Презентація "Вода - основа життя"

Про матеріал
Презентація до уроку "Я досліджую світ" 1 клас при вивчені теми "Вода- основа життя"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вода – основа життя на Землі. Бородавка Наталія Володимирівна. КЗ «Богодухівська спеціальна школа»

Номер слайду 2

Загадка Відома звіку рідина,Усяк її вживає,Буває хмаркою вона,Сніжинкою буває,Бува, як скло,Крихка й тверда,Звичайна , підкажіть... (вода).

Номер слайду 3

Кому для життя необхідна вода

Номер слайду 4

Рослини, які живуть у воді Рдесник. Латаття біле. Ряска Водяний горіх. Лотос

Номер слайду 5

Тварини, які живуть у воді

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Річка - природний водний потік (водотік), який бере початок із джерела, озера, болота чи краю льодовика, має власне природне річище (русло) і тече під дією сили тяжіння; живиться водами поверхневого та підземного стоку свого водозбору.

Номер слайду 8

Море - частина Світового океану, яка відособлена сушею або підвищеннями підводного рельєфу і має своєрідний гідрометеорологічний режим та солоність води. 

Номер слайду 9

Озеро - природна водойма уповільненого водообміну, розташована в заглибинах суходолу, не пов'язана з морями та океанами.

Номер слайду 10

Болото - надмірно зволожена ділянка земної поверхні, вкрита вологолюбними рослинами, наприклад, мохом, з залишків яких зазвичай утворюється торф.

Номер слайду 11

Ставок - штучна водойма для зберігання води з метою водопостачання, зрошення, розведення риби (ставкове рибне господарство) і водоплавної птиці, а також для санітарних і спортивних потреб.

Номер слайду 12

Водосховище - це штучна водойма, створена для накопи­чення і зберігання води. Зазвичай їх влаштовують на річках, тому площа такої водойми буває дуже велика.

Номер слайду 13

Водоспад - це природне явище, коли вода зі струмка або річки падає з висоти вниз, утворюючи красиву картину. Найбільш вражаючим ефектом водоспаду є гучний шум і хмара бризок, яка піднімається вгору. Водоспади можуть бути різної висоти та форми, і кожен з них має свою унікальну назву.

Номер слайду 14

Для яких потреб люди використовують воду.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
Інкл
Додано
24 лютого
Переглядів
137
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку