Презентація "Візуалізація інформації"

Про матеріал
У презентації міститься матеріал про ВІЗУАЛІЗАЦІЮ як ефективний спосіб сприйняття та засвоєння інформації в освітньому процесі. Спочатку анонсую, що теорії не буде, так як не бачу сенсу говорити про те, що в довільному доступі можна знайти і про що останнім часом говориться чимало. Сьогодні прагну поділитися досвідом використання різних видів візуалізації і застосування їх на гуртку літератури та публіцистики в різних темах при виконанні різних видів завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Яна Лебідь, керівник гуртка

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ФЕЙЛЕТОН - СИНТЕЗ ТРЬОХ СКЛАДНИКІВ

Номер слайду 4

Майндмепінг. Mindmapping

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Поняття фейлетону у літературі та журналістиціУ журналістиці фейлетон – сатиричний жанр публіцистики, що виявляє комічну сутність негативних фактів і явищ дійсності. Головним засобом фейлетоніста є художній образ. Автор обов'язково повинен створити образ негативного явища, події, героя, в осмисленні яких виявити дві найважливіші особливості: показати їх соціальну шкідливість, з одного боку, і розкрити їх комічну сутність, з другого боку. Цілком самобутній вид цього жанру створив Остап Вишня, назвавши його «усмішкою». У літературі фейлетон (від фр. feuilleton – аркуш) – невеликий художньо-публіцистичний твір, в якому гостро викривається певна особа або негативне суспільне явище. Основним засобом цього жанру є сатира: використовуючи гумор, сарказм, іронію, автор засуджує людські пороки, таврує негідне, розвінчує негативні явища.

Номер слайду 7

Фейлетон не описує безпристрасно факти, не реєструє їх сухо, а піддає сатиричній типізації, узагальнює. Цей жанр відзначається чіткістю композиції, гостротою сюжету, образністю мови і дотепністю викладу. Фактичною основою фейлетону є реальна подія, життєвий приклад або якась особа. Автор не домислює, а знаходить, відбирає найвиразніші, найпотворніші явища, що своєю суттю викликають огиду. Це документальний фейлетон. Є і проблемний, у центрі розповіді якого не конкретна жива людина, а проблема, підкріплена взятими з багатьох джерел фактами. Оповідь ведеться навколо центрального питання, якому підпорядкований весь фактаж. Фейлетон набуває найрізноманітніших форм. Він може наближатися до гумористичного оповідання або бути написаним у формі листа, щоденника, комедійної сцени між кількома особами. Фейлетоністи часом запозичують у своїх творах образи з відомих книг світової і вітчизняної класики, пародіюють відомі твори. Створений автором сатиричний образ розкриває шкідливість зла і водночас притаманними фейлетонові засобами підказує шлях його подолання, або завдяки іронії, сарказму робить неможливим його подальше існування. Адже, за словами М. Гоголя, сміху боїться навіть той, хто взагалі нічого не боїться.

Номер слайду 8

Поняття фейлетону у літературі та журналістиці У журналістиці фейлетон – сатиричний жанр публіцистики, що виявляє комічну сутність негативних фактів і явищ дійсності. Головним засобом фейлетоніста є художній образ. Автор обов'язково повинен створити образ негативного явища, події, героя, в осмисленні яких виявити дві найважливіші особливості: показати їх соціальну шкідливість, з одного боку, і розкрити їх комічну сутність, з другого боку. Цілком самобутній вид цього жанру створив Остап Вишня, назвавши його «усмішкою». У літературі фейлетон (від фр. feuilleton – аркуш) – невеликий художньо-публіцистичний твір, в якому гостро викривається певна особа або негативне суспільне явище. Основним засобом цього жанру є сатира: використовуючи гумор, сарказм, іронію, автор засуджує людські пороки, таврує негідне, розвінчує негативні явища.

Номер слайду 9

Фейлетон не описує безпристрасно факти, не реєструє їх сухо, а піддає сатиричній типізації, узагальнює. Цей жанр відзначається чіткістю композиції, гостротою сюжету, образністю мови і дотепністю викладу. Фактичною основою фейлетону є реальна подія, життєвий приклад або якась особа. Автор не домислює, а знаходить, відбирає найвиразніші, найпотворніші явища, що своєю суттю викликають огиду. Це документальний фейлетон. Є і проблемний, у центрі розповіді якого не конкретна жива людина, а проблема, підкріплена взятими з багатьох джерел фактами. Оповідь ведеться навколо центрального питання, якому підпорядкований весь фактаж. Фейлетон набуває найрізноманітніших форм. Він може наближатися до гумористичного оповідання або бути написаним у формі листа, щоденника, комедійної сцени між кількома особами. Фейлетоністи часом запозичують у своїх творах образи з відомих книг світової і вітчизняної класики, пародіюють відомі твори. Створений автором сатиричний образ розкриває шкідливість зла і водночас притаманними фейлетонові засобами підказує шлях його подолання, або завдяки іронії, сарказму робить неможливим його подальше існування.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Mindomo

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

pptx
Додано
29 листопада 2022
Переглядів
461
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку