Дорога хліба до нашого столу починається з маленького зернятка. Його запасають з осені, а навесні висівають у пухку землю. Завдяки теплому сонячному промінню і волозі, що накопичувалася під час танення снігу, невдовзі з’являються зелені паростки. Вони ще зовсім маленькі, але день за днем стають все більші й міцніші. Всіма своїми силами колоски тягнуться угору, до сонця.
З раннього ранку до пізнього вечора працюють комбайни, скошуючи пшеницю. Хліб треба швидко зібрати, бо він може перестояти та осипатись. Тоді весь урожай дістанеться польовим мишам та птахам! Зкошене колосся комбайни обмолочують, щоб видобути зернятка. А зерно на млинах перемелюють на борошно.
З ІСТОРІЇ…Наші бабусі дуже трепетно і з благоговінням ставилися до випічки хліба. Цей процес вважався таїнством і був дійсно складною справою. Перед замісом тесту господиня обов’язково молилася і взагалі підходила до процесу вимішування тесту в хорошому настрої, наспівуючи душевні пісні.
https://hlibnastil.blogspot.com/https://virshi.com.ua/kyrylo-daczuk-vizmu-ya-v-ruky-hlib-duhmyanyj/https://dovidka.biz.ua/zagadki-pro-transport-ukrayinskoyu-movoyu/#google_vignettehttps://www.youtube.com/watch?v=h. Mcw. WCr. Iu_Ehttps://www.youtube.com/watch?v=_Rg. At. YGm. SZkhttps://dovidka.biz.ua/zagadki-pro-yizhu-na-ukrayinskiy-movi/ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛА»http://feb.tsatu.edu.ua/vsesvitnij-den-hliba/