Презентація "Вишитий рушник"

Про матеріал

Переглянувши презентацію, Ви, маєте змогу ознайомитись з історією виникнення рушників, переглянути приклади рушників. Також, у презентації, продемонстровано виріб, який виготовляли та матеріали, які використано.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий проект «Вишитий рушник»Виконала Іванісік Олена Василівна

Номер слайду 2

Інформація про рушник. Рушник – це символ, яким завжди опредметнювалося найсвятіше, найдорожче, найсокровенніше – любов до рідної землі, до свого народу. В давні часи рушник був постійним супутником людини. Він вузьким, довгим шляхом слався від самого народження малюка до його хрестин, потім займав почесне місце на весіллі, на сімейних святах і супроводжував людину в потойбічний світ . І цей довгий шлях називався життям. Рушник слугував оберегом, прикрашав ікони та зустрічав гостей хлібом-сіллю.

Номер слайду 3

Вироби-аналоги№1№2№3№4№5

Номер слайду 4

За мету я поставила вишити модель №5

Номер слайду 5

Аналіз моделей. Усі моделі-аналоги нескладні за технологією виготовлення, вдале кольорове рішення створює певну єдність композицій. Аналізуючи моделі за призначенням, сюжетом, кольором, розмірами, техніками виконання, ми зробили висновок, що всі вони гарні на вигляд, відповідають своєму призначенню,їх можна використовувати для різних звичаїв За нашим задумом вишитий рушник має бути декоративним,виглядати сучасно, оздоблювати інтер'єр житла.

Номер слайду 6

Канва (біла)

Номер слайду 7

Нитки акрилові: світло-фіолетові та темно-фіолетові

Номер слайду 8

Голка. Ножиці

Номер слайду 9

Розрахунок собівартості та ціни виробу{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва. Кількість матеріалу. Ціна (грн.)Канва. Довжина – 220 см. Ширина – 32 см.70 грн. Нитки (світло-фіолетові та темно-фіолетові)7 клубків30 грн. Всього100 грн.

Номер слайду 10

Висновок. Наш проект є економічно вигідним, оскільки вартість такого рушника в магазині від 300 грн., а ми лише витратили 100 грн. Також можна сказати, що виготовлений виріб відповідає задуму і не несе ніякої шкоди для навколишнього середовища. Під час виготовлення виробу трудностей не виникало. Мета проекту досягнута!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ракітянська Поліна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 березня 2018
Переглядів
8746
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку