Урок "Мистецтво вибору зачіски"

Про матеріал

Розробка уроку трудового навчання

у 8-му класі

конкурс «майстер-перукар»

Король Ірина Вікторівна

вчитель трудового навчання

Полонської загальноосвітньої

школи І-ІІІ ступенів № 3

Полонне 2017

Конкурс «Майстер-перукар»

Мета : розширити і поглибити знання про зачіски, показати актуальність зачіски на сьогоднішній день, навчити аналізувати, знаходити можливі рішення. Розвивати активність, самостійність, пізнавальний інтерес, вміння осмислювати отриману інформацію, робити висновки і узагальнення, переносити знання в нову ситуацію, відстоювати свої позиції. Виховувативідповідальність, уважність, спостережливість, чуття такту, повагу до думок іншихучнів, культуру конструктивногомислення, культуру мовлення, естетичнісмаки, любов до професії. Спонукатиучнів до подальшогопоглибленнязнань про зачіску.

Тип уроку: урок узагальнення та систематизації знань та навичок.

Форма організації: урок – конкурс молодих перукарів, (показ створених власноруч зачісок, захист творчої роботи).

Щоб здивуватися, потрібна мить, а щоб зробити дивовижну річ, потрібні роки терпіння і наполегливої праці

Клод Гельвецій

Світ моди дивовижний і незвичайний. Уже хоча б тому, що час у ньому існує абсолютно за іншими законами. Доки за віконцем листопад, що пронизує холодом, у світі моди можливе все: і квітуча весна, і навіть спекотне літо.

Сьогодні ми оголошуємо конкурс «Майстер-перукар»!Наші дівчата продемонструють свої вміння створювати нові, модні зачіски,а також кмітливість і винахідливість.

Можливо, серед наших дівчат знаходиться талановитий перукар, який в майбутньому буде створювати зачіски артистам кіно та театру, або відкриє власнуперукарню у нашому місті.Зачіски, що будуть представлені сьогоднірізноманітні, як саме життя. У своїх роботах дівчата створять різні образи: від м'якої жіночності до відкритого кокетства. За допомогою зачіски вони спробують виразити своє відчуття краси і гармонії, одні з них покажуть професійні навички, а деякі - почуття гумору.

Отже, уявіть, що ви знаходитесь у просторому залі, наповненому звуками, глядачами, представниками преси. Ми починаємонаш конкурс

Гарневолосся - блискуче і здорове - в усічаси і в усіхнародіввважалосяокрасоюзовнішностілюдини.За допомогою волосся можнастворитисвійоригінальний, неповторний образ. Жінка з зачіскоюніколи не залишаєтьсянепоміченою, вона сміливовисловлюєсвоє Я оточуючим.

Французиговорять: «Про людинуможнасудити по йоговзутті та зачісці». Ніщо не має на нас більшоговраження, як зачіскалюдини. Як бигарнолюдина не виглядала, а безглуздя на голові все зіпсує.Цестосується абсолютно всіх. Зачіскавпливає на настрій, даруєрадість і щастя, або наводить смуток і депресію. Вона говорить про внутрішній стан людини, є важливимелементоміміджу, унікальнимінструментомсамовиявленнялюдини. За допомогоюзачіски легко змінитисвійімідж і стиль. Імідж не врятуєнавітьдорогийодяг, якщозагальневраження буде зіпсованеневдалоюзачіскою. Стильназачіска – про цемріютьбагаточоловіків і жінок: ефектназачіска ,щогармоніюєіззовнішністю, відіграєвелику роль у очах оточуючих. Смак, вміннягарно і модно укладативолосся, виглядатизавждиідеально – все цезакладається в ранньомудитинстві. Зовнішністьлюдинимаєсвоїфізичніособливості. Зачісказдатназмінити і покращитизовнішність, підкреслитипереваги і завуалюватинедоліки. Звичайнозачіска повинна надавативпевненості, але для того, щобцесталося, вона перш за все повинна подобатися вам.Іноді при змінізачіскизмінюється не тількижиття, але і поведінкалюдини, його манера триматися, з'являєтьсясамовпевненість в собі. В народікажуть : «Якщо не можешщосьзмінити у житті, змінихоча б зачіску». Зачіска , в першу чергу – цесамопрезентація в соціумі. Гарназачіска – це ваша візитнакартка.

Зачіска - порядок розміщення на голові людини натурального або штучного волосся, яке підтримується причісуванням, начісуванням, зачісуванням, стрижкою, фігурним викладанням, накручуванням, фарбуванням та фіксацією волосся.

Основними елементами зачіски є хвіс, косички, локони, пучки або гульки

Зачіски діляться на повсякденні та святкові. За статтю та віком зачіски діляться на жіночі, чоловічі, для молоді, дитячі, унісекс (універсальні). Діловий стиль у зачісцістворюється за допомогоюпростихобрисів, обмеженоїкількості деталей, передбачаєвідсутністьнадмірного декору. Метою перукаря є підкресленняпозитивних рис клієнта і маскуваннянедоліків за допомогоюзачіски. Моднізачіски – цезачіски, які у певний час найпоширеніші.

Контрольнізапитання

1. Якііснуютьтипиобличчя? Як їхвизначити?

2. Якізасобинайкращевикористовувати для зміникольоруволосся?

3. Якийвпливаютьфарбники на стан волосся?

Як доглядати за волоссям?

За якимикритеріямипідбираютьзачіску?

Якізачіскипопулярні в наш час?

Простота. Під цим критерієм розуміють і простоту вкладання, і скромність зачіски, що відповідає віку людини.

Акуратність.Зачіска школяра повинна відповідативимогам, які школа висуває до учнів. А також потрібно дотримуватисьчистоти та охайностіволосся.

Стиль.Будь-яказачіскамає бути модною, стильною і сучасною.

Зручність.Жодну, навітьнайгарнішузачіску не можнаназвативдалою, якщо вона заважає,вимагає постійноїуваги, потрапляє в очітощо.

Дівчина з косою,…як трава з росою. Нема коси,..нема краси. Дівкабез коси, …щокінь без гриви. Подивися на косу -… подумай про господиню Коса -…дівоча красаДовга коса -…довгийрозум. Де дівка з косою, там хлопці-…юрбою. Не вари борщу, поки не -…заплетеш косу.Косу збережеш, щастя-…знайдеш.

За добукожнаволосинаподовжуєтьсяприблизно на 0,35 міліметра. На 12 сантиметрів - за рік, до 7,6 метра - можевирости за все життя.

У стадії росту постійноперебуває 90 % волосся, у стадіївипадання -10%.

Волосся росте швидшевлітку і під час сну, а також у віці з 16 до 24 років.

3 кожноїволосяноїцибулинипротягом життяпослідовновиростаєприблизно 20-30 волосин.

Оптимальна температура води для миттяволосся - 34-35 °С.

По міцностіволоссяможнапорівняти з алюмінієм. Один волосок здатнийвитриматинавантаженнявід 100 до 200 грамів.

Середня густота волосся - 250-300 штук на квадратний сантиметр.

Довжинавсіхволосин, яківідростають на головілюдинипротягомїїжиття, становить у середньому 725 кілометрів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Клод Гельвецій. Щоб здивуватися, потрібна мить, а щоб зробити дивовижну річ, потрібні роки терпіння і наполегливої праці

Номер слайду 2

Світ моди дивовижний і незвичайний. Уже хоча б тому, що час у ньому існує абсолютно за іншими законами. Доки за віконцем листопад, що пронизує холодом, у світі моди можливе все: і квітуча весна, і навіть спекотне літо. Сьогодні ми оголошуємо конкурс «Майстер-перукар»! Наші дівчата продемонструють свої вміння створювати нові, модні зачіски, а також кмітливість і винахідливість.

Номер слайду 3

Конкурс «майстер-перукар

Номер слайду 4

Мета : розширити і поглибити знання про зачіски, показати актуальність зачіски на сьогоднішній день, навчити аналізувати, знаходити можливі рішення. Розвивати активність, самостійність, пізнавальний інтерес, переносити знання в нову ситуацію, відстоювати свої позиції. Виховувати відповідальність, уважність, спостережливість, повагу до думок інших, культуру мовлення. Спонукати учнів до подальшого поглиблення знань про зачіску.

Номер слайду 5

Основними елементами зачіски є хвіс,

Номер слайду 6

Зачіски на основі косичок

Номер слайду 7

Зачіски на основі локонів

Номер слайду 8

Зачіски на основі пучків

Номер слайду 9

Зачіски гульки

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коломієць Олена
    чудова розробка уроку. дякую, скористаюсь
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 травня 2018
Переглядів
2151
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку