Презентація "Війна, що змінила кожного!"

Про матеріал
«Війна, що змінила кожного». 24 лютого 2022 року- роковини російського повномасштабного вторгнення в Україну
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Війна, що змінила кожного»24 лютого 2022 року- роковини російського повномасштабного вторгнення в Україну

Номер слайду 2

24 лютого 2022 року назавжди розділило життя українців на до та після. О четвертій ранку російські війська здійснили масовану повітряну атаку по всій території України та почали повномасштабний воєнний наступ. За вісім років терору Донбасу та окупації Криму людоїдський апетит країни агресора зріс.

Номер слайду 3

Метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу. Російська держава й ідеологія рашизму офіційно заперечують існування українців як окремої нації, а ті, хто не погоджуються з цим, підлягають фізичному знищенню.

Номер слайду 4

Розраховуючи на швидку перемогу «взатридні», війська загарбників наштовхнулися на потужний супротив українців, які завзято боронять свою землю, волю та незалежність попри те, що звичне життя руйнується на очах.

Номер слайду 5

Армія РФ завдає підступні удари по цивільним об'єктам, медзакладам та школам, знищує вщент українські міста, обстрілює «зелені» евакуаційні коридори, регулярно нехтує нормами Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни та скоює воєнні злочини, цинічно вбиваючи українців. За даними ООН, на кінець березня 2022 60% українських дітей були змушені покинути свої рідні домівки через воєнні дії російської сторони.

Номер слайду 6

Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терорист вдається до варварських обстрілів українських міст та критичної інфраструктури. Більшість ракетних атак націлені на цивільні об’єкти. Руйнуючи нашу енергетику, російські терористи прагнуть спричинити в Україні гуманітарну катастрофу та суспільний хаос, знищити економіку та позбавити міста життя.

Номер слайду 7

Втрати серед цивільних осіб із 24 лютого 2022 року, коли Росія розпочала війну проти України, до 15 лютого 2023 року сягнули 21 293 цивільних повідомило Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН) Зазначено, що з числа випадків загибелі або поранення дорослих, чия стать була відома, чоловіки становили 61,1%, а жінки – 39,9%. З-поміж випадків загибелі або поранення дітей, чия стать була відома, хлопчики становили 57%, а дівчатка – 43%. Уточнюється, що серед загиблих дітей кількість тих, кому було п’ять років і менше, – 90, шість-дев’ять років – 74, 10-13 років – 108, 14-17 років – 169.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

За рік, що минув від повномасштабного вторгнення, Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

Номер слайду 10

Сьогодні Україна ефективно стримує російську збройну агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі. Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави в сім’ї європейських народів.

Номер слайду 11

Від 2014 року Україна бореться за суверенітет і соборність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Могила Алла Григорівна
    Щиро дякую за змістовну розробку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 лютого 2023
Переглядів
15704
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку