Презентація "Вивчення та написання малої букви "Щ". Написання складів, слів та речень"

Про матеріал
Мета: Навчати дошкільників аналізувати структуру рядкової букви «щ» (ща), зіставляти її елементи з уже відомими; правильно розташовувати на рядку; писати склади, слова з цією буквою; збагачувати словниковий запас дітей; виховувати у них охайність під час письма.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Написання малої букви «щ» (ща). Написання складів, слів та речень. Навчати дошкільників аналізувати структуру рядкової букви «щ» (ща), зіставляти її елементи з уже відомими; правильно розташовувати на рядку; писати склади, слова з цією буквою; збагачувати словниковий запас дітей; виховувати у них охайність під час письма. Виконала Зулінська Марія Олександрівна

Номер слайду 2

II. Повторення вивченого матеріалу. До слів діти добирають слова, що означають дію, і закінчують ними речення. Лікар … (лікує). Літак … (літає). Артист … (співає, танцює, виступає, грає). Художник … (малює). Учень … (пише, читає, рахує).— Слова, що називають дію, поділіть на склади.

Номер слайду 3

III. Актуалізація опорних знань дітей. 1. Відгадування загадки. Буква ця завжди щаслива,щедра на слова і щира,ще щедрівки полюбляє,зі щеням малим гуляє. Ще смакує їй щавель,йде на щоглу в корабель,випадає із дощем,виростає під кущем. (Буква «Щ».) І. Макота2. Гра «Впіймай «щ». Вихователь ще раз читає загадку, діти плескають у долоні, коли чують «щ». І рахують кількість букв

Номер слайду 4

Давайте ми з вами подивимось відео та подумаємо, хто ж до нас завітав на заняття?

Номер слайду 5

Сьогодні ми з вами будемо мандрувати прісними водоймами. Дітки, що означає «прісна водойма»? Саме в таких водах живе щука. Але для того, щоб вона пройшла по лабіринту – ії потрібно пройти декілька перешкод.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Сьогодні ми з вами будемо мандрувати прісними водоймами. Дітки, що означає «прісна водойма»? Саме в таких водах живе щука. Але для того, щоб вона пройшла по лабіринту – ії потрібно пройти декілька перешкод.

Номер слайду 10

Мовна розминка. Чистомовка. Ща-ща-ща — спіймали ляща. Ащ-ащ-ащ — величезний лящ. Ще-ще-ще — назви своє прізвище. Щі-щі-щі — із горщика пахощі. Щу-щу-щу — ложка до борщу. Щу-щу-щу — дайте Грицеві борщу.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ЗНАЙДИ СЛОВА З ЛІТЕРОЮ «Щ»

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Замініть звук [Ш] звукосполученням [ШЧ] Пишу. Пищу. Шипучий Щипучий. Плюш Плющ

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ЩЩЩПрочитайте склади, знайдіть зайвий та запиши його в зошиті

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Прочитай слова та натисни на відповідну картинку. У яких слів немає картинка? Склади з ними реченняrrrrrrr

Номер слайду 20

Експеримент. Поки ми з вами допомагали рибці, то пішов дощик на нашому старті. А яке «диво» з'являється на небі? (веселка). Сонечко світить під певним кутом. Його промінчики проходять через крапельки і з'являється веселка. Чапля Осінь Жде Завзято Буде Сани Фарбувати

Номер слайду 21

ДЗ

pptx
Додано
23 червня 2022
Переглядів
699
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку