Презентація.Віртуальна виставка "2017 - рік Японії в Україні.""

Про матеріал
Матеріал використовується як на уроці,так і позакласний захід для розуміння культури Японії,та літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відділ освіти Торецької міської ради Донецької області Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №16 Торецької міської ради Підготувала: Завідуюча бібліотекою Остапчук Галина Іванівна ВІРТУАЛЬНА ВИСТАВКА «2017 — рік Японії в Україні»

Номер слайду 2

2017 — рік Японії в Україні 2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. Не викликає сумніву, що це - ще один крок на шляху до співдружності двох країн, а зближення українського та японського народів посприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих.

Номер слайду 3

«Японія – країна Сходу сонця» 2017 — Рік Японії в Україні           Останнім часом одним з найбільших іноземних інвесторів в Україні є Японія.  З метою активізації двостороннього співробітництва, зміцнення зв’язків між Україною та Японією, популяризації та вивчення історії, культури, традицій народу Японії 2017 рік проголошено Роком Японії в Україні.      Це - ще один крок на шляху до співдружності двох країн, а зближення українського та японського народів посприяє розвитку діалогу культур.

Номер слайду 4

«2017 – рік Японії в Україні», який став справжнім містком, що поєднує Україну з розмаїттям та багатством культури країни, де сходить сонце! Це країна з дуже давніми й непорушними традиціями, що чітко дотримуються й досі. Так залишилися традиційними японський костюм,літературна японська мова, національний інтер’єр, церемонія чаювання, театр «кабукі» і величезна кількість інших оригінальних звичаїв. І це все — в оточенні надсучасних нанотехнологій! Ось таке унікальне поєднання традиційного й сучасного суспільства, чого не зустрінеш у будь-якій іншій культурі.

Номер слайду 5

  Чим здивує українців країна сонячного сходу Японія? Насамперед, своїми давнішніми традиціями, яких  чітко дотримуються й досі. Унікальним є ставлення японців до природи. Цей народ захоплюється натуральною красою пейзажів, квітів, моря, яку здавна оспівує у віршах. В Японії існують навіть спеціальні церемонії споглядання природних явищ. Cакура і клен -улюблені рослини японців. Сакура уособлює японську уяву про красу: все прекрасне сумно, поскільки недовговічне. Цвіте японська вишня всього тиждень на рік, в кінці березня -початок квітня.Тоді всі японці залишають свої справи і святкують Ханамі - свято милування вишнею. «КРАЇНА САКУРИ»

Номер слайду 6

Природа Японії. Сакура.Це улюблене дерево японців, цвітінням якого щороку милуються всі жителі країни під час фестивалю Ханамі. Він проходить, як правило, ранньою весною - в середині-кінці березня (дата святкування щороку різна). Святкування починається в столиці, Токіо, а потім продовжується в інших містах і селищах. Люди з усіх кінців землі з'їжджаються на цей захід, щоб побачити своїми очима, яка красива природа Японії.

Номер слайду 7

Японія - прекрасна загадкова країна світанкового сонця, яка займає одну з найпередовіших позицій у світі, з її природою, звичаями, культурними традиціями і технологіями. Багато книжок сьогодні особливо актуальні, які поєднують японську й українську культури, адже 2017 рік за рішенням Президента України Петра Порошенка оголошений Роком Японії в Україні.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Природа Японії. Сакура .Це улюблене дерево японців, цвітінням якого щороку милуються всі мешканці країни під час фестивалю Ханамі. Він проходить, як правило, ранньою весною - в середині-кінці березня (дата святкування щороку різна).

Номер слайду 10

Номер слайду 11

КУЛЬТУРА ЯПОНІЇ ЛІТЕРАТУРА Першими письмовими пам'ятниками вважаються збірники японських міфів «Кодзікі» («Записи про діяння давнини») та історична хроніка Ніхон Сьокі («Записані пензлем аннали Японії» або «Ніхонгі» - «Аннали Японії»), створені під час періоду Нара (VII - VIII століттях). У цей же період були створені поетичні антології «Манйосю» («Збори міріад листя», 759) і «Кайфусо» (751).

Номер слайду 12

Живопис Ілюстрації до «Повісті про Гендзі» Японський живопис (яп. Кайга, «картина, малюнок») - один з найбільш давніх і вишуканих з японських видів мистецтв, характеризується широким розмаїттям жанрів і стилів. Каліграфія У Японії каліграфія вважається одним із видів мистецтв і носить назву «сьодо» (яп. «шлях письма»).

Номер слайду 13

Скульптура Найдавнішим з видів мистецтв Японії є скульптура. В якості основного матеріалу для скульптур використовувалося дерево. Статуї часто покривали лаком, позолочували або яскраво фарбували. Також в якості матеріалу для статуй використовувалася бронза або інші метали. Нецке Нецке використовувалося як підвісна брелока на традиційному японському одязі кімоно і косоде.

Номер слайду 14

Література Японії - короткий огляд Культура Японії, як і Китаю, є засновницею мудростей і таємних знань про світ і життя людей. Японія як ніяка інша країна по справжньому багата своїм минулим. Звідси прийшли до нас роли і суші, батьківщина легендарних самураїв. Японський народ непогано досяг успіху в письменах, поезії та літературі

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Орігамі (яп. «складений папір») Древнє мистецтво складання фігурок з паперу. У цілому для японської архітектури характерне прагнення до простоти. Архітектура Екібана Мистецтво складання квітів

Номер слайду 18

Чайна церемонія (яп. тя-но ю) Cпецифічна ритуалізована форма спільного чаювання, створена в середні століття в Японії і по теперішній час культивована в цій країні.

Номер слайду 19

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

ppt
Додано
14 лютого 2020
Переглядів
844
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку