Презентація "Віртуальна подорож до Грузії, Вірменії, Азербайджану"

Про матеріал
Презентація до уроку музичне мистецтво в 4 класі на тему "Віртуальна подорож до країн Грузії, Вірменії, Азербайджану"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віртуальна подорож

Номер слайду 2

Музика Грузії, Вірменії, Азербайджану

Номер слайду 3

У 2001 році ЮНЕСКО визнало грузинську пісню шедевром усної нематеріальної спадщини. Грузинське багатоголосся характерне спеціальною голосовою технікою і використанням тонів, які близькі один одному. Стандартна пісня в Грузії виконується в основному на три голоси. Спочатку грузинський спів існував як народний, але після прийняття християнства свло церковним співом. Історично музикою в Грузії займалися виключно чоловіки.

Номер слайду 4

Лезгінка  — (лезгин. Лезги ) народний танець лезгін, поширений серед всіх гірских народів Кавказу — кабардинців, осетинів, чеченців, інгушів, аварців, даргинців, лакців, кубанських козаків та інших. Музичний розмір — 6/8, інколи 2/4, темп швидкий. Танцюристи, наче змагаючись, демонструють віртуозність, вправність, спритність, невтомність. Виконують як сольний чоловічий танець, а також у парі з жінкою.

Номер слайду 5

Інша гірська країна, що на сході, — Вірменія — славиться відомими композиторами, зокрема, неперевершеним Арамом Хачатуряном.

Номер слайду 6

«Гаяне» здобула всесвітню славу. https://cool.dj/song/319844-a.-hachaturyan/21703686-balet-gayane-gopak/У виконанні оркестру ми почули своєрідне звучання знайомого нам українського танцю. Це схоже на український гопак із вірменським колоритом.

Номер слайду 7

Значну частину народної музики складають родинно-побутові пісні — весільні і траурно-похоронні (йуг, аги, марсія). Народна музика Азербайджану відрізняється різноманітністю жанрів — це пісня, танець, творчість ашугів, мугам. І в піснях, і у танцях знайшли своє відображення тип темпераменту їх творців. Жіночі танці — стримані, пластичні, ліричні (Вагзалы, Узундере), чоловічі — жваві, сповнені відваги, сили (Газахи, Гайтаги, Ханчобани). Основна частина народних танців — сольні, але зустрічаються також парні і групові (халай, ялли, йорду-йорду, джанго)Тар («струна»]) — народний струнний щипковий музичний інструмент. Сусідом Грузії є Азербайджан. Азербайджанські пісні всі одноголосні. Дуже часто вони виконуються у супроводі тару та бубна.

Номер слайду 8

Співаємо пісню. «Школа» гурт Мальдівиhttps://www.youtube.com/watch?v=7spqmpf98 G4&t=48s

pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
1517
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку