презентація "Витинанка"Сніжинка""

Про матеріал
Презентація містить зразки і шаблони витинанок-сніжинок та цікаву інформацію про саму витинанку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Витинанка«Сніжинка»

Номер слайду 2

Це декоративно-прикладне мистецтво, засноване на вирізанні ажурних візерунків і невеликих картин з паперу. Техніка витинанки спрямована на розвиток дрібної моторики пальців рук. Захоплення цією технікою впливає на численні процеси головного мозку, сприяє ефективному розвитку школярів в освітньому процесі. Витинанка

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Прийшла зима і незабаром Новий Рік. А це значить, що пора подумати про подарунки і прикраси. Ми намагаєтмося зробити Новий Рік і Різдво незабутніми і красивими. У кожного є вдома вікна: у одних вони пластикові, у інших рама дерев'яна. І неважливо , де ви живете: в Карпатах чи на Сході України, в Києві чи на Волині, на вікнах з'являються новорічні витинанки.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Всі ми пам'ятаємо приємне відчуття, коли з шматочка паперу з'являлася у всій своїй красі білосніжна сніжинка, форми і обриси якої народжувалися завдяки нашій фантазії і вмінню. Ажурні, повітряні, неповторні сніжинки наповнювали душу радістю творчості і свята, що наближається. Здавалося б, все це залишилося в дитинстві, але воскресити чудо народження паперових виробів та долучитися до цього таїнства вам допомагає мистецтво витинанки . А новорічні сніжинки - один з видів витинанки.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Що потрібно для творчості?Для виготовлення паперових сніжинок- витинанок вам буде потрібно підготувати мінімальний набір інструментів:* олівець;* ножиці манікюрні;* білий папір А-4 (папір повинен бути досить тонким, для того, щоб склавши його в декілька разів, Ви могли розрізати його ножицями не доклавши занадто багато зусиль, інакше краї Вашої сніжинки будуть нерівними.)* килимок для вирізання або шматок фанери;*клей ПВА (скотч або мильний розчин).

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Сніжинка, як правило, виконуються з білого паперу , срібного або перлового кольору. Акуратно повторюючи схему, можна виконати виріб будь-якої складності. Принцип роботи, незалежно від складності, однаковий. Саме від того, де, як і наскільки дрібно будуть вирізані різні ділянки, буде залежати складність і ажурність всієї композиції. Різноманіття сніжинок

Номер слайду 11

Номер слайду 12

2. Загортаємо кут наверх1. Складаємо папір по діагоналі і розгортаємо. Складаємо по другій діагоналі і залишаємо складениму вигляді трикутника. (Кутом вгору)Як вирізати сніжинку?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

4. Малюємо візерунок для сніжинки. 3. Перевертаємо модель і повторюємо процедуру з правим нижнім кутом. Потім складаємо отриману фігуру навпіл по вертикалі.«Сніжинка»

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Такими сніжинками можна оформити інтер'єр до Нового року, приклеїти на вікна або зробити новорічну листівку.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Сніжинки бувають дуже різними. Особливо, якщо майстер докладе всю свою фантазію. Так, вирізати можна симетричну сніжинку, склавши папір кілька разів. Подивіться, який малюнок задали у вигляді трафарету і який незвичайний наконечник мають сніжинки. Усередині сніжинки може бути абсолютно самостійна композиція

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Вирізаємо шаблон зі щільного картону і приклеюємо на скло вікон або ж просто можна підвісити до лампи. Дзвіночок

Номер слайду 21

Номер слайду 22

СНІЖИНКИ  НА  ВІКНІ  Витинанки -сніжинки з паперу розташувати на склі або зробити з них сюжетну композицію.  Трафарети сніжинок з паперу бажано клеїти на звичайне мило. Взяти пензлик, добре змочити його в воді, кілька разів провести по шматочку мила, приклеїти шаблони до скла і ще раз ретельно пройтися мильним пензликом. Необхідно почекати, коли сніжинки на склі остаточно висохнуть, і  акуратно вологою ганчірочкою прибрати залишки мила.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Успіхів Вам у творчостіЗ прийдешнім Новим роком !

pptx
Додано
17 грудня 2019
Переглядів
5451
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку