2 червня о 18:00Вебінар: Оцінювання, само- та взаємооцінювання в умовах дистанційного навчання і не тільки

Презентація "Вміст аскорбінової кислоти при виборі соків торгових марок України"

Про матеріал
Сьогодні гостро постало питання зберегти свій організм від стресів, навантажень та бактеріально-вірусних захворювань, які з кожним роком стають все небезпечнішими. І саме використання аскорбінової кислоти в щоденному раціоні людини може захистити організм. Свіжі фрукти та овочі як джерела вітаміну С не завжди доступні, особливо в зимовий період. Тому великою популярністю користуються соки. На жаль, можливість пити свіжовиготовлені соки є не у всіх. Тоді населення обирає соки торгових марок України. Таким чином, обрана тема науково-дослідницької роботи є актуальною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міністерство освіти і науки України Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Харківське територіальне відділення МАН України Відділення: хімія та біологія Секція: валеологія ВМІСТ АСКОРБІНОВОЇ КИСЛОТИ ПРИ ВИБОРІ СОКІВ ТОРГОВИХ МАРОК УКРАЇНИ Роботу виконала: Косарєва Тетяна Іванівна, учениця 9-А класу Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Чугуївської міської ради Харківської області Науковий керівник: Сєрік Ольга Вадимівна, вчитель біології Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Чугуївської міської ради Харківської області, спеціаліст І категорії Чугуїв - 2017

Номер слайду 2

Актуальність теми Сьогодні гостро постало питання зберегти свій організм від стресів, навантажень та бактеріально-вірусних захворювань, які з кожним роком стають все небезпечнішими. І саме використання аскорбінової кислоти в щоденному раціоні людини може захистити організм. Свіжі фрукти та овочі як джерела вітаміну С не завжди доступні, особливо в зимовий період. Тому великою популярністю користуються соки. На жаль, можливість пити свіжовиготовлені соки є не у всіх. Тоді населення обирає соки торгових марок України. Таким чином, обрана тема науково-дослідницької роботи є актуальною.

Номер слайду 3

Мета: дослідження вмісту аскорбінової кислоти при виборі соків торгових марок України. .

Номер слайду 4

Завдання: 1. Проаналізувати літературні та інтернет–джерела з даного питання. 2. Вивчити вплив аскорбінової кислоти на людський організм. 3. Провести анкетування серед жителів міста Чугуєва та Чугуївського району щодо вибору соків торгових марок України за вмістом аскорбінової кислоти (вітаміну С). 4. Визначити вміст аскорбінової кислоти при виборі соків торгових марок України. 5. Провести просвітницьку роботу серед учнів Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 на тему «Вміст аскорбінової кислоти при виборі соків торгових марок України». 6. Розробити пам’ятку–буклет «ТОП-10 правил збереження, відновлення та зміцнення здоров'я людини» та розповсюдити серед населення міста Чугуєва та Чугуївського району.

Номер слайду 5

Об'єкт дослідження: біохімічна природа аскорбінової кислоти. Предмет дослідження: вміст аскорбінової кислоти при виборі соків торгових марок України.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Новизна роботи набуло подальшого розвитку дослідження вмісту аскорбінової кислоти при виборі соків торгових марок України та порівняння з свіжовиготовленим; не здійснювались соціометричні дослідження щодо інформованості населення міста Чугуєва та Чугуївського району з питання вибору соків торгових марок України за вмістом аскорбінової кислоти.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Потреба людей у вітаміні С

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

№ Соки торгових марок України та домашнього приготування Кількість витраченого розчину йоду (краплі) 1. ТМ «Садочок» 1 2. ТМ «Sandora» 2 3. ТМ «Наш сік» 4 4. Свіжовиготовлений сік домашнього приготування 4

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Просвітницька робота «Вміст аскорбінової кислоти при виборі соків торгових марок України»

Номер слайду 15

Пам’ятка–буклет ТОП-10 правил збереження, відновлення та зміцнення здоров'я людини 1. Аскорбінова кислота (вітамін С) є необхідним компонентом у щоденному раціоні людини. 2. Вітамін С застосовують для лікування хвороб. 3. Вітамін С основа профілактики різних захворювань. 4. Вітамін С зміцнює імунітет і скорочує терміни лікування. 5. Фізіологічна потреба у вітаміні С становить 50-100 мг на день. 6. Джерела вітаміну С: цитрусові, смородині, шипшині, перець, капусті, зелені тощо. 7. Альтернатива овочам і фруктам є соки. 8. При авітамінозі чи гипервітамінозі негайно повідомляйте лікарю. 9. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. 10. Пам’ятайте, що Ваше здоров’я залежить тільки від Вас! [email protected]; https://serikbiology.wordpress.com

Номер слайду 16

Чугуївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 Чугуївської міської ради Харківської області Автор: Косарєва Тетяна Іванівна ВМІСТ АСКОРБІНОВОЇ КИСЛОТИ ПРИ ВИБОРІ СОКІВ ТОРГОВИХ МАРОК УКРАЇНИ Сьогодні гостро постало питання зберегти свій організм від стресів, навантажень та бактеріально-вірусних захворювань, які з кожним роком стають все небезпечнішими. І саме використання аскорбінової кислоти або вітаміну С в щоденному раціоні людини може захистити організм. Свіжі фрукти та овочі як джерела вітаміну С не завжди доступні, особливо в зимовий період. Тому великою популярністю користуються соки. Вони містять всі вітаміни та мікроелементи, а також клітковину та інші біологічно активні речовини, які містить і свіжий фрукт або овоч. На жаль, можливість пити свіжовиготовлені соки є не у всіх. Тоді населення обирає соки торгових марок України. За даними проведеного дослідження зроблено наступний висновок: вміст вітаміну С в яблучних соках показав, що сік домашнього приготування та ТМ «Наш сік» містить майже в 3 рази більше аскорбінової кислоти ніж соки ТМ «Садочок» та «Sandora». Отже, якщо хочемо поповнювати взимку свій організм аскорбіновою кислотою можна вживати соки торгових марок України або приготувати свіжовиготовлений.

Номер слайду 17

Інформування населення міста Чугуєва та Чугуївського району

Номер слайду 18

Номер слайду 19

1. Проаналізовано літературні та інтернет–джерела з даного питання. 2. Вивчено вплив аскорбінової кислоти на людський організм. 3. Проведено анкетування серед жителів міста Чугуєва та Чугуївського району щодо вибору соків торгових марок України за вмістом аскорбінової кислоти (вітаміну С). 4. Визначено вміст аскорбінової кислоти при виборі соків торгових марок України. 5. Проведено просвітницьку роботу серед учнів Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 на тему «Вміст аскорбінової кислоти при виборі соків торгових марок України». 6. Розроблено пам’ятку–буклет «ТОП-10 правил збереження, відновлення та зміцнення здоров'я людини» та розповсюджено серед населення міста Чугуєва та Чугуївського району.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Сьогодні гостро постало питання зберегти свій організм від стресів, навантажень та бактеріально-вірусних захворювань, які з кожним роком стають все небезпечнішими. І саме використання аскорбінової кислоти або вітаміну С в щоденному раціоні людини може захистити організм. Свіжі фрукти та овочі як джерела вітаміну С не завжди доступні, особливо в зимовий період. Тому великою популярністю користуються соки. Вони містять всі вітаміни та мікроелементи, а також клітковину та інші біологічно активні речовини, які містить і свіжий фрукт або овоч. На жаль, можливість пити свіжовиготовлені соки є не у всіх. Тоді населення обирає соки торгових марок України. [email protected] https://serikbiology.wordpress.com Міністерство освіти і науки України Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Харківське територіальне відділення МАН України Відділення: хімія та біології Секція: валеологія ВМІСТ АСКОРБІНОВОЇ КИСЛОТИ ПРИ ВИБОРІ СОКІВ ТОРГОВИХ МАРОК УКРАЇНИ Роботу виконала: Косарєва Тетяна Іванівна, учениця 9-А класу Чугуївської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Чугуївської міської ради Харківської області       Чугуїв - 2017 Отже, якщо хочемо поповнювати взимку свій організм аскорбіновою кислотою можна вживати соки торгових марок України або приготувати свіжовиготовлений.

Номер слайду 22

Пам’ятка–буклет ТОП-10 правил збереження, відновлення та зміцнення здоров'я людини 1. Аскорбінова кислота (вітамін С) є необхідним компонентом у щоденному раціоні людини. 2. Вітамін С застосовують для лікування хвороб. 3. Вітамін С основа профілактики різних захворювань. 4. Вітамін С зміцнює імунітет і скорочує терміни лікування. 5. Фізіологічна потреба у вітаміні С становить 50-100 мг на день. 6. Джерела вітаміну С: цитрусові, смородині, шипшині, перець, капусті, зелені тощо. 7. Альтернатива овочам і фруктам є соки. 8. При авітамінозі чи гипервітамінозі негайно повідомляйте лікарю. 9. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. 10. Пам’ятайте, що Ваше здоров’я залежить тільки від Вас! [email protected]; [email protected]; https://serikbiology.wordpress.com

ppt
До підручника
Біологія 9 клас (Задорожний К. М.)
Додано
4 березня
Переглядів
94
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку