Презентація виступу на педраді"Труднощі,що виникають в учнів при вивченні географії.Майстерність педагога"

Про матеріал

Презентація про труднощі, які виникають в учнів на уроках географії.в усіх класах 6-10,при вивченні певних тем та як вчитель допомагає в їх подоланні.P.S..Колеги були шоковані,наскільки важкий предмет географія сьогодні.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

З досвіду вчителя географії Парфенюк І. В. Труднощі,які виникають в учнів при вивченні предмету

Номер слайду 2

Головний вихователь – життя. Основний вихователь – родина. Справа вчителя – пов’язати перше з другим і додати щось від себе. ПАМ’ЯТАЙТЕ !style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 3

Географічна освіта необхідна для розвитку відповідальних та активних громадян сьогодення і майбутнього світу.  Міжнародна хартія з географічної освіти (1995 p.)

Номер слайду 4

Географію 6 класу вдало відображає картинка:частина учнів захоплені новизною предмету і ретельно готуються до уроку;інша частина учнів в розпачі від складності і багатогранності предмету…

Номер слайду 5

Труднощі в учнів 6 класу. Переведення масштабів(з цифрового в іменований і навпаки) та визначення відстаней на карті або на місцевості. ЗАДАЧА: Масштаб карти 1: 10000000,відстань на місцевості – 700 км. Визначити якою дана відстань буде на карті? Розв`язок: Іменований масштаб в 1 см.- 100 км. 700:100=7 см. Відповідь:відстань на карті дорівнює 7 см.

Номер слайду 6

Труднощі учнів 6 класу: Визначення географічних координат точок.530 пд.ш. 700зх.д. о. Вогняна Земля

Номер слайду 7

Вирішення проблем: В ІНДИВІАЛЬНОМУ ПІДХОДІ ДО ДИТИНИ І ПОВТОРНОМУ ПОЯСНЕННІ ТЕМИ. В РОЗРОБЦІ ІНДИВІДУАЛЬНИХ ДИДАКТИЧНИХ МАТЕРІАЛІВ.

Номер слайду 8

Дидактичні картки

Номер слайду 9

Географія 7 класу вивчає материки і океани.

Номер слайду 10

Труднощі учнів 7 класу: Встановлення загальних географічних закономірностей і погане просторове уявлення цілісності всіх процесів на Землі.

Номер слайду 11

Географія 8 класу

Номер слайду 12

Труднощі учнів 8 класу: У визначенні місцевого часу,що базується на темі (6 кл.) “Географічні координати”. У визначенні прямокутних координат і дирекційних кутів за топографічною картою. Клімат.

Номер слайду 13

Який місцевий час буде в місті Свалява (Закарпатської області), якщо в місті Антрацит (Луганської області) одинадцята ранку?Свалява — 23° сх. д., Антрацит — 39° сх. д. 39° – 23° = 16° 1° — 4 хв. 16° — х хв.х = 16 4 = =1 година 4 хв. (різниця в часі).11 год – 1 год 4 хв = = 9 годин 56 хвилин. Антрацит. Свалява

Номер слайду 14

Визначення географічних координат. За топографічними картами, на яких є градусна сітка з паралелями і меридіанами, визначають географічні координати. Паралелі створюють верхню й нижню (північну і південну), а меридіани – бічні (західну і східну) частини рамки топографічної карти. Рамка поділена на відрізки, кожний з яких дорівнює одній мінуті (1'). На мінутних відрізках зроблено поділки на відстані десяти секунд (10") одна від одної. Географічні координати листа топографічної карти вказані по кутках даного листа

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Прямокутні координати

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Географія 9 класу - Інтегрований курс економічної та соціальної географії світу і України,вивчення якого розпочали з дуже важких і глобальних тем:глобалізація,МПП,інтеграція тощо.

Номер слайду 19

Форми міжнародного співробітництва. Форми міжнародного співробітництваІнвестиціїМіграція трудових ресурсів. Науково-технічне співробітництво. Створення спільних підприємств. Міжнародний туризм. Зовнішня (міжнародна)торгівля. Пригадай !

Номер слайду 20

Одною з головних форм міжнародного співробітництва є міжнародна торгівля. Загальний обсяг обороту зовнішньої торгівлі товарами визначається сумою експорту та імпорту товарів.Імпорт – ввезення в країну товарів з інших держав. Зовнішня торгівля. Різниця між експортом та імпортом називається торгівельним балансом. ЕкспортІмпорт. Торгівельний баланс=-Експорт – вивіз товарів за межі держави.

Номер слайду 21

ЗОВНІШНЯ ТОРГІВЛЯ ТОВАРАМИУ січні–серпні 2016р. експорт товарів становив 22719,0 млн.дол. США, імпорт – 24184,4 млн.дол. Порівняно із січнем–серпнем 2015р. експорт скоротився на 9,0% (становив 24959,9 млн.дол.), імпорт – на 0,9% (становив 24411,4 млн.дол.). Визначити сальдо зовнішньої торгівлі у 2016 році (у січні–серпні 2015р. позитивне – 548,5 млн.дол.).

Номер слайду 22

Географія 10 класу. Вивчає всі ті теми,що вивчають учні 9 класу-економічна і соціальна географія світу.

Номер слайду 23

Класифікація країн за формою правління та адміністративно-територіальним устроєм

Номер слайду 24

Республіка – це форма правління, при якій всі вищі органи влади обираються населенням або спеціальною виборчою колегією.

Номер слайду 25

Монархія – це форма правління, за якої верховна державна влада належить монарху та передається спадково.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Науково – технічна революція (НТР) (з середини ХХ ст.)Головні риси НТРУніверсальність (охоплює усі сфери та країни)Прискорення науково – технічних перетворень (моральне зношення техніки випереджає фізичне)Зміна ролі людини у виробництві (інтелектуалізація праці)Військово – технічна революція Складові частини НТРНаука. Техніка і технологія. Еволюційний шлях розвитку. Революційний шлях розвитку. Виробництво – напрямки розвитку. Електронізація. Комплексна автоматизація. Нові джерела енергії Нові матеріали. Біотехнології Космізація…Управліннякібернетизація

Номер слайду 28

Світове господарство в період НТР На відміну від науково-технічного прогресу, що супроводжує розвиток людської цивілізації, науково-технічна революція — це період часу, протягом якого відбувається якісний стрибок у розвитку науки і техніки, докорінно перетворюючи продуктивні сили суспільства. Початок науково-технічної революції припадав приблизно на середину XX ст. Для НТР характерні такі основні риси: всеосяжність;надзвичайне прискорення науково-технічних перетворень; корінна зміна ролі людини в процесі виробництва.

Номер слайду 29

Шляхи подолання проблем

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Учитель географії розлучається зі своїми учнями. Але випускник школи не розлучається з потребою в географічних знаннях, необхідних йому протягом всього життя, знаннях, отриманих в школі...   Герасимов Іннокентій Петрович

Номер слайду 32

Номер слайду 33

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Колодіна Лариса Володимирівна
    Доступна і естетична презентація
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Колодіна Лариса Володимирівна
    Доступна і естетична презентація
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 січня 2018
Переглядів
2944
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку