємничі звуки, спить озеро. Увесь світ навколо нас спить, лише зірочка в небі мерехтить та цвіркун співає. Це і є наша Школа під Голубим Небом. Діти приходять у світ казки. У ці прекрасні літні вечори ми стаємо поетами — складаємо казки. Все, що ми бачимо, здається нам у ці дивовижні години казкою.

Номер слайду 8

Діти поверталися з лісу. Шлях додому пролягав через невеликий хутірецью. Втомлені, знесилені діти ледве дійшли до хутірця. Зайшли в крайню хату, попросили води. З хати вийшла жінка, за нею вибіг маленький хлопчик. Жінка витягла з колодязя води, поставила на стіл серед двору, а сама пішла до хати. Діти напилися, відпочили на траві. Де й узялися сили. Відійшли на кілометр від хутірця, Марійка тут і згадала, що вони не подякували за воду.

Номер слайду 9

До цієї книжки увійшли казки-мініатюри, які вчать пізнавати і любити рідну природу, бути людяними і добрими.

Номер слайду 10

У третьому класі вчиться маленька дівчинка Наталя. Вона довго хворіла. Повернулась до школи бліда, швидко втомлювалась.. Андрійко взяв з дому пакуночок з суницями. Коли вже закінчились уроки, він підійшов до Наталі. Віддав їй пакуночок з суницями й тихо сказав:—   Це суниці. Ти їж, і щоки в тебе будуть червоні. Наталя взяла пакуночок з суницями. І тут сталося дивне. Щічки її стали червоними, немов мак. Вона ласкаво подивилась в очі Андрійкові й прошепотіла: «Дякую!..»«Чому ж щічки в неї стали червоними? — з подивом думав Андрійко.— Вона ще ж не їла суниці...»

Номер слайду 11

 До нової збірки художніх творів для дітей увійшли не тільки твори, де дійовими особома є люди. На її сторінках ви також зустрінетеся з олюдненими тваринами, рослинами і навіть проридними явищами. Пронизані любовʼю до всього живого твори Сухомлинського вчать у кожній ситуації прислухатися не до своїх примх і амбіцій, а до голосу людського серця. 

Номер слайду 12

До книги увійшли 88 невеличких оповідань про те, як діти відкривають для себе навколишній світ, про взаємовідносини між людьми, про доброту і чуйність. А також 19 казок про природу.

Номер слайду 13

Це видання — найповніша на сьогодні збірка творів для дітей видатного українського педагога, чудового вихователя Василя Сухомлинського. Збірка містить притчі, казки та оповідання. Поетичні, щирі, з глибоким підтекстом, вони пройняті любов’ю до дитини, до рідного краю. Ненав’язливо, часом обережним натяком вчать вони доброзичливості, поваги до старших, відповідальності за свої вчинки. 

Номер слайду 14

pptx
Додав(-ла)
Євтушенко Ліна
Додано
3 листопада 2018
Переглядів
1755
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку